Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Friday, October 16, 2009

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ


TA ΣΩΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ:
26950- 22362, 48395


Χθες αναρτήσαμε μια καταγγελία πολίτη κατά του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ κου Διονύσιου Καπανδρίτη ο οποίος εθεάθη να σπέρνει το θάνατο στα ζώα της πόλης με συνεργείο του Δήμου !

Και όμως δεν ήταν η πρώτη φορά. Οι εγκληματικές αυτές πράξεις φαίνεται να αποτελούν μια καθημερινότητα για το ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ και τον κο ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ ο οποίος φαίνεται να αγνοεί
α. το νόμο περί υποχρεώσεων των δήμων για τα αδεσποτά της πόλης http://adespotathriasio.blogspot.com/2009/03/blog-post_8619.html
(πουθενά δεν γίνεται αναφορά στο φόλιασμα και την εξόντωση από κρατικές/δημοτικές υπηρεσίες)

β. τις βαριές ποινές για κακοποίηση των αδέσποτων ζώων
http://adespotathriasio.blogspot.com/2009/03/blog-post_7219.html

γ. την ανήθικη & πρόστυχη υφή τέτοιων πράξεων που μας ντροπιάζουν σα χώρα & σαν έθνος .

δ. τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοια δηλητήρια όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τα παιδιά που παιζοντας στις πλατείες & στις γειτονιές είναι ευάλωτα στο θάνατο που σπέρνει το ίδιο το κράτος.
ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ Η ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ και ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ τι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ?


Ετσι καταθέτουμε 2 μαρτυρίες κατά του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ
***********************************
Α. Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ
Τον αντιδήμαρχο Ζακυνθίων, Διονύση Καπανδρίτη, κατήγγειλε η κάτοικος της Αγίας Τριάδας Ζακύνθου, Ντάνα Σβαρτ-Καπώνη, επειδή, όπως υποστήριξε, συνεργείο του δήμου πέταξε ποντικοφάρμακο σε όλους τους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν γάτες, σκυλιά, καθώς και πουλιά.

Η κ. Σβάρτ-Καπώνη τόνισε πως θα προσφύγει σε κάθε αρμόδια Αρχή, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ενώ πρόσθεσε πως οι δηλητηριάσεις των ζώων είναι εγκλήματα κατά της ζωής.

«Πριν από μερικές ημέρες, ήρθε στην περιοχή μας ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Καπανδρίτης, καθώς και ένας αλλοδαπός, ο οποίος άρχισε να πετά παντού ποντικοφάρμακο, με συνέπεια να δηλητηριαστούν οι γάτες, οι σκύλοι, καθώς και τα πουλιά.

Τους είδα με τα μάτια μου, να προβαίνουν σε αυτή την απαράδεκτη πράξη, η οποία στρέφεται κατά της ζωής. Όταν κάποιος θανατώνει γάτες και σκυλιά, είναι εγκληματίας. Επειδή έφευγα με το πλοίο της γραμμής, δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο για να τους σταματήσω.

Ωστόσο, τους είδα που... έσπερναν το δηλητήριο, σαν να ήταν σιτάρι! Δηλώνω ότι θα απευθυνθώ στην Εισαγγελία Ζακύνθου, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ενώ θα φτάσω μέχρι την παγκόσμια οργάνωση για την προστασία των ζώων. Όσα γίνονται στη Ζάκυνθο, δεν λαμβάνουν χώρα πουθενά αλλού.

Οι αιρετοί, όπως είναι ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, δεν κάνουν τίποτα για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Με ποιον τρόπο θα φέρει πίσω τη γάτα μου ο κ. Καπανδρίτης;

Έχω δώσει του κόσμου τα λεφτά για αυτά τα γατάκια και τα έχασα, λόγω της αδιαφορίας τους. Όταν χαλάμε την ισορροπία της φύσης, τότε δεν υπάρχει ζωή. Με τέτοιες συμπεριφορές, δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς και τίποτα», υπογράμμισε η κ. Σβαρτ-Καπώνη.

******************************
Β. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ομάδας Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων από τις 24/09/2009


Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων

24 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣ: Κον Τσαγκαρόπουλο Κωνσταντίνο
Δήμαρχο Ζακυνθίων
E-mail: dimoszak@otenet.gr
ΠΡΟΣ: Κον Καπανδρίτης Διονύσιο
Αντιδήμαρχο Ζακυνθίων
ΠΡΟΣ: ΖΟΜΖ Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων
E-mail: info@zawf.gr
ΠΡΟΣ: Κον Γιακαλή Νάσο
Δήμαρχο Μυτιλήνης
ΠΡΟΣ: ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
E-mail: lesvosanimalws@yahoo.com
ΚΟΙΝ: ΜΜΕ και Ξένος Τύπος


ΘΕΜΑ: Νέα κρούσματα κακοποιήσεων

Αξιότιμοι Κύριοι,
Για άλλη μια φορά μάθαμε τα κατορθώματα των δημοτών αλλά και των προνομιούχων των πόλεων σας, σχετικά με κακοποιήσεις αδέσποτων ζώων.
Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες- απάνθρωπης μεταχείρισης - προς τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα.
Και ρωτάμε: ΓΙΑΤΙ;
Παρατηρούμε δολοφονικά & σαδιστικά ένστικτα ενάντια στα ζώα! Στοιχεία δυστυχώς στο τόπο σας καθημερινά.!
Δεν είναι λύση το ποντικοφάρμακο και η φόλα ενάντια στο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων
Γνωρίζετε αξιότιμοι κύριοι τον Νόμο που αναφέρεται στην θανάτωση των ζώων;
Γνωρίζετε αξιότιμοι κύριοι ότι τα αδέσποτα ζώα προστατεύονται από τον νόμο;

ΝΟΜΟΣ 1197/1981 και 3170/2003
Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου, αποτελεί πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως και 5 μήνες ή χρηματική ποινή 1.500€

Σύγχρονες κοινωνίες δεν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σε ανυπεράσπιστα πλάσματα, που το μόνο τους λάθος είναι ότι γεννήθηκαν με 4 πόδια και ζούνε στους δρόμους. Αλλά δεν είναι δική τους επιλογή, να είστε σίγουροι γι αυτό. Εμείς -τα εγκαταλείψαμε στους δρόμους. Εμείς φταίμε που αυξάνεται ο πληθυσμός τους ανεξέλεγκτα, μιας και δεν στειρώνουμε τα ζώα μας.

Ζάκυνθος, Μυτιλήνη, Κρήτη..
Οι Πόλεις σας είναι μέρη με μεγάλη ιστορία, πόλεις τουριστικές που προβάλουν την ομορφιά και την φιλοξενία τους. Όμως Πόλεις των βασανισμένων ζώων..
Η εικόνα αυτών των ζώων είναι αρνητική για τον τουρισμό & επομένως για την οικονομία του τόπου σας. Δυστυχώς μας διασύρει παντού στο εξωτερικό μέσω εικόνων ,διαδικτύου και ενημέρωσης Αυτή την νοοτροπία μας οδηγεί πολλά χρόνια πίσω & δεν προβάλει θετικά τον τρόπο φιλοξενίας μας.
Συλλογικά καταδικάζουμε τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες και καλούμε όλους να στηρίζουν τις προσπάθειες παρατήρησης, συνεργατικής άμεσης βοήθειας και αναφοράς της οργανωμένης βαρβαρότητας απέναντι στα ζώα -της πόλης και της υπαίθρου, σαν έκφραση συνηγορίας απέναντι σε αυτά.

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η κακοποίηση υπάρχει και επιβάλλεται να περνούμε κατευθείαν στην πράξη. Πρέπει να ενημερώνουμε όλοι το κοινό ότι υπάρχουν νόμοι που επισύρουν ποινές για πράξεις κακοποίησης ζώου.
Πρέπει να πάψουμε να είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα στο θέμα αντιμετώπισης των ζώων. -

Απευθυνόμαστε σε όλους τους υπεύθυνους φορείς προκειμένου να αντιδράσουν βάσει νόμου και να ακολουθήσουν τις κατάλληλες κινήσεις για να προστατεύσουν τα ζώα - και εμάς τους ανυποψίαστους πολίτες αυτής της χώρας - που μπορεί να πέσουμε θύματα αυτών των δολοφονικών στρατηγικών εξόντωσης .
Καλούνται όλοι οι αρμόδιοι φορείς να φροντίσουν -να μην αποδεκατίζεται ο ζωικός πληθυσμός της περιοχής δεσποζόμενος και μη των περιοχών τους.
Να φροντίσουν να μην εκτιθέμεθα διεθνώς με την στάση μας απέναντι στα ζώα.

Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα από τους Δήμους σας….

Και όπως είπε ο Πυθαγόρας
«Όσο οι άνθρωποι σφαγιάζουν τα ζώα, θα σκοτώνονται και μεταξύ τους… πράγματι αυτός που σπέρνει το σπόρο του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να θερίσει χαρά και αγάπη».

Για την
Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων
E-mail: uaargroup@yahoo.gr
[t]: +30 6939 063535 (Christiana Berg)
+30 6974 861041 (Καλλιόπη Σιμιτσή)



ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ