Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, December 2, 2008

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΤΕΙΝΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Με πολύ αγωνία περίμενα τον απολογισμό των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2008.
Εσείς ακούσατε για φωτιές? Μάθατε για πυρκαγιές? Είδατε πολύωρα ρεπορτάζ στα καμμένα?

Οχι? Ούτε και εγώ?

Ισως γιατί τελικά εθιστήκαμε. Εθιστήκαμε στο πόνο και στα ουρλιαχτά.
Εθιστήκαμε στα καμμένα κορμιά. Εθιστήκαμε στο απόλυτο σκοτάδι και στις οροσειρές της στάχτης. Εθιστήκαμε σε καταστροφές πέρα απο κάθε φαντασία.
Και κάθε τί μικρότερο μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κάνουν μια φοβερά ενδιαφέρουν ανακάλυψη
ΠΟΣΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ? Αναλογιστείτε και διαβάστε

***********************

Ένα ακόμη καλοκαίρι τελείωσε και ο χειμώνας είναι προ των πυλών.Και αφού κανείς δεν ασχολήθηκε με τις φετινές πυρκαγιές, είπαμε να το κάνουμε εμείς!!!

Τι; Ποιες πυρκαγιές; Πως είπατε;
Δεν είχαμε φωτιές φέτος το καλοκαίρι;
Νεκρούς δεν είχαμε… από φωτιές και καταστροφές άλλο τίποτα…

Η πραγματικότητα δυστυχώς διαψεύδει την εικόνα που έχει περάσει στην κοινωνία για το φετινό καλοκαίρι.Μετά από την περσινή καταστροφική χρονιά, με τους δεκάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια καμένα στρέμματα, η φετινή χρονιά ήταν πολύ καλύτερη κατά τους ιθύνοντες.Δεν είχαμε νεκρούς, ενώ τα ΜΜΕ θεώρησαν ασήμαντες, τις φετινές καταστροφές επειδή ο πήχης από πέρυσι είχε μπει πολύ ψηλά.

Και όμως, φέτος κάηκαν περίπου 600.000!!! ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, με μια πρόχειρη καταμέτρηση.Η τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιά την τελευταία δεκαετία

Δεκάδες τοπικά οικοσυστήματα έπαθαν ανυπολόγιστες καταστροφές, από τη Ρόδο μέχρι τη Σκόπελο και από το Μαίναλο μέχρι τη Στροφυλιά.Τοπικές οικονομίες γονάτισαν από τις καταστροφές, ενώ για μια ακόμη φορά αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι που έχουν άμεση σχέση με το δάσος και τις αγροτικές εκτάσεις έπαθαν ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές, χωρίς βέβαια καμία μέριμνα από το κράτος.

Και όμως μιλάμε για μια χρονιά που είχε ίσως το καλύτερο κλιματολογικά καλοκαίρι, χωρίς καύσωνες, χωρίς χαμηλές υγρασίες και υψηλές θερμοκρασίες.Μια χρονιά που από άποψη κλίματος κατά γενική ομολογία των επιστημόνων δεν πρόκειται να ξανατύχει…

Μετά το περυσινό παρανάλωμα του πυρός που έγινε, στην πυροσβεστική υπηρεσία παρόλο που δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν, από επιχειρηματίες αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για εξοπλισμό και οχήματα, κανείς δεν ασχολήθηκε να χρησιμοποιήσει, δορυφόρους, χάρτες και σύγχρονη τεχνολογία.Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την «τεχνολογία της μάνικας».Καμία ενημέρωση και εκπαίδευση στην αστυνομία για εκκένωση περιοχών αλλά και κανένα σχέδιο από τις Νομαρχίες και τους δήμους για αντιμετώπιση των επικείμενων πυρκαγιών.Παραμένει ο γνωστός Ξενοκράτης… περισσότερο όμως ως Εφιάλτης, που τόσο μεγάλη “επιτυχία είχε πέρυσι” το καλοκαίρι…

Ελάχιστες νομαρχίες και δήμοι καθάρισαν τις περιοχές, τα δάση από τα αγριόχορτα και τη βιομάζα, ώστε η φωτιά να μην βρίσκει πρόσφορο έδαφος και καύσιμη ύλη.Ελάχιστοι επισκεύασαν τις ζημιές και τις καθιζήσεις που είχαν πάθει οι αγροτικοί δρόμοι, ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση και άμεση αντιμετώπιση.Και όμως κάθε βράδυ αλληλοσυγχαίρονταν οι υπεύθυνοι που δεν είχαμε καμένους ανθρώπους.Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία, των υπευθύνων… στον επικοινωνιακό τομέα, ώστε να μην δοθεί έμφαση στη φετινή καταστροφή.

Κανένας δεν σκέφθηκε ή δεν ήθελε να κάνει μια μελέτη για το τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι ώστε με βάση τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας να είναι καλύτερα προετοιμασμένες οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι πολίτες.Καμία μελέτη δεν έγινε για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής.Κανένα αποτέλεσμα εισαγγελικής έρευνας δεν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, 15 μήνες μετά.Καμία μελέτη δεν έγινε για πρόληψη αλλά και κανένας επιχειρησιακός τρόπος αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω πυρκαγιών.

Αλήθεια ρε παιδιά ποιος φταίει; Τι συνέβη; Όλα πήγαν καλά; Θα μας πει κανείς; Ότι έγινε, έγινε δηλαδή;
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ