Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Saturday, November 15, 2008

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑΌταν μια φωτιά ξεκινά ξαφνικά αλλά και στο σημείο που ξεκινά, δεν είναι απλώς μια φωτιά. Είναι μια φωτιά που έχει ξεκινήσει με εμπρησμό και πολύ καύσιμο. Οι φωτιές συνήθως όταν δημιουργούνται από ένα ατύχημα όπως π.χ. τσιγάρο, ξεκινούν πολύ ήπια και φουντώνουν στην συνέχεια. Η φωτιά στην Στροφυλιά φούντωσε από εκεί που ξεκίνησε και τα στοι-
χεία καταδεικνύουν εμπρησμό».

Με αυτόν τον τρόπο ο Συντονιστής της Οργάνωσης WWF Ελλάς, Κωνσταντίνος Λιαρίκος
εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο δάσος της Στροφυλιάς
ήταν αποτέλεσμα εμπρηστικής ενέργειας. .......................

«Νομίζω ότι εκεί η κατάσταση είναι τραγική. Η ζημιά δεν είναι πολύ μεγάλη. Από την αυτοψία διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος οικολογικής ανησυχίας αυτή την στιγμή. Υπάρχει όμως ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης και οργάνωσης για την προστασία από εδώ και πέρα αυτής της περιοχής, που φαίνεται ότι βάλλεται συνεχώς καθώς φέτος έγιναν εφτά εμπρησμοί» ανέφερε ο συντονιστής της WWF Ελλάς.

Ο κ. Λιαρίκος, επεσήμανε ότι θα πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στις περιοχές οι οποίες είναι προστατευόμενες έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα καταστροφής πλούσιων οικοσυστημάτων όπως συνέβη στην περιοχή του Καϊάφα πέρυσι το καλοκαίρι. Σημείωσε δε ότι χρειάζεται η εφαρμογή σεναρίων τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από τους μπλεκόμενους
φορείς με σκοπό να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

«Το Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση της περιοχής και σενάρια για το πώς αντιμετωπίζεις μια φωτιά και που την σταματάς. Χρειάζεται να έχει μια αυξημένη εγρήγορση, έννοια, προσοχή και οργάνωση σε σχέση με τις περιοχές σημασίας. Επίσης στην περιοχή λειτουργεί ένας Φορέας Διαχείρισης ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κάποια δικά του μέσα έτσι ώστε να μπορεί έγκαιρα να εντοπίζει τέτοια φαινόμενα. Ο Φορέας αυτός γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους την σημασία του δάσους και το πώς είναι δομημένο και για τον λόγο αυτό έπρεπε να είναι αυτός που θα ενημερώνει όλους τους άλλους φορείς και πρώτα το Πυροσβεστικό Σώμα για το ποια είναι τα πιθανά σενάρια προστασίας από την φωτιά», ανέφερε.


Η WWF έχει απόλυτο δίκιο. Αλλα δυστυχώς η συνηθης πρακτική ειναι όπου περνάει μια καταστροφή ο άνθρωπος να βάζει το χέρι του για να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Στροφιλιάς. Αντί οι αρμόδιοι φορείς να προσπαθήσουν να την προστατέψουν -έστω και μετα την καταστροφή- σκίζουν τα ιμάτιά τους για τα όρια της και σε ποιον δημο ανήκει τί!


Και η ντροπή δεν φτάνει κανένα παρά μόνο τους απλούς πολίτες που κοιτάζουν εκστατικά τα όσα παράλογα συμβαίνουν στη χώρα τους!

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ