Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Friday, January 2, 2009

Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αρχιζοντας μια νέα χρονια, βλέποντας ένα έτος ακόμα να προσπερνά προσπαθώ να δω τι έχει αλλάξει απο τον Αυγουστο του 2007 που με σημάδεψε και ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΩ

Ετσι απλά θα παραθέσω μια ενδιαφέρουσα κριτική από το http://olympia.gr/2008/06/25/mayors_clowns/ και θα ρωτήσω εσάς αν διαβλέπετε κάτι να έχει αλλάξει από τότε. Εγώ πάντως όχι και θλίβομαι τραγικά ως πολίτης συνειδητοποιώντας ότι ναι με τρομοκρατεί να ζω σε αυτή τη τραγικά ύπουλη δικτατορία!
******************************************
Ζώντας σε ένα κράτος με δικτατορικές δομές είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε μικρούς και μεγάλους δικτάτορες που ασελγούν στον κοινωνικό μας βίο. Το κράτος όμως δεν είναι κάποια φυτεμένη αυταξία. Είναι δικό μας δημιούργημα. Εμείς δίνουμε την εξουσία στον εκάστοτε δικτατορίσκο να ελέγχει τις ζωές μας.

Τρανταχτό παράδειγμα, η σημερινή πυρκαγιά στον Υμηττό. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις παρυφές των Γλυκών Νερών, ήταν το επιστέγασμα της οργανωμένης προσπάθειας εμπρηστών που έπειτα από ΤΡΕΙΣ απόπειρες, πέτυχαν τελικά το σκοπό τους.

Είδαμε λοιπόν το δήμαρχο, τον πρώην δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και άλλους δημοτικούς άρχοντες στην περιοχή, με πρωτοφανή ετοιμότητα, να βγαίνουν και να στηλιτεύουν την ολιγωρία του κράτους, των μηχανισμών, των εναερίων μέσων κλπ κλπ.

Κύριοι άρχοντες της αυτοδιοίκησης, την ολιγωρία του κράτους τη γνωρίζουμε καλά και δε χρειαζόμαστε εσάς για να τη μάθουμε. Αυτό που δε μπορούμε να κατανοήσουμε είναι ποιός ο δικός σας ρόλος. Αυτά τα δισεκατομμύρια κύριοι που εκταμιεύονται για να υπάρχετε εσείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, ποιά σκοπιμότητα έχουν;

Κύριοι Δήμαρχοι, Νομάρχες κλπ, τους πακτωλούς των δισεκατομμυρίων που κοστίζετε στον πολίτη, θα έπρεπε τουλάχιστον να τα τιμάτε με την παραγωγή ανάλογου έργου. Αν θέλαμε κλόουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, οπωσδήποτε θα βρίσκαμε φθηνότερους, αν και τη γελοιότητα σας αμφιβάλλω αν θα την εγγίζαμε.

Βεβαίως, έπειτα από τα τραγικά γεγονότα στην Ηλεία όπου κατηγορήθηκαν μέχρι και οι εξωγήινοι, έχετε αποθρασυνθεί. Έχετε πάρει διδακτορικό στην εκμετάλλευση καμμένων δασικών εκτάσεων και πραξικοπηματικών αυξήσεων συντελεστών δόμησης, γεννώντας έτσι τεράστια κέρδη για εσάς και τους θιασώτες σας. Κανείς λοιπόν δε σκέφτηκε να ρωτήσει το Νομάρχη Ηλείας και το δήμαρχο Πύργου για το ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2007 ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Που διατέθηκαν, τι αγοράστηκε, ποιό το σχέδιο δράσης. Όλοι, πλήν του ΚΚΕ, έκαναν άγρα ψήφων στα αποκαΐδια. Και βεβαίως εκτός από μεμονωμένες αγωγές συγγενών θυμάτων σε δημάρχους, δε διατάχθηκε ούτε μια ΕΔΕ.

Έτσι και τώρα, όταν οι επίγειες δυνάμεις έψαχναν διαδρόμους, οι τοπικοί άρχοντες ήταν στα κανάλια και έψαχναν τα εναέρια μέσα. Και ως συνήθως, θα μείνουν στο απυρόβλητο. Και για ακόμα μια φορά, δεν καταλαβαίνουμε για ποιό λόγο τους πληρώνουμε αφού για όλα φταίει το “κράτος”.

Οι λύσεις είναι απλές και δοκιμασμένες. Για να αναγκαστούν κάποιοι να κάνουν τη δουλειά τους, ή να καταργηθούν.
1. Αυτεπάγγελτη δίωξη δημάρχων και νομαρχών των περιοχών στις οποίες εκδηλώνεται πυρκαϊά. Για να μπορούν να κάνουν τους κωμικούς κάπου που θα εκτιμηθεί το χιούμορ τους.
2. Αυτεπάγγελτη δίωξη δημάρχων και νομαρχών όταν στις δασικές εκτάσεις της αρμοδιότητας τους παρατηρείται αυθαίρετη δόμηση
3. Έλεγχος διασποράς των κονδυλίων δασοπροστασίας την τελευταία 5ετία.
Και μην ξεχνάμε, ο μεγαλύτερος εμπρηστής είναι η δική μας απάθεια. Ιδού οι αποδείξεις για την ολιγωρία της τοπικής αυτοδιοίκησης:

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ