Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, October 8, 2009

ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ...ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?


Οι εκλογές ήρθαν & μας προσπέρασαν αφήνοντας τον καθένα μας με τη δική του ψευδαίσθηση. Κάποιοι ελπίζουν ακόμα στα θαύματα, άλλοι απογοητευμένοι & σκυφτοί ακολουθούν το δρόμο που χάραξαν για αυτούς αποτυχημένες πολιτικές δεκαετιών, άλλοι γυρίζουν τις πλάτες σε ένα παρελθόν που τους πόνεσε, σε ένα παρόν που δεν τους αγγίζει & σε ένα μέλλον αβέβαιο.

Και μένουν οι λίγοι Δον Κιχώτηδες να κοιτάνε με αγωνία τις δηλώσεις πρώην & νυν.
Μένουν μερικοί πιστοί στις ιδέες & στους αγώνες τους να προσπαθούν να δούν αν ο αγώνας τους θα δικαιωθεί & αν έτσι θα λάμψει η ελπίδα & το όραμα.

Μερικοί συνεθελοντές & αγωνιστές παλεύουν χρόνια να ανεβάσουν το ήθος & το πολιτισμό της χώρας συνδράμοντας τα ανήμπορα πλάσματα του τόπου: αλλοι προσφέρουν στα παιδιά, άλλοι στους γέροντες, άλλοι στους φτωχούς & άλλοι στα αδεσποτάκια.

Στα τελευταία θα σταθώ & σε μια επιστολή που εστάλη πριν τις εκλογές από τη ΠΟΦΥΖΩ προς όλα τα κόμματα ζητώντας τους να πάρουν θέση σε σοβαρά ζητήματα. Μερικά κόμματα απάντησαν. Και θα σταθώ στην απάντηση της νυν κυβέρνησης.

Διαβάζω για
α) τους Πράσινους Εθνικούς Λογαριασμούς με στόχο την καταγραφή του εθνικού πλούτου της Ελλάδας, ένα είδος στατιστικών δεικτών που θα προκύψουν μετά από ενδελεχή έρευνα και καταγραφή της χλωρίδας, της πανίδας και του δασικού μας πλούτου , για τους οποίους από καιρό έχει δεσμευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου,

β) το Σχέδιο Δράσης 2010 της Ε.Ε για τη βιοποικιλότητα.

γ) υποσχεση για μακρά διαφημιστική καμπάνια από το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την προαγωγή της φιλοζωίας αλλά και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις ποινές και τα πρόστιμα που επιβάλλει ο νόμος σε περίπτωση κακοποίησης των ζώων.

δ)τη χρηματοδότηση των δήμων για την υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης και στέγασης των αδέσποτων και την υποχρεωτική υπαγωγή τους στο πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ ώστε σταδιακά να οδηγηθούμε στην επιβολή χρηματικών ποινών σε όσους δήμους δεν υλοποιούν τα ανωτέρω προγράμματα.

ε)την έμπρακτη στήριξη και συνεργασία της πολιτείας με τα σωματεία που περιθάλπουν ζώα και τη μετατροπή της θανάτωσης ζώου (ειδικά των υπό εξαφάνιση) σε κακούργημα.

5. την εφαρμογή αυστηρών κανόνων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία των καταστημάτων που πωλούν ζώα συντροφιάς. Την σταδιακή απαγόρευση της πώλησης εξωτικών ζώων από καταστήματα και την άμεση από λαϊκές αγορές.

6. την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας.

7. την εφαρμογή αυστηρών προδιαγραφών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες. Επιπλέον.

8. την απαγόρευση του κυνηγιού σε τμήματα της Αττικής (πέραν των καμένων εκτάσεων) για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο βάσει των εκτιμήσεων των αρμόδιων φορέων ώστε να ανακάμψει η πανίδα μετά τις πυρκαγιές, την οριστική απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό και την Πεντέλη και την επαναξιολόγηση της διαδικασίας για την έκδοση άδειας οπλοφορίας.

9. την προώθηση εναλλακτικών μεθόδων έρευνας στα ερευνητικά, ιατρικά και πανεπιστημιακά κέντρα της χώρας με σκοπό την αντικατάσταση των πειραμάτων σε ζώα με άλλες εναλλακτικές μεθόδους.

10. την προώθηση της σταδιακής αλλαγής του καταναλωτικού και διατροφικού μοντέλου (πρόωθηση της μεσογειακής διατροφής) με περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και την προώθηση και άλλων διατροφικών επιλογών. Ναι στην πλήρη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών οδηγιών για το Animal Welfare των παραγωγικών ζώων και στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε αυτούς που παρανομούν


Τα καταγράφω όλα σήμερα, μόλις 4 μέρες μετά τις εκλογές.
Και θα επανέλθω μετά από 1 χρόνο για να δω τι θα αλλάξει.
Θα παρακολουθώ τους Δήμους, τα Υπουργεία, τους νομοθέτες και τους εφαρμοστές του νόμου για να δώ τελικά αν οι προγραμματικές δηλώσεις, τα μεγαλόπνοα σχέδια, τα μεγάλα λόγια θα μείνουν στη θεωρία ή αν σε μερικά χρόνια από τώρα θα συνεχίσω να βλέπω συνεθελοντές να αγωνίζονται για τη φύση & τα πλάσματά της μόνοι -με το δικό τους Πάντσο για συντροφιά.




ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ