Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, October 22, 2009

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ


ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ>

Και η Θέμις «κρύφτηκε» πίσω από τον... στρατηγό άνεμο.

Ο «στρατηγός άνεμος» και οι «ασύμμετρες απειλές», και όχι η ανικανότητα και ο κακός συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, ευθύνονται κατά τις δικαστικές αρχές της Ηλείας για τον τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες συνολικά 46 πολιτών στη διάρκεια των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία...

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας δύο χρόνια μετά την καταστροφή, με μια πρωτοφανή διάταξη είκοσι σελίδων (42/2009) που εκδόθηκε στις 22.7.2009 και «θάφτηκε» μυστηριωδώς προεκλογικά και άρχισε να δίνεται από προχθές στους ενδιαφερόμενους,...

Πατήστε διαβάστε περισσότερα για να δείτε την πρωτοφανή διάταξη της ντροπής...

Aπέρριψε τις εγκλήσεις των συγγενών των θυμάτων που στρέφονταν κατά της Νομαρχίας Ηλείας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της δημοτικής αρχής της Ζαχάρως, με το σκεπτικό ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανέναν (!) ποινικές ευθύνες, υιοθετώντας ουσιαστικά την άποψη της πρώην κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε τότε άψογα και αποτελεσματικά.

Οι δικαστικές αρχές της Ηλείας επικαλούνται την από 10.11.2007 έκθεση πραγματογνωμοσύνης του διορισθέντος πραγματογνώμονα Αθανασίου -Αχιλλέα Αργυρίου, επίκουρου καθηγητή Φυσικής Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών στην οποία παρατίθενται πλήθος στοιχείων για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα της τραγωδίας στην περιοχή και οι οποίες -κατά τις δικαστικές αρχές- ευθύνονται αποκλειστικά για τον θάνατο των πολιτών.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για μικρή υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες, ισχυρό άνεμο και για τεράστιες φλόγες στα μέτωπα των πυρκαγιών που αναπτύχθηκαν από την... τερεβινθίνη, κύριο συστατικό του ρετσινιού, το οποίο εξατμιζόμενο δημιουργούσε ένα στρώμα ατμών εύφλεκτων ουσιών έμπροσθεν με αποτέλεσμα τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς

Γίνεται ακόμα λόγος και για υπολείμματα αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού που συνελέγησαν στον Κρόνιο Λόφο αλλά και για μια σειρά μυστηριωδών εκρήξεων που άκουσε στην περιοχή της Αρτέμιδας ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως Σπύρος Μπιλιώνης...

Απαλλακτική είναι η διάταξη για τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το θάνατο των τριών εποχικών δασοπυροσβεστών στη «στροφή του θανάτου» στην Αρτέμιδα. Οπως αναφέρεται, αλλού είχαν κληθεί να πάνε και αλλού πήγαιναν και ότι δεν συνοδεύονταν από μόνιμο πυροσβέστη, όπως προβλέπει ο κανονισμός, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Ψεύδονται ασύστολα για να καλύψουν τις ευθύνες. Δεν έδωσαν ποτέ καμιά εντολή στο όχημα που ήταν ο αδερφός μου», κατήγγειλε στην «Ε» η Χριστίνα Δρακοπούλου και χαρακτήρισε τη διάταξη «δικαστική πράξη ντροπής και κουκουλώματος».
Από τις ευθύνες απαλλάσσεται και η ΔΕΗ (!), παρ'ότι η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανδρίτσαινα ξεκίνησε από κτίσμα που στέγαζε μοτέρ άρδευσης και ηλεκτροδοτούνταν από τη ΔΕΗ.

Καμιά ευθύνη δεν επιρρίπτεται και στη Νομαρχία Ηλείας, που κατηγορείται από τους συγγενείς των θυμάτων ότι δεν συγκάλεσε το ΣΝΟ, καθώς σύμφωνα με τη διάταξη «κανένα Συντονιστικό Οργανο δεν θα μπορούσε να ελέγξει την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς...».

Από τις ευθύνες απαλλάσσεται και ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, που κατηγορήθηκε ότι δεν δημιούργησε αντιπυρικές ζώνες στον δήμο του παρ' ότι είχε επιχορηγηθεί σχετικά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απαλλακτικής διάταξης, από τη δικαστική έρευνα: «Δεν διαγνώστηκαν, σε επίπεδο επαρκών ενδείξεων, δόλιες ή αμελείς πράξεις ή παραλείψεις εκπροσώπων των αρμοδίων αρχών, που να συνδέονται αιτιωδώς με τη διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών, ως και με τα τραγικά αποτελέσματα των θανάτων ή σωματικών βλαβών των θυμάτων στον Ν. Ηλείας, μεταξύ δε αυτών και των συγγενών των εγκαλούντων, κατά τρόπο μάλιστα που να μπορούσε, σε επίπεδο επαρκών ενδείξεων πάντα, να καταφανεί ότι αν δεν υπήρχαν αυτές θα απεφεύγοντο τα ανωτέρω τραγικά αποτελέσματα. Ούτε βεβαίως προέκυψαν ενδείξεις δολίων παραβάσεων καθήκοντος δημοσίων οργάνων, δεδομένου και του πρωτοφανούς φυσικού φαινομένου, που καθ' ομολογία αυτοπτών μαρτύρων εξελίχθηκε ταχύτατα και δεν μπορούσε να ελεγχθεί με κανένα μέσο».

«Η συγκεκριμένη δικαστική διάταξη είναι ουσιαστικά η επινόηση κάποιων για να καλυφθεί με επίσημο τρόπο η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ευρηματικού τότε κ. Πολύδωρα. Δυστυχώς η Δικαιοσύνη δεν ερεύνησε την υπόθεση όπως έπρεπε. Τα περί εμπρηστικών μηχανισμών και εκρήξεων είναι γελοία», δήλωσε στην «Ε» ο πύραρχος της Π.Υ. και συνδικαλιστής Νικόλαος Χανιάς.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=19/10/2009&id=93457 και http://mnodaros.blogspot.com/2009/10/blog-post_19.html

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ