Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Friday, January 2, 2009

ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει απο το Νοέμβριο του 2007 όπου σε άρθρο της Καθημερινής διαφαίνονται τα προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος Natura ,προστασίας του οικοσυστήματος
***************
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?newid=40467&subcategory_id=34

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, που είχε κατατεθεί πριν από τις πυρκαγιές στην Ηλεία και αφορούσε στην προστασία της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως και ιδιαίτερα το δάσος της Στροφυλιάς, απάντησε ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Σταύρος Δήμας. Το εντυπωσιακό στην απάντηση, που φέρει ημερομηνία 2.10.2007 είναι ότι δεν γίνεται καμιά αναφορά στις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές.

Ο Έλληνας Επίτροπος Περιβάλλοντος, στην απάντηση του, επισημαίνει ότι: «Η Επιτροπή γνωρίζει τα προβλήματα εφαρμογής των διατάξεων των σχετικών με το δίκτυο Natura 2000 στην Ελλάδα. Τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν από την έλλειψη σχεδίων διαχείρισης και τη μη θέσπιση στόχων διατήρησης για τους τόπους του δικτύου Natura 2000. Η Ελλάδα συνέστησε διαχειριστικό φορέα για τον προαναφερθέντα τόπο, ο οποίος καταρτίζει το σχέδιο διαχείρισης για τον εν λόγω τόπο, καθώς και για δύο άλλους γειτνιάζοντες τόπους του δικτύου Natura 2000 (τόποι GR2330006: λιμνοθάλασσα στο Κοτύχι, Βρινιά και GR2330005: θίνες και παραλιακό δάσος Ζαχάρως, λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος.

Eίναι εκπληκτικό το ποσο μεγάλα πρέπει να ειναι τα οφέλη απο την ελλειψη διαχείρισης και τη μη θέσπιση στοχων. Ειναι εκπληκτικό το πόσα κέρδη αποφέρει η αδιαφορία. Ομως κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί οτι εμείς ειμαστε φθαρτοί. Οτι δεν ειμαστε αθάνατοι. Κανείς απο τους εμπλεκόμενους δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί ότι η φύση θα ζήσει οταν εμείς θα έχουμε φύγει & ότι κάθε τι που τη βλάπτει, βλάπτει το μέλλον των επόμενων γενεών!

Αναφερόμενος στην έλλειψη προληπτικών μέτρων προστασίας, ο κ. Δήμας τόνισε: «Ένα άλλο παρατηρούμενο πρόβλημα είναι η έλλειψη εφαρμογής προληπτικών επιτόπιων μέτρων προστασίας. Έργο του προγράμματος LIFE-Φύση που υλοποιήθηκε στην περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς και της λιμνοθάλασσας στο Κοτύχι (2003-2007), αναγνώρισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή είναι η φύλαξη και η ενεργός διαχείριση, οι οποίες θα επιτρέψουν την υλοποίηση δράσεων εγγεγραμμένων στους στόχους προστασίας και στο υπό κατάρτιση σχέδιο διαχείρισης".

Δηλαδή απο το 2003-2007 υλοποιήθηκε ολόκληρο πρόγραμμα απλά και μόνο για να διαπιστώσουμε το αυτονόητο? Χρησιμοποιήθηκαν 2.000.000eur σε διάστημα 40 μηνών για να καταφέρουμε τί? Να γίνει στάχτη το δάσος 10 μέρες μετά την ανακύρηξή του ως ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ?http://www.tedkaxaias.gr/ciks/motherframesetstrofgreek.htm

Στην απάντηση υπογραμμίζεται ότι η Κομισιόν έχει παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «η οριζόντια υπόθεση επί παραβάσει που σχετίζεται με την έλλειψη κατάλληλου καθεστώτος νομικής προστασίας για όλες τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας στην Ελλάδα περιλαμβάνει επίσης και τον επίμαχο τόπο (GR2320001: Δάσος Στροφυλιάς, λιμνοθάλασσα Καλογριάς, το έλος της Λαμίας και ο `Αραξος). Η υπόθεση εκκρεμεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (υπόθεση C-293/07)».Καταλήγοντας, ο Επίτροπος αναφέρει ότι: «Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και στους τρεις τόπους Natura 2000 που βρίσκονται στην ευρύτερη ζώνη του δάσους της Στροφυλιάς και της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: "Η απάντηση της Κομισιόν φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το σκάνδαλο "Ζαχάρω - Real Estate" που προώθησε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, η Κ.Ε.Δ. σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ζαχάρως. Η σκανδαλώδης και άρον -άρον τσιμεντοποίηση περιοχών που ανήκουν στο δίκτυο προστασίας NATURA 2000, με πρόσχημα την δήθεν στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, όχι μόνον υποθηκεύουν την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα και της ευρύτερης περιοχής της πολύπαθης Ηλείας, αλλά θέτουν σε άμεσο κίνδυνο και την χρηματοδότηση της ανασυγκρότησης με κοινοτικά κονδύλια. Θα χρησιμοποιήσουμε, μαζί με τις οικολογικές οργανώσεις, όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτραπεί αυτό το οικολογικό έγκλημα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ".

Και παρ όλα αυτά , ενάμιση χρόνο μετά τις πυρκαγιές ο ίδιος Δήμαρχος σε συνεργασία με νέες κατασκευαστικές, με νέα κονδύλια, με νέες προοπτικές συνεχίζει να "αξιοποιεί" τουριστικά τον Καιάφα, να ρίχνει τα καμμένα στις παραλίες, να απειλεί τις οικολογικές οργανώσεις που τότεο ο κος Παπαδημούλης θεωρούσε άξιες συνεργασίας!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΗΛΕΙΑ! ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ