Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, December 3, 2008

ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ!!!

http://filopappou.wordpress.com/

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ύστερα από καταγγελία της Α’ ΕΠΚΑ κάλεσε σε απολογία τρεις πολίτες της περιοχής μας για δεντροφύτευση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2008 στους λόφους Φιλοπάππου (περιοχή λόφου Νυμφών).

Αφορμή για αυτήν και μια σειρά ακόμα δεντροφυτεύσεων στο λόφο ήταν η αγωνία των κατοίκων μετά το έγκλημα της καταστροφής της Πάρνηθας που είχε προηγηθεί το καλοκαίρι.

Η δενδροφύτευση αυτή έγινε με πάνω από 40 άτομα, ενήλικες και παιδιά. Δύο αστυνομικοί ήρθαν στο χώρο αλλά αποχώρησαν αμέσως, ενώ το μόνο άτομο που εμφανίστηκε από την Α’ ΕΠΚΑ ήταν μια αρχαιοφύλακας.

Η κλήτευση των συγκεκριμένων τριών ατόμων έγινε απλά και μόνο επειδή η Α’ ΕΠΚΑ γνωρίζει και περιέλαβε στην αναφορά της τα ονόματα τους λόγω της συνολικής και μακρόχρονης δράσης τους για την προάσπιση του λόφου.

Χαρακτηριστικά, ο ένας από τους τρεις καταγγελλόμενους πολίτες ούτε καν ήταν στην επίμαχη δενδροφύτευση!

Στην αναφορά της για το γεγονός και σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εφεύρει στοιχεία κατά των πολιτών, η υπεύθυνη αρχαιολόγος κυρία Λαζαρίδη καλυπτόμενη πίσω από την επιστημονική της ιδιότητα, αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο τμήμα του λόφου υπάρχουν “αδιατάρακτα λεπτά στρώματα επιχώσεων πάνω σε σημαντικά αρχαία λαξεύματα, τα οποία καταστρέφονται ήδη από το ριζικό σύστημα μεγάλου αριθμού υπαρχόντων δέντρων. Εξάλλου, την επομένη 4-2-2008 περισυνελέγησαν όστρακα μελαβαμφών αγγείων και χρηστικών από τις εκσκαφές των λάκκων για την δενδροφύτευση”

Για να γίνει κατανοητή η ουσία της υπόθεσης παραθέτουμε μια σειρά από επισημάνσεις, που θα μπορούσαν να είναι και πολύ περισσότερες:

Για τη βλάστηση:

Η βλάστηση του Φιλοπάππου βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, και αυτό συμβαίνει με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων που δεν ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ για να την συντηρήσουν, να την ανανεώσουν και, τουλάχιστον, να την ποτίσουν.

Η μόνη ενέργεια σχετικά με το πράσινο στο λόφο είναι η αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης κάθε χρόνο, για λόγους καθαριότητας και ασφάλειας. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται θίγει έντονα την λειτουργία του οικοσυστήματος και πολλαπλασιάζει τις αιτίες που οδηγούν στην ξήρανση δεκάδες περιοχές στο λόφο.

Στην μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συντάχθηκε μετά από παραγγελία της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων ενόψει των έργων το 2001, αναφέρεται ότι ο λόφος Φιλοπάππου έχασε το 20% της βιομάζας του μέσα στην δεκαετία του 90 λόγω ξηρασίας και άλλων αιτίων.

Το καλοκαίρι του 2003, 17 φωτιές ξέσπασαν στο λόφο, κυρίως λόγω των έργων της περίφραξης, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύ πράσινο. Η Α’ ΕΠΚΑ τότε δεν άσκησε καμία δίωξη εναντίον των υπεύθυνων για τις φωτιές εργολάβων και, φυσικά, δεν αποκατάστησε την βλάστηση.

Οι λιγοστές φυτεύσεις που έγιναν ενόψει του 2004, ατύχησαν στο μεγαλύτερό τους μέρος, αφού ουδέποτε ποτίστηκαν. Έτσι τα νεαρά δέντρα στέκουν ξερά.
Τα αντιδιαβρωτικά έργα που είχαν γίνει στο λόφο τη δεκαετία του 80, έχουν σχεδόν διαλυθεί, αφού για πάνω από 20 χρόνια(!) δεν έχουν συντηρηθεί. Το αποτέλεσμα είναι να απογυμνώνονται τα εδάφη από την βροχή και οι συνθήκες διαβίωσης των φυτών να γίνονται πιο δύσκολες αφού το έδαφος είναι βραχώδες

Για την “προστασία”:

Ουδέποτε η Α’ ΕΠΚΑ άσκησε δίωξη κατά της Διόνυσος Zonars ΑΒΕΕ παρ’ ότι αυτή έχει τεκμηριωμένα και χωρίς καμία άδεια προβεί σε καταπατήσεις και εκσκαφές μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Αντίθετα παρείχε προστασία στο Διόνυσο απαντώντας στους πολίτες ότι είναι «κυβερνητικού ενδιαφέροντος»! (έγγραφο Α.Π. 6459, 01/11/2005)

Ουδέποτε η Α’ ΕΠΚΑ άσκησε ποινική δίωξη ενάντια στους μισθωτές του καφενείου του Πικιώνη για την τεκμηριωμένη καταπάτηση ενός στρέμματος μέσα στην Πνύκα επί 10 χρόνια (1995-2005) και τις άλλες παράνομες επεμβάσεις τους πάνω στο μνημείο. Αντίθετα, έδειξε καλή θέληση και ανεκτικότητα όπως αναφέρει σε έγγραφο της, η Έφορος Ακροπόλεως Άλκηστη Χωρέμη. (Α.Π. 2633, 01/04/2004)

Ουδέποτε η Α’ ΕΠΚΑ άσκησε την εξουσία της για να σταματήσει οριστικά η είσοδος αυτοκινήτων μέσα στο λόφο και πάνω στα διατηρητέα λιθόστρωτα του Πικιώνη. Αντίθετα πρώτοι και καλύτεροι οι υπάλληλοί της οδηγούν καθημερινά τα αυτοκίνητά τους και τις μηχανές τους μέσα στους λόφους και φυσικά όχι μόνο αυτοί.

Στην περίπτωση των αυτοκινήτων η Α’ ΕΠΚΑ λησμόνησε την εφαρμογή του νόμου…

Για τη συγκεκριμένη δεντροφύτευση:
Οι «αδιατάρακτες» επιχώσεις από την αρχαιότητα πάνω στις οποίες φύτεψαν οι κάτοικοι, όπως λέει η αναφορά της Α’ ΕΠΚΑ που υπογράφει η κυρία Λαζαρίδη, φιλοξενούσαν λατομεία και τη γειτονιά του Ασύρματου μέχρι τη δεκαετία του 50, γνωστή από την κλασική ταινία «Συνοικία το όνειρο». Αντιγράφουμε από το ενημερωτικό φυλλάδιο “Λόφοι Φιλοπάππου-Πνύκας-Νυμφών” Έκδοση Ένωσης Φίλων Ακροπόλεως σελ. 7 ” …η δυτική πλευρά των λόφων παρέμεινε αγνοημένη και έρμαιο των λατόμων. Το 1922, με τη μικρασιατική καταστροφή, τα αρχαία λαξεύματα αποτέλεσαν την υποδομή για την εγκατάσταση προσφύγων του συνοικισμού του Ασυρμάτου”. Επίσης, από το φυλλάδιο της Α΄ΕΠΚΑ (2000) με τίτλο “Συνολική Ανάδειξη Λόφων Μουσείου-Πνύκας-Νυμφών” σελ. 4“…το 1840 άρχισε εκ νέου λατόμευση του λόφου των Νυμφών, της πλευράς προς την Πνύκα…”. Μήπως πρέπει, λοιπόν, να ελεγχθεί είτε η επιστημονική επάρκεια είτε απλά η πρόθεση όσων γράφουν τέτοιες ανοησίες στις αναφορές τους;

Στον ίδιο χώρο έχει επανειλημμένα φυτέψει το ελληνικό κράτος σε διάφορες περιόδους, αφού, όπως είναι γνωστό, οι λόφοι Φιλοπάππου ήταν απόλυτα ξεροί στις αρχές του 20ου αιώνα (βλέπε το πιο πάνω ενημερωτικό φυλλάδιο σελ. 8 και το φυλλάδιο της Α’ ΕΠΚΑ περί πολλαπλών κρατικών φυτεύσεων / αναδασώσεων του χώρου).

Επειδή η αγορά των φυτών γίνεται από χρήματα των πολιτών που δεν είναι και πολλά, τα φυτά είναι μικρά με συνέπεια να μην απαιτείται σκάψιμο πάνω από 20-25 πόντους για τη φύτευσή τους.

Στο συγκεκριμένο σημείο ξέσπασαν τρεις από τις 17 φωτιές του καλοκαιριού του 2003. Η βλάστηση που χάθηκε ουδέποτε αποκαταστάθηκε από τους “αρμόδιους”.

Τα περί ανεύρεσης όστρακων μελαβαμφών αγγείων μετά την δεντροφύτευση (και επειδή κάποιοι ήμασταν εκεί) είναι απλώς μη επιβεβαιώσιμες βεβαιώσεις, με στόχο να προσδώσουν κύρος σε μια καταφανώς υστερική και αστήρικτη ως προς την ουσία της επίθεση κατά των κατοίκων. Έτσι και αλλιώς, οι λόφοι είναι γεμάτοι από τέτοια θραύσματα, τα οποία εντελώς πρόσφατα (2001-2003) αυξήθηκαν κατά πολύ καθώς για την -υπό την καθοδήγηση της κας Λαζαρίδη- ανασκαφή στην διπλανή με τις δενδροφυτεύσεις “Κοίλη” χρησιμοποιήθηκαν μπουλντόζες!!! Πράγμα που επαναλήφθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο διατείχισμα της Πνύκας. Προφανώς οι τσάπες είναι πιο επικίνδυνες από τις μπουλντόζες.

Αύγουστος 2008:
Ανασκαφή με μπουλντόζα(!) στην Πνύκα. Βλέπετε οι εργάτες κοστίζουν. Ουδέν όστρακο μελαβαμφών αγγείων ανευρέθη…

Κατόπιν όλων αυτών είναι προφανές ότι:
Η επίθεση προς τους πολίτες γίνεται με προσχηματική χρήση της αρχαιολογικής σημασίας του συγκεκριμένου χώρου, αφού άλλοι χώροι, όπως ο πολύ πιο σημαντικός του Διονύσου, απέναντι από την Ακρόπολη, ουδέποτε έγιναν αντικείμενο ποινικών διώξεων, όταν υπήρχαν εκτεταμένες εργασίες και εκσκαφές χωρίς άδεια (1995-2004), ακόμα και σε θέση δεύτερου υπογείου!

Η δίωξη των συγκεκριμένων πολιτών είναι εκδικητική για τη συνολική τους δράση για το λόφο, αφού ο μεν ένας δεν ήταν καν παρών στο γεγονός ενώ για τους άλλους δεν προκύπτει από πουθενά κάποια ειδική ευθύνη και συμμετοχή στο γεγονός.

Η απουσία κάθε φροντίδας για τη βλάστηση του Φιλοπάππου και η μη αποκατάσταση των καμένων του 2003 αποδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων ΥΠΠΟ και Δήμου Αθηναίων που σαν συνέπεια έχει το μαρασμό και ξήρανση του λόφου. Είναι προφανές ότι οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περιοριστούν στο ρόλο του θεατή αυτού του εγκλήματος, για οποιονδήποτε λόγο.

Αν η Α’ ΕΠΚΑ δεν επιθυμεί δενδροφυτεύσεις από πολίτες στο λόφο, το πρώτο που έπρεπε να πράξει είναι να τις κάνει η ίδια σε συνεργασία με το Δήμο. Αυτό θα έλυνε το πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο.

Δηλώνουμε ότι θα φροντίσουμε ώστε οι διώξεις κατά πολιτών για τις δενδροφυτεύσεις στου Φιλοπάππου να μετατραπούν σε ένα ακόμα, από τα πολλά, μνημεία υποκρισίας της Α’ ΕΠΚΑ και ένα ακόμα Βατερλό, μετά αυτό της προσπάθειας της για περίφραξη, εμπορευματοποίηση και εισιτήριο στον μεγαλύτερο πνεύμονα του κέντρου της Αθήνας. Ο λόφος θα μείνει πράσινος κόντρα στην αδιαφορία τους και οι πολίτες έχουν κάθε ηθικό δικαίωμα να το φροντίσουν. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία για τη συνέχεια. Παραλάβαμε έναν πράσινο Φιλοπάππου και έτσι θα τον παραδώσουμε.

3 Φεβρουαρίου 2008
Δείτε τι είχαμε γράψει τότε για εκείνη τη δεντροφύτευσηΔείτε τις δημοσιεύσεις μας σχετικά με το “Φυσικό Περιβάλλον” στου Φιλοπάππου

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ