Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, February 3, 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

http://mnodaros.blogspot.com/2009/01/blog-post_30.html

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τoν κ. Υπουργό ΕσωτερικώνΘΕΜΑ:
Ανέγερση «χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων» στο Δήμο Ζαχάρως

Με την ερώτηση υπ’ αριθμό 3622 από 27-8-08 του Φώτη Κουβέλη σχετικά με την ανέγερση του νέου δημαρχείου Ζαχάρως, κόστους 1.8000.000 ευρώ με πόρους, οι οποίοι χορηγήθηκαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση για την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου και κατατέθηκαν σε ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναδείχθηκαν οι πτυχές μιας μεγάλης παρανομίας, η οποία άφηνε εκτεθειμένη τη χώρα μας.

Το νέο δημαρχείο επρόκειτο να κτιστεί στο κέντρο της πόλης παράνομα, με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, εντός χώρου οικιστικού πράσινου, μη οικοδομήσιμου, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια αγοράς.

Επιπλέον, όπως υποστηρίχτηκε από μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως, η οικοδόμηση του κτηρίου θα πραγματοποιείτο χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την επιλογή του χώρου, χωρίς σχετική έγκριση του έργου και χωρίς δημοπρασία για την ανάδειξη του μειοδότη αναδόχου.

Στην απάντησή του με αρ. πρωτ. 57838 από 16-9-2008, ο Υφυπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωνε ότι «σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως προτάθηκε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η κατασκευή, σε χώρο του δήμου, κτιρίου πολλαπλών χρήσεων το οποίο στην ουσία θα αποτελούσε το νέο δημαρχείο (…)».

Περαιτέρω, στην ίδια απάντηση, γνωστοποιούσε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είχε ζητήσει τη «διακοπή των εργασιών προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την ανέγερση του εν λόγω κτιρίου». Οι εργασίες πράγματι σταμάτησαν έπειτα από τις ως άνω παρεμβάσεις και τον εντοπισμό σοβαρών πολεοδομικών παραβάσεων. Ωστόσο, στις 28 Ιανουαρίου 2009, λίγους μήνες αργότερα, ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες ανέγερσης από συνεργεία, παρά την κατηγορηματική άρνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - μέσω του προέδρου του - να εκταμιεύσει οποιοδήποτε ποσό για την ανέγερση ενός τέτοιου κτιρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, ο οποίος φέρεται να είναι και αντιδήμαρχος της πόλης, προέβη στην 324/2008 αναθεώρηση της 1/2008 άδειας και στην αλλαγή του τίτλου της από «ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου Ζαχάρως» σε «χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων» με προφανή σκοπό να παρακάμψει τους περιορισμούς δόμησης που ισχύουν σε χώρους οικιστικού πρασίνου.

Με βάση τα προαναφερόμενα, Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα διερευνηθούν άμεσα και ενδελεχώς από τις αρμόδιες αρχές οι νέες καταγγελίες για την παράνομη ανέγερση δημαρχείου – χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, πλέον, με χρήματα που προορίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους πυρόπληκτους της Ηλείας;
Με ποιους τρόπους έχουν διανεμηθεί μέχρι σήμερα οι πόροι που προέρχονται από την οικονομική βοήθεια ξένων κρατών προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας και πώς διασφαλίζει η κυβέρνηση ότι αυτοί οι πόροι φθάνουν στους πληγέντες και δεν χρησιμοποιούνται αυθαιρέτως για άλλους σκοπούς;

30.1.2009Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Νίκος Τσούκαλης

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ