Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, December 2, 2008

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΕ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2007

Ευτυχώς όμως που υπάρχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από εμάς.

Έγινε μια μεγάλη μελέτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ολόκληρη, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το blog των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/07/2007.html

Μια μελέτη που μέσα σε 45 σελίδες εμπεριστατωμένα, μιλούσε για το ποιος έφταιγε, τι έγινε, τι δεν έγινε, τι κάναμε και τι δεν κάναμε.

Δυστυχώς μιλούσε για αδυναμία των αρχών, για αποσυντονισμό δυνάμεων, για δημιουργία δασολογίου και κτηματολογίου, για ανεπάρκεια εκπαίδευσης και γνώσης, για έμφαση που δίνουν οι ελληνικές αρχές στην πυρόσβεση και όχι στην πρόληψη, στην ανυπαρξία σχεδόν της Δασικής Υπηρεσίας και για άλλα πολλά

Όμως αυτή η μελέτη λοιδορήθηκε από τους κρατούντες και τους διοικούντες, καθώς δεν ανέφερε ως βασικούς υπεύθυνους τον στρατηγό άνεμο και τις ασύμμετρες απειλές ούτε είχε τίτλο «την πατήσαμε».Οπότε, στο πυρ το εξώτερον και η μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς δεν ήταν φαίνεται αρεστά τα συμπεράσματά της…

Παρόλη την ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων, πάλι η πυροσβεστική δεν ήθελε εθελοντές στα πόδια της, πάλι η ανικανότητα σε πλήρη εφαρμογή, απόδειξη, το Μαίναλο αλλά και η Ρόδο.

Στο Μαίναλο διατείνονταν ότι ήταν υπό έλεγχο από την Παρασκευή το βράδυ και η φωτιά έκαιγε για ημέρες μετά, ενώ στη Ρόδο, ασχολήθηκαν αφού είχαν καεί καμιά 50αριά χιλιάδες στρέμματα πρώτα.

Σε κάποιες περιοχής στα ίδια σημεία μπήκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έως και 40 φωτιές, παρόλα αυτά όμως αστυνομία και πυροσβεστική ήταν ανίκανοι να διαφυλάξουν τις περιοχές, χωρίς περιπολίες, και ελέγχους.Αλλά και ανίκανοι να κάνουν τις ανάλογες ενέργειες ώστε να συλληφθεί έστω και ένας εμπρηστής από πρόθεση…

Τα πεζοπόρα τμήματα τις περισσότερες φορές δεν έχουν ούτε ασύρματο με αποτέλεσμα η επαφή με την βάση να γίνεται με παραδοσιακούς τρόπους… πιάνοντας ένας πυροσβέστης ανοικτό χώρο και φωνάζοντας στους υπόλοιπους, κάνοντας τον ενδιάμεσο!!! Μόνο σήματα καπνού δε χρησιμοποιούν!!!

Ειδικά στην επαρχία οι ελλείψεις είναι τραγικές σε εξοπλισμό, αλλά πολύ περισσότερο σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να υπάρχει ανεπάρκεια αντίδρασης και αποτελεσματικότητας, όσο φιλότιμο και διάθεση και να έχουν οι εργαζόμενοι.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι χιλιάδες σε αριθμό και βέβαια είναι εντυπωσιακό ότι οι εκατοντάδες αγροφύλακες που προσλήφθηκαν δεν εκπαιδεύονται σε πυροφύλαξη και σε πυρόσβεση…

Η εκπαίδευση στους υπόλοιπους είναι πλημμελής σε σχέση με τις δασικές-αγροτικές φωτιές και με τις μεγαφωτιές.Παρά τα όσα συνέβησαν πέρυσι, η πυροσβεστική υπηρεσία αρκείται να έχει δύο πυροσβέστες σε κάθε όχημα κυρίως εποχικούς, με αποτέλεσμα να βλέπουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Όπως όταν φτάνοντας σε σημείο με πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο, είδαμε να επιχειρούν 6 πυροσβέστες και δύο να βρίσκονται στα οχήματα, τα οποία ήταν τέσσερα, αλλά μόνο δύο εγκαταστάσεις είχαν απλωθεί καθώς δεν υπήρχαν πυροσβέστες, ενώ οι πολίτες οργάνωναν πεζοπόρο για να βοηθήσουν.

Σε άλλη περίπτωση μας έστειλαν να μας βοηθήσουν νέα παιδιά με μόλις ένα μήνα στη σχολή, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να σβήσουμε και παράλληλα να προσέχουμε μην καούν και τα παιδιά…Και βέβαια τις σκουρόχρωμες στολές δύσκολα τις λερώνουν αυτοί που τις φοράνε!!!

Εκείνο που άλλαξε φέτος ήταν ότι σε κάθε πυρκαγιά έφταναν άμεσα όσα οχήματα ήταν διαθέσιμα αλλά και όσα αεροπορικά μέσα πυρόσβεσης ήταν έτοιμα επιχειρησιακά ώστε να αναχαιτίσουν άμεσα τις πυρκαγιές.Επίσης σταμάτησαν οι κατάπτυστες δηλώσεις όπως γινόταν πέρυσι και υπήρξε σχετικά σωστή και έγκυρη ενημέρωση.Και σίγουρα υπήρξε πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα στην διοίκηση και καλύτερος συντονισμός από ότι πέρυσι.

Δυστυχώς όμως αν δεν αλλάξει η κατάσταση και δεν μπει σε επιτελικές θέσεις η νέα γενιά αξιωματικών, είτε στο αρχηγείο είτε στην διοίκηση των πυροσβεστικών σταθμών, θα συμβαίνουν τραγικά πράγματα με τις δασικές- αγροτικές πυρκαγιές, καθώς σχεδόν όλοι όσοι σήμερα βρίσκονται σε επιτελική θέση, δεν έχουν σβήσει φωτιά σε δάσος καθώς όταν η πυροσβεστική ανέλαβε την δασοπυρόσβεση το 1998 ήταν ήδη σε επιτελικές θέσεις με αποτέλεσμα να σβήνουν τέτοιου είδους φωτιές μόνο επί χάρτου.Το κακό δεν είναι ότι δεν ήξεραν, το κακό είναι ότι έχουν επιλέξει, δέκα χρόνια μετά να μην μάθουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ σε δασικές πυρκαγιές γίνονται τραγωδίες και πληρώνει και η πυροσβεστική μεγάλο φόρο αίματος, σε αστικές ή άλλου είδους πυρκαγιές αλλά και στον τομέα της διάσωσης, φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να είναι το μόνο σώμα που αναγνωρίζει και έχει θετική άποψη η ελληνική κοινωνία, σε συντριπτική πλειοψηφία.

Στον τομέα της πρόληψης αρκετοί κάτοικοι χωριών πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, κάνοντας πυροφυλάξεις και περίπολα και οργανώνοντας τοπικές ομάδες πυρόσβεσης και πυροπροστασίας.Στην επαρχία δεκάδες πλέον χωριά έχουν εξοπλιστεί με δικά τους πυροσβεστικά οχήματα.

Σκεφτείτε όμως ότι με πολύ περισσότερο εξοπλισμό η πυροσβεστική, με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή κατοίκων και εθελοντών, με δεκάδες νέα πυροφυλάκια και πυροφύλακες, με εκατοντάδες νέα πυροσβεστικά οχήματα από δήμους και χωριά,με καιρικές συνθήκες που σε καμία περίπτωση δεν ευνοούσαν τις μεγαφωτιές, με καμία μεγαφωτιά το καλοκαίρι του 2008 είχαμε περίπου 600.000 στρέμματα καμένα δάσους και αγροτικών εκτάσεων.

Σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί αν ζήσουμε κλιματικές συνθήκες σαν του περσινού καλοκαιριού και παράλληλα οι αρχές να κομπάζουν για τις φετινές τους «επιτυχίες», καθώς δεν υπήρχαν άνθρωποι νεκροί από της φωτιές.Τα στοιχεία είναι από πρόχειρες εκτιμήσεις αλλά και από ξένους δορυφόρους καθώς καμία Ελληνική αρχή, υπουργείο Γεωργίας, Πυροσβεστική, υπουργείο Εσωτερικών, Νομαρχίες δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, 15 μήνες μετά τις περσινές καταστροφές έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο αρωγής εκτάκτων αναγκών (ταμείο πυρόπληκτων) από δωρεές.Παρόλα αυτά έχουν δοθεί μόνο 54 εκ. ευρώ όχι βέβαια σώνει και καλά στους δικαιούχους αλλά ακόμη και για εκδρομές σχολείων, 2.7 εκ. ευρώ για αντιδιαβρωτικά έργα στην αρχαία Ολυμπία, πάνω από 200.000 ευρώ για τους αρχιτέκτονες που εκπόνησαν τα σχέδια για τις πρότυπες κατοικίες, 150.000 για την προετοιμασία τελετής της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, κ.τ.λ.

http://www.etaea.gr/anakoinwseis/eisfores_dapanes_22_10_08.pdf

15 μήνες μετά είναι αδύνατον να βρεθεί τρόπος να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους, αλλά και κατεστραμμένους συμπολίτες μας.Φαίνεται ότι το Θαύμα θα γίνει όταν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2009 αφού αυτά τα χρήματα θα φαίνονται ως έσοδα στον προϋπολογισμό!!!Να μην ξεχάσουμε και την καταστροφή της Πάρνηθας όπου σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα 17 μήνες μετά, ότι είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει φυσική αναδάσωση λόγω του εδάφους αλλά καμία κίνηση δε φαίνεται να γίνεται.Όσο δε για την πυροφύλαξη της Πάρνηθας, φτιάχτηκαν νέα πυροφυλάκια χωρίς πυροφύλακες και με κάκιστη ορατότητα!!!http://www.e-tipos.com/newsitem?id=51791

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ