Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, September 11, 2008

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας απρόσμενης άμεσης επέμβασης του ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ προκειμένου να ανασταλούν οικοδομικές εργασίες στο βουνό του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

Πραγματικά σα πολίτης εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου προς το ΔΗΜΑΡΧΟ και τις προσπάθειές του.


ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ η ΠΑΤΡΙΣ παρουσίασε ενα άρθρο σχετικά με τις τωρινές θέσεις του ΔΗΜΟΥ.

Λυπάμαι αλλά πρέπει να εκφράσω και πάλι τις ανησυχίες μου για μια ευδιάκριτη στροφή στις θέσεις του Δήμου.

Τι συνέβη αυτές τις μέρες και έπεσαν έτσι οι τόνοι?

Τι συνέβη αυτές τις μέρες και πλέον μιλάτε ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ???


Και διαβάζοντας θα δείτε τι εννοώ

=================================================================

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ 11/09Συγκεκριμένα διαβάζουμε με ενδιαφέρον ότι:

1) "Προσπερνώντας τα όσα έχουν προηγηθεί σχετικά με την κατασκευή τριώροφης ξενοδο-
χειακής μονάδας στο βουνό του Κατακόλου, ο Δήμαρχος Πύργου Μ. Παρασκευόπουλος και ο αντινομάρχης Ηλείας Ευγένιος Μπαλκάμος, συζήτησαν χθες και συμφώνησαν σε συντονι-
σμό των ενεργειών τους στο εξής, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη της περιοχής αλλά με ταυτόχρονη προστασία του μοναδικού τοπίου του βουνού του Κατακόλου.

Α)ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ?

Β)To θέμα είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ? ΟΧΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ?


2)Δεν θέλησαν να αναφερθούν σε λεπτομέρειες επιμερισμού ευθυνών, εκτιμώντας ότι έχουν ειπωθεί και μάλιστα δημόσια,έχουν συζητηθεί τα πάντα σε σχέση με την υπόθεση που αποτέλεσε και την αφορμή να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία θεώρησης της οικιστικής ανάπτυξης στο Κατάκολο.

Γιατί αυτή η υπαναχώρηση & μετριοπάθεια?

Για να μην θίξουμε πρόσωπα και υπηρεσίες?

Κάποιοι έδωσαν άδειες, κάποιοι όπως είπατε παραποίησαν έγγραφα.

Κάποιοι συνέβαλαν στην υποβάθμιση της περιοχής.

Θα παραμείνουν στη θέση τους και θα αναλάβουν τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ?


3)Και οι δυο απάντησαν, ότι ο κάθε νοήμων πολίτης έχει καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα, έχοντας ενημέρωση για τα γεγονότα, ενώ δεν απέκλεισαν την περίπτωση οι αρμόδιες αρχές, που έχουν τώρα στα χέρια τους όλα τα δεδομένα, να κινηθούν διαφορετικά από ότι όλοι εκτιμούμε και συμπεραίνουμε από παγιωμένες ως τώρα πρακτικές.

Εγώ σα πολίτης όμως δεν μπορώ να επιβάλλω τους νόμους.

Αυτό είναι αρμοδιότητα των αρχών.

Διαφορετικά αφήστε τους πολίτες να δράσουν!


4)Πέραν της συγκεκριμένης ωστόσο οικοδομικής αδείας, το ζητούμενο ήταν τι θα γίνει στο
άμεσο μέλλον, καθώς είναι γνωστό ότι εκκρεμούν και άλλες αιτήσεις οικοδομικών αδειών
στην ίδια περιοχή ( 80 στρέμματα από τις εκτάσεις του βουνού του Κατακόλου, είναι ενταγμένα στο σχέδιο πόλεως ), ενώ ως περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, έχουν χαρακτηριστεί περί τα 3000 στρέμματα του βουνού ( τα εκτός όμως σχεδίου).

ΑΟπως εσείς έχετε δηλώσει τα 80 στρέματα μπήκαν στο σχέδιο με σχέδιο του 1865!!! Είναι δυνατό αυτό να μην έχει αναθεωρηθεί?

Β)ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΧΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑ?

Γ)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ 80 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ!!!! Και έχουμε μέλλον ακόμα!


5)Μ. Παρασκευόπουλος : το περιβάλλον, το μόνο μας κεφάλαιο !
«Όπως σας είναι γνωστό ο Δήμος Πύργου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προστασίας του
φυσικού περιβάλλοντος στο βουνό του Κατακόλου και για να είμαι απόλυτα συγκεκριμένος
τη διαδικασία για να συνδυάσει την ανάπτυξη στην περιοχή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος..... Για μια ακόμα φορά πρέπει να τονίσω ότι η πρωτοβουλία μας αυτή αποσκοπεί στο συνδυασμό που θα πρέπει να έχει κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα με την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν νοείται ανάπτυξη με καταστροφή του περιβάλλοντος. Το φυσικό περιβάλλον είναι κεφάλαιο για τον τόπο. Αν θέλετε είναι το μόνο οικονομικό κεφάλαιο που διαθέτει ο τόπος μας, επομένως η προστασία του αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Πύργου και την Ηλεία .

Δεν θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα κάποιων που θέλουν να εμφανίσουν τον Δήμο
Πύργου εχθρό της ανάπτυξης. Είμαστε η πρώτη δημοτική αρχή που ασχολούμεθα στρατηγικά με την ανάπτυξη και έχουμε καταλήξει ότι δεν εννοείται ανάπτυξη χωρίς την προστασία του περιβάλλοντος» .

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Αρα αρχίζουμε να χτίζουμε, να τσιμεντοποιούμε, να ποδοπατάμε τη φύση ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Κε Δήμαρχε, πέραν από τα 3080eur στρέμματα βουνού δεν έχετε άλλα στρέμματα να προστατέψετε.

Αυθαίρετα χτίστηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες στρμμάτων στην Ηλεία και ιδιαίτερα παραθαλάσσιων. Αυτό δεν ήταν ανάπτυξη, ήταν αναρχη δόμηση χωρίς καλαισθησία και χωρίς νόημα με τη σιωπηλή αλλά πάντα ουσιαστική βοήθεια των δημόσιων υπηρεσιών! Παρ όλα αυτά λέμε οκ, ο,τι έγινε έγινε!!!

Αλλά αν εννοείται ότι θα "αναπτύξετε" έτσι και το ΒΟΥΝΟ τότε αφήστε το όπως είναι. ΔΑΣΟΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΟ δυστυχώς δεν συμβαδίζουν!


6)Ευγένιος Μπαλκάμος «Ο στόχος είναι κοινός και ένας».
Και είναι απλός : ο συνδυασμός της οικιστικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν εννοείται ανάπτυξη πολεοδομική χωροταξική, χωρίς την παράμετρο του περιβάλλοντος.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ αλλα με ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ???????????????????????????

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ.....ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχετε ένα ολόκληρο νομό στάχτη στα χέρια σας

Ας πάνε να χτίσουν οι ενδιαφερόμενοι!!!!


7)Η Ν.Α Ηλείας θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε συντονισμό
και συνεργασία με το Δήμο Πύργου έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να προχωρήσει άναρχη οικιστική ανάπτυξη, υποβάθμιση του τοπίου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του Δήμου Πύργου και θα λάβει απόφαση αναστολής οικοδομικών αδειών, σε έναν εύλογο χρόνο έτσι ώστε να προχωρήσουμε και σε τροποποίηση όρων δόμησης, αλλά αν χρειαστεί και χρήσεων γης για ακόμα καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, προστασία του τοπίου ώστε να παραδοθεί στις επόμενες γενιές καλύτερο από ό,τι παραλάβαμε.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ...


ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ