Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, October 22, 2009

ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΎΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ?


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζω τα περί ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τον αγαπημένο μου νομό Ηλείας (ό,τι και ανα σημαίνει αυτή η ανάπτυξη βέβαια)

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον διαβάζω τα περί συμμετοχής στην ΠΡΑΣΙΝΗ αυτή ΑΝΑΠΤΥΞΗ του κου Αθεμπίγιο .

Και τρέμω για τις αποδοχές του -που σίγουρα δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητες- οι οποίες θα μπορούσαν να πάνε εννοείται στα παιδάκια που δεν εχουν παπούτσια ή βιβλία, στους γέροντες που τρέμουν όταν μένει χωρίς χρηματοδότηση το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, στα σχολεία που χρειάζονται γκρέμισμα & χτίσιμο από την αρχή.

Και ιδίως σε ό,τι αφορά στην Αρχαία Ολυμπία δεν χρειάζεται βέβαια "διακοσμητής" αλλά μερικές ΚΛΕΙΔΩΝΙΕΣ & ένας φύλακας καθώς με πρόσφατο ρεπορτάζ του Μ.Νοδάρου αποκαλύφτηκε ότι η Αρχαία Ολυμπία μένει χωρίς φύλαξη μετά τις 7 το απόγευμα & βρίσκεται στο έλεος αρχαιοκάπηλων αλλά και των ίδιων των εργαζομένων του (καθώς αρχαιολόγος βρέθηκε με δεκάδες αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας στο σπίτι της & μετά επικαλέσθηκε παραφροσύνη!!!)

Και θα συμμεριστώ τις αντιρρήσεις των συμπολιτών: "Ή εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε αρχιτέκτονες ή στερέψαμε από ιδέες"... Και να γινόταν ένας διεθνής διαγωνισμός να το δεχθούμε τον Αθεμπίγιο αλλά με το έτσι θέλω επειδή είναι φίλος του Πρωθυπουργού; ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ...http://pyrgos-news.blogspot.com/2009/10/blog-post_7730.html

Βέβαια για να μην είμαστε πάντοτε άδικοι & σκληροί, ο συγκεκριμένος φημισμένος & βραβευμένος αρχιτέκτονας προωθεί ένα ΚΥΜΑ ΣΚΕΨΕΩΝ που μάλλον πρωτοφανές είναι για την Ελλάδα (και για αυτό ίσως ποτέ δεν θα το αποδεχτούμε). Συγκεκριμένα οι αντιλήψεις του περί νέων πόλεων είναι: «δεν χρειάζεται και δεν ωφελεί να φτιάξουμε μια νέα πόλη», αντίθετα, όπως εξήγησε «πρέπει απλά να μεταμορφώσουμε την ήδη υπάρχουσa".

Αλλά μέσα σε όλα τα άλλα βλέπω ξανά το κο Λαλιώτη...
Χωρίς να τον έχουμε ψηφίσει θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της Ηλείας?
Νέα πρόσωπα που δεν έχουν παρελθόν βεβαρημένο δεν μπορούσε να παρουσιάσει ο κος Παπανδρέου? Που βρίσκεται το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ που μας υποσχέθηκαν?
Σε τέτοια πρόσωπα δεν βλέπουμε κάτι νέο ούτε φρέσκο ούτε άσπιλο!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ !
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ (!!!!!!) ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ" (ήξερε κάτι για τα αποτελέσματα των εκλογών που εμείς δεν ξέραμε?)...Πόσο καιρό πρίν ετοιμαζόταν ο κος Λαλιώτης & γιατί?

Παραθέτω μόνο τα λεγόμενα από WIKEPEDIA>

"Εν όψει των εκλογών του 2004, με φθίνουσα δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος, και αιτιάσεις ότι, ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο Κ. Λαλιώτης είχε διασυνδέσεις με τοπικούς επιχειρηματίες δημοσίων έργων, η απομάκρυνσή του, 2 Ιουλίου 2003, ερμηνεύθηκε από τον διεθνή Τύπο ως απόφαση του Κ. Σημίτη να πατάξει την διαφθορά και να αντικαταστήσει παρωχημένες λαϊκιστικές μεθόδους με σύγχρονη και «ευρωπαϊκή» φυσιογνωμία, και modus operandi. Την επομένη, 3 Ιουλίου 2003, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε για την εκλογή νέου Γραμματέα, ο Κ. Λαλιώτης απέδωσε την αποκαθήλωσή του σε παρέμβαση του Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Thomas J. Miller και την παρομοίωσε με την θυσία της Ιφιγένειας εν Αυλίδι. Οι δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, που βρισκόταν στα Γρεβενά, δήλωσε, "Η Ελλάδα ασκεί περήφανη εξωτερική πολιτική", ο δε πρέσβυς των ΗΠΑ είπε, "Αυτό είναι γελοίο". "


Εγώ ένα ξέρω.
Οτι ανατριχιάζω στη σκέψη του τσιμέντου που θα πνίξει την Ηλεία
& ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ: "ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΡΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΜΟΥ!!!"

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ