Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Monday, January 4, 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
http://mnodaros.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Το πρωτοφανές «έγκλημα της Ηλείας», με τους 35 καμένους-νεκρούς μέσα σε μία μέρα, επανέρχεται σύντομα στο προσκήνιο.

Παρά τις προσπάθειες πολλών να μην προχωρήσει η διερεύνηση των ευθυνών που φέρουν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα αρμόδια κρατικά όργανα για τη φονική πυρκαγιά του 2007, η Δικαιοσύνη, δυόμισι χρόνια έπειτα από την τραγωδία, φαίνεται πως βγάζει την υπόθεση από τη «ναφθαλίνη».

Στις αρχές του 2010 ο εισαγγελέας εφετών Πατρών αναμένεται να αποφασίσει επί της προσφυγής που κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των αρμοδίων που είχαν την ευθύνη της προστασίας των ανθρώπων στην περιοχή.Οι αρχικές μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη που δεν εντόπισε καμία ποινική ευθύνη κρατικών οργάνων!

Για την ίδια υπόθεση, ωστόσο, διεξάγεται έρευνα από τον ανακριτή Πύργου, ο οποίος ήδη έκανε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές πριν καταλογίσει ευθύνες. Το πιθανότερο είναι ότι οι δύο αυτές δικογραφίες, που παραμένουν περιέργως χωριστές, να ενωθούν τελικά σε μία, όπως έχουν ζητήσει οι συγγενείς των θυμάτων από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.

«Μέχρι τώρα καθυστέρησε πάρα πολύ δικαστική η έρευνα της υπόθεσης», σχολιάζει ο δικηγόρος Αντ. Φούσας, συνήγορος του Γ. Παρασκευόπουλου, του τραγικού ανθρώπου που μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχασε τα τέσσερα παιδιά του, τη σύζυγο και τη μητέρα του.«Τώρα κινείται με ταχύτατους ρυθμούς και ελπίζω πολύ σύντομα να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι για την προστασία των κατοίκων, δηλαδή οι αρμόδιοι για την εφαρμογή του σχεδίου "Ξενοκράτης", ο δήμος, η νομαρχία, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι τοπικές πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές», τονίζει με νόημα.

Οι συγγενείς επικαλούνται και την έγγραφη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς που είχε εκδώσει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις 23-8-2007, την προηγούμενη ακριβώς της καταστροφής. Κι όμως, λένε, ουδείς έπραξε το παραμικρό.Η πρωτοφανής έλλειψη συντονισμού μεταξύ δημόσιων φορέων και υπηρεσιών είχε καταγγελθεί άλλωστε από την πρώτη στιγμή.

Ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Γ. Αναστασόπουλος δίνει με την ένορκη κατάθεσή του (12-12-2008), την εικόνα του χάους που επικρατούσε: «Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός των τοπικών φορεών (δήμου, νομαρχίας, πυροσβεστικής και αστυνομίας)», επισημαίνεται.

Ο Γ. Κοσσυφάς, πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Αρτέμιδας, αναφέρει στην κατάθεσή του στον αρμόδιο ανακριτή ότι ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις τρεις το μεσημέρι, μια ώρα μετά το ξέσπασμά της, και ενώ κοιμόταν ανυποψίαστος και αμέριμνος στο σπίτι του, στο χωριό.Δεν είχε καμία ενημέρωση από την προηγούμενη ημέρα. Ο ίδιος πήγε με το αυτοκίνητό του προς Μάκιστο απ' όπου επέστρεψε χωρίς την παραμικρή βοήθεια.

«Δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο συντονισμού», διαβεβαιώνει ο Στ. Κουμαδουράκης, προϊστάμενος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Ηλείας. «Την ώρα που η φωτιά είχε έρθει στο χωριό, δεν ήρθε κάποιος να μας βοηθήσει...», αναφέρει ο Αλ. Αθανασόπουλος, συνταξιούχος κάτοικος του χωριού Μάκιστος.«Στο Χρυσοχώρι δεν ήρθε η πυροσβεστική και οι άνθρωποι του χωριού κινδύνεψαν... Δεν είχε γίνει καλός συντονισμός... Θα έπρεπε κάποιος να κάνει κουμάντο και να πει στους ανθρώπους πού να πάνε και πώς να χειριστούν την υπόθεση», επισημαίνει στη δική του κατάθεση ο Παν. Τριπύλας, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρυσοχωρίου Ζαχάρως.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ