Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, January 29, 2009

Ζαχάρω: βαφτίζουν «πολιτιστικό κέντρο» το «αμαρτωλό» δημαρχείο

Ζαχάρω: βαφτίζουν «πολιτιστικό κέντρο» το «αμαρτωλό» δημαρχείο

Today at 12:05pm

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 29.1.2009
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την ώρα που χιλιάδες κάτοικοι στα χωριά της πυρόπληκτης Ηλείας ευρισκόμενοι στα όρια της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης βιώνουν καθημερινά δραματικές στιγμές, στο «κράτος» της Ζαχάρως άρχισαν από χθες να χρησιμοποιούν τη βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τα θύματα της φωτιάς (1.800.000 ευρώ+500.000 ευρώ) για την ανέγερση «χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων»(!) Ετσι ονόμασε ξαφνικά η Πολεοδομία της Ζαχάρως το «αμαρτωλό» δημαρχείο της πόλης, που όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» άρχισε πριν από μερικούς μήνες να χτίζεται με τα χρήματα της βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης και του ΕΕΣ προς τους πυρόπληκτους Ηλείους και σταμάτησε μετά την πανελλήνια κατακραυγή και τον εντοπισμό σοβαρών πολεοδομικών παραβάσεων.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παραχώρησε ύστερα από σχετική αίτηση στην «Ε» η διεύθυνση Πολεοδομίας Ηλείας, υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, που τυγχάνει να είναι και αντιδήμαρχος (!) της πόλης, προέβη στην 324/2008 αναθεώρηση της 1/2008 άδειας και στην αλλαγή του τίτλου της από «ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου Ζαχάρως» σε «...χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων» με σκοπό να παρακάμψει τους περιορισμούς δόμησης που ισχύουν σε χώρους οικιστικού πρασίνου όπου βρίσκεται και το σχετικό οικόπεδο. Κι όλα αυτά, την ώρα που ο φάκελος της οικοδομικής άδειας βρίσκεται στην Εισαγγελία του Πύργου, καθώς αυτός έχει κατασχεθεί πριν από μερικούς μήνες μετά την παραγγελία του τοπικού εισαγγελέα Πρωτοδικών με σκοπό την έρευνα σε βάθος για το δημαρχείο της «αμαρτίας».

Με βάση την απίστευτη εξέλιξη, ξεκίνησαν χθες το πρωί εκ νέου οι εργασίες από τα συνεργεία της εταιρείας FORUM, προκαλώντας σάλο και αντιδράσεις στους πυρόπληκτους κατοίκους, που κάνουν λόγο για «πλιάτσικο στη βοήθεια» και για «κράτος εργολάβων» που είναι υπεράνω των νόμων.

Ο νομικός σύμβουλος του ΕΕΣ και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο στην «Ε» για αυτόνομο βασίλειο της Πολεοδομίας Ζαχάρως και δήλωσε ότι ο ΕΕΣ έχει πλήρη άγνοια για τη νέα εξέλιξη και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Και τόνισε:

«Ο ΕΕΣ από τον Ιούνιο του 2008 έχει ζητήσει τη διακοπή των εργασιών, γιατί αποκαλύφθηκε ότι η οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί από την Πολεοδομία της Ζαχάρως ήταν αντικανονική, αφού ο χώρος όπου αναγειρόταν το κτίσμα είναι χώρος οικιστικού πρασίνου. Ο ΕΕΣ έχει ζητήσει από τη Νομαρχία Ηλείας ενημέρωση για το εάν πέραν της αντικανονικής άδειας, έχουν συντελεστεί και άλλες μη σύννομες ενέργειες. Τελικά φαίνεται ότι η Πολεοδομία της Ζαχάρως λειτουργεί σαν αυτόνομο βασίλειο... αφού και αντικανονικές άδειες εκδίδει και αντικανονικά τής τροποποιεί. Ολα όσα γίνονται γνωστά τελευταία για την τροποποίηση και την αναθεώρησης της αντικανονικής οικοδομικής άδειας ο ΕΕΣ τα αγνοεί και δεν έχει ενημερωθεί από κανέναν. Γι' αυτό θα απευθυνθεί ξανά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, και στις λοιπές διοικητικές και δικαστικές αρχές».

«Δεν έχω την παραμικρή πληροφόρηση για το θέμα και από εσάς το μαθαίνω. Εκπλήσσομαι με όλα αυτά. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κινούμενος πάντα στα πλαίσια της διαφάνειας και της νομιμότητας δεν πρόκειται να εκταμιεύσει κανένα ποσό για την ανέγερση ενός τέτοιου κτιρίου και όχι για εκείνο που αρχικά είχε συμφωνηθεί. Θα ενημερωθούν άμεσα οι νομικές υπηρεσίες και θα πράξουμε τα δέοντα», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδ. Μαρτίνης.

Η αντιπολίτευση του Δήμου Ζαχάρως με έγγραφό της προς τον εισαγγελέα Πύργου και προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας ζητεί την άμεση παρέμβασή τους. Κάνει λόγο για νέα προκλητική παρανομία, που έχει στόχο τα χρήματα για τους πυρόπληκτους και καταγγέλλει ότι η μετατροπή τού υπό ανέγερση κτιρίου από δημαρχείο σε πολιτιστικό κέντρο έγινε χωρίς τη συγκατάθεση του δημοτικού συμβουλίου.

nodaros@enet.gr

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ