Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, August 5, 2009

Οικολογικό έγκλημα στην παραλία του ΠΙΚΠΑ Βούλας

Οικολογικό έγκλημα στην παραλία του ΠΙΚΠΑ Βούλας
Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο
http://akida-eu.blogspot.com/
Καταγγελία για ΚΑΑΠΒ.

Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς για το πόσες φορές χρειάζεται να υπερασπίσουμε και πάλι το αυτονόητο και πάλι το προφανές.

Δύο είναι τα αναμφισβήτητα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας, το κλάδεμα των δεκάδων γιγαντιαίων ευκαλύπτων που είναι φυτεμένοι εδώ πάνω από 50 χρόνια εκατέρωθεν του δρόμου εισόδου στο χώρο του Κέντρου μέσα στο καύσωνα και στην καρδιά του καλοκαιριού και η τσιμεντοποίηση διαδρόμων πρόσβασης στο χώρο της προσβάσιμης παραλίας.

Σε ότι αφορά το πρώτο, οι στοιχειώδεις γνώσεις μας κηπουρικής μας κάνουν να ανησυχούμε για την επιβίωση της τόσο δεντροστοιχίας που υποδέχεται κάθε επισκέπτη του χώρου για πολλά χρόνια. Θα μπορέσουν τα δέντρα όταν ελάχιστα φυλλαράκια έχουν απομείνει στους κορμούς τους να έχουν τους απαραίτητους χυμούς για την επόμενη χρονιά;; Η συνεχής επιβουλή για τον συγκεκριμένο χώρο μας υποχρεώνει να είμαστε τουλάχιστον καχύποπτοι.

Για το δεύτερο θέμα όμως της τσιμεντοποίησης των διαδρόμων στο χώρο της παραλίας, που εξυπηρετεί με μεγάλη επιτυχία κύρια κολυμβητές με κινητική αναπηρία και πολλές απορίες έχουμε και άποψη.

Πρώτα από όλα αδυνατούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα των εν λόγω έργων, η κυκλοφορία των υπαρχόντων διαδρόμων επαρκούσε και κάλυπτε τις ανάγκες κυρίως των παραθεριστών της παραλίας. Τσιμεντοποιήθηκαν και δημιουργήθηκαν μόνιμες καταστάσεις που οριοθετούν περιοχές (για ποιο λόγο;) όταν υπάρχουν πληθώρα τεχνικών λύσεων ώστε ανάλογα με τις ανάγκες όπως εξελίσσονται κάθε περίοδο να υπάρχουν και οι κατάλληλες λύσεις. Με την υπάρχουσα διευθέτηση του χώρου περιορίζεται απελπιστικά ο χώρος στάθμευσης και γενικότερα ο τρόπος πρόσβασης ειδικά των τετραπληγικών συναδέλφων. Το έργο εκτελείται στην κυριολεξία «εν κρυπτώ» χωρίς αναγραφή και πληροφόρηση ούτε ποιος το εκτελεί, ούτε φυσικά εάν υπάρχει η αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε ο προϋπολογισμός του, ούτε τίποτα! Τελικά που νομίζουν ότι κυβερνούν κάποιοι στο χωράφι του πατέρα τους;; Ο χώρος του ΚΑΑΠΒ είναι δημόσιος ανήκει στον κάθενα μας και το κράτος έχει θεσπίσει κανόνες για το πώς γίνονται τα δημόσια έργα. Ήμαρτον επιτέλους με την διπλοπροσωπία! Μέχρι πριν από λίγες ημέρες η εξέδρα των λουομένων ήταν σχεδόν κατεστραμμένη και σύμφωνα με τα λεγόμενα της ηγεσίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων χρειάστηκε σχεδόν να εκβιάσουν για να βρεθούν τα κονδύλια επισκευής της εξέδρας και της λειτουργίας της παραλίας. Τι άλλαξε ξαφνικά; Και ας υποθέσουμε ότι μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα για την ανυπαρξία πολιτικής για την πρόσβαση στις παραλίες, η παραλία του ΚΑΑΠΒ έρχεται να αποτελέσει το άλλοθι , για ποιο λόγο να γίνουν έργα με λάθος τρόπο; Το κύριο πρόβλημα αν ενδιαφέρονται να ξέρουν αυτοί που θα έπρεπε, είναι ο σκιασμός του χώρου, ο δροσισμός περιοχών για τετραπληγικούς και όσους συναδέλφους έχουν αναπνευστικά προβλήματα , σίγουρα ο εξωραϊσμός και η λειτουργία των τουαλετών, διότι δεν επαρκούν οι κινητές – χημικές που ήδη λειτουργούν. Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το σύνολο των αναπήρων με τρόπο ερασιτεχνικό και αντιεπιστημονικό; Οι σχετικές οδηγίες του Γραφείου Μελετών για Άτομα με Αναπήρια του ΥΠΕΧΩΔΕ πότε επιτέλους θα γίνονται σεβαστές;

Περιμένουμε να δούμε που και πως θα καταλήξει το όλο «εγχείρημα» διότι αγνοούμε που και πως θα καταλήξει και θα επανέλθουμε….

ΠΗΓΗ> ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ