Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, September 3, 2008

ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ?

Mε αγωνία περιμέναμε την εξέλιξη της χθεσινής συνάντησης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ σχετικά με το μέλλον του ΒΟΥΝΟΥ του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Ο κος Παρασκευόπουλος είχε την ευγενή καλοσύνη να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΟΡΟΦΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.Επισημαίνουμε εκ νέου ότι πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, αρχαιολογικής & ιστορικής αξίας. Παρ όλα αυτά και με διάφορους νόμους που έχουν περάσει κατά καιρούς - με νόμιμους ή μη τρόπους όπως ο ίδιος ο ΔΗΜΟΣ επισημαίνει- έχει αρχίσει ο τεμαχισμός & η οικοδόμηση της περιοχής. Πχ Στο ΒΟΥΝΟ είναι γνωστή η συνοικία "τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ" καθώς τα πιο όμορφα κομμάτια γης πουλήθηκαν και οικοδομήθηκαν από ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!!

Ομόφωνα λοιπόν συμφώνησε το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στην αναστολή των εργασιών και σας παραπέμπω στο άρθρο της ΠΡΩΤΗΣ 03/09, σελ 5
http://www.protinews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=8878&Itemid=99999999&limit=1&limitstart=0

Εγώ όμως θα επιμείνω στα εξής επίμαχα σημεία:

a)Κατά πλειοψηφία αναμενότανα από το Δ.Σ ΠΥΡΓΟΥ η λήψη απόφασης για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στο τριόροφο ξενοδοχείο που χτίζεται στη περιοχή του βουνού του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ προκειμένου να αποφανθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για το ισχύον καθεστώς όρων δόμησης ως προς τον αριθμό των ορόφων (αν θα είναι δυο ή τρεις)

ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΉΞΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΗ?
Τώρα το πρόβλημά μας & το πρόβλημα που θέτουμε κατεπειγόντως στο ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ΠΟΣΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ?

β)Το θέμα αναμενόταν να καταψηφιστεί από τα μέλη της παράταξης ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ τα οποία και θεωρούν ότι η ανάπτυξη του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ και του ΔΗΜΟΥ γενικότερα μπορεί να επέλθει από μεγάλες επενδύσεις όπως ξενοδοχεία και όπως πανδοχεία ...

Εγώ σαν απλός πολίτης μπορώ να προτείνω τα εξής στον οποιονδήποτε πάει να ακουμπήσει το ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ και κάνει τέτοιες φαεινές προτάσεις

1) Αν θέλατε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στο ΚΑΤΑΚΟΛΟ ας τις κάνατε πριν ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.
Συγκεκριμένα αφήσατε σε ολόκληρη τη παραλία που εκτείνεται από την ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (εκατοντάδες χιλιόμετρα παραλίας) να χτιστούν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς κανένα πάρκο, χωρίς κανένα προγραμματισμό.
Ολα έγιναν με τις ευλογίες και την ανοχή των τοπικών αρχών αφού πλέον τα αυθαίρετα έχουν νερό, φως, τηλέφωνο και δεν γνωρίζω αν έχουν και επίσημα νόμιμα έγγραφα που τα κατοχυρώνουν.
Πριν αφήσετε να χτιστεί και το τελευταίο κομματάκι γης ας κάνατε τις προβλέψεις σας και τα σχεδιά σας για τουριστική ανάπτυξη .
Οχι τώρα που έχει μείνει μια τούφα δάσους!!!

2)Αν θέλατε μονάδες ας βρείτε άλλους χώρους και όχι τις περιοχές Natura ή περιοχές ιστορικής & αρχαιολογικής σημασίας, ή περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους!

3)Αν θέλετε οικοδόμηση το 60% του νομού είναι ΚΑΜΜΕΝΟ. Εμπρός χτίστε!
Αφήστε όμως το ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ το τελευταίο κομμάτι απίστευτης ΟΜΟΡΦΙΑΣ που απέμεινε στο τόπο!
===

Ο κος Παρασκευόπουλος έκανει αναφορά στα ιστορικά γεγονότα που αφορούν στην δόμηση του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ. Εγώ , ως απλός αδαής Ελληνας πολίτης, σχολιάζω τα ακόλουθα:

α) ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΌ ΤΟ 1865...
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ακόμα περνάει ένα σχέδιο του 1865.
Τότε ΟΛΗ Η ΗΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΔΑΣΟΣ και πόσους κατοίκους είχε (100-200-1000)?
Τότε δεν υπήρχε ανάγκη προστασίας του ΔΑΣΟΥΣ γιατί όλη η φύση ήταν αγνή και απροσπέλαστη.
Τότε δεν υπήρχαν εκατομμύρια τσούχτρες, κρουαζιερόπλοια, 1.000.000 τουρίστες, χιλιάδες αυθαίρετα, απόβλητα.
Τότε δεν ειχε ΚΑΕΙ ΤΟ 60% του ΝΟΜΟΥ!

β)ΤΟ 1969 με βασιλικό διάταγμα ρυθμίζεται η δόμηση στον αριθμό ορόφων δύο ή τριών ανάλογα με το πλάτος του δρόμου
Στο βουνό το 1969 δεν υπήρχαν δρόμοι.
Μόνο χωματόδρομοι που ίσα ίσα πήγαιναν σε ένα σήμειο και από κει βοσκοί ή κυνηγοί προχωρούσαν με τα πόδια.
Επίσης ελπίζω σε αυτό να μην εννοούν τα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ως τουριστικά τελευταίους ΚΑΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ σε όσους θέλουν να χτίσουν.

γ)Το 1996 υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ τροποποίηση σχεδίου πόλεως για περιορισμό των ορόφων σε δυο

δ) η Πολεοδομία ισχυρίζεται ότι από το 2004 υπήρξαν τροποποιήσεις για οικοδόμηση τριών ορόφων. Αυτή η τροποποίηση δεν έχει περάσει από το ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ αλλά αντίθετα πέρασε ώς "ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ"

Δηλαδή η Πολεοδομία πήρε μια απόφαση από το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο, εγκεκριμένο από το Περιφερειάρχη και δημοσιευμένο σε ΦΕΚ. Θεώρησε ότι έγινε ορθογραφικό λάθος σε ό,τι αφορούσε στον αριθμό των ορόφων. Το αλλάζει λοιπόνΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΦΕΚ. Επίσης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα παρουσιάζει αντίγραφα της τροποποίησης ΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ ΟΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ!!! (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Δήμαρχος)

Συγνώμη αλλά αυτά δεν είναι πράξεις που καταδικάζουν σε γοργό θανατο το περιβάλλον?
Δεν είναι πράξεις που όμως χρήζουν και ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ?
Και μη μου πείτε ότι οι υπάλληλοι -υψηλόβαθμοι ή μη- δεν ξέρουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται και ότι έκαναν ένα απλό λάθος!!!
Δεν το πιστεύει κανείς!!!

Γιατί εγώ πάλι δεν νοιώθω καθησυχασμένη για το μέλλον του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ?
Γιατί, γιατί, γιατί?

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ