Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Sunday, September 7, 2008

ΠΟΣΟ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Δυο μεγάλα νομοσχέδια έχουν τεθεί επί τάπητος. Το σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ & το σχέδιο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Ο Νομάρχης Ηλείας έσπευσε λοιπόν να ζητήσει από τον κο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ την απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς καταργείται η διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού, επανανέρχεται ο έλεγχος σκοπιμότητας των αποφάσεων των ΟΤΑ, ορίζονται τα θεσμικά, οργανωτικά, λειτουργικά και διοικητικά μέτρα, καθώς και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων, εποπτεύονται τα έσοδα και τις δαπάνες των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, παρακολουθείται η πορεία και ο βαθμός υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων (που μάλλον καλά ακούγονται)

Ομως τον ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2007 έγινε αναφορά στο ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ "ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ" και οι προτάσεις του κου ΚΑΦΥΡΑ οι οποίες πέρα από το τουρισμό σχετίζονταν και με το περιβάλλον ήταν οι ακόλουθες http://www.nailias.gr/diavoulefsi_tourism/eisigisi_kafyra_tourismos.pdf

1)η ΚΥΑ προβλέπει ως ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ & ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Σχόλιο κου ΚΑΦΥΡΑ: "Δηλαδή περιοχές όπως οι παράκτιες περιοχές του Δήμου Ζαχαρως .Σκιλλουντος ,η Αρχαία Ολύμπια κ.α εξαιρούνται"

Σχόλιο Ελλήνων πολιτών.
Ιδίως οι παράκτιες περιοχές (Ζαχάρως, Σκιλλούντος κλπ) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, με φιλοξενούμενες χελώνες υπο εξαφάνιση κλπ. Η μήπως όχι?

2)η ΚΥΑ προβλέπει ως περιοχές με περιθώρια ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών
τουρισμού όσες παράκτιες περιοχές είναι 1) μεταξύ Κυλλήνης και όρια νομού στην Βουπρασια και 2) μεταξύ Κατακολου και όρια νομού –Νεδα


Σχόλιο κου ΚΑφύρα: "Θα επρεπε να είναι ενταγμένος όλος νομός Ηλείας"

Σχόλιο Ελλήνων πολιτών
Το βουνό του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ, το πιο όμορφο γης έχει ήδη τεμαχιστεί, πωλείται και οικοδομείται.
Στη παραλία του ΚΑΙΑΦΑ, σε ζώνη NATURA, δόθηκαν άδειες για αναψυκτήρια - εκτρώματα- για αυθαίρετα σπίτια κλπ.
Εχοντας ήδη τέτοιο παρελθόν, κάνουμε τις ίδιες προβλέψει και για τα υπόλοιπα στολίδια του νομού μας?

3)Για όλες τις Αναπτυσσόμενες Τουριστικά Περιοχές η ΚΥΑ ορίζει το όριο αρτιότητας για τη δόμηση τουριστικών καταλυμάτων, εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, ορίζεται σε οκτώ (8) στρέμματα με μέγιστη πυκνότητα 6 κλίνες / στρέμμα.

Σχόλιο κου Καφύρα : "Για αυτό το θέμα πρέπει να τοποθετηθούν αρμόδιες υπηρεσίες και οι επιστημονικοί φορείς του νομού μας"

Σχόλιο Ελλήνων πολιτών
Οταν πρόκειται να περιορίστει η δόμηση σε 6 κλίνες ανά 8 στρέμματα τότε δεν εκφέρεται καμία γνώμη!

4) Περιοχές N ATURA .
- Αξιοποίηση των πόρων με την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού .
- Δημιουργία δικτύων μονοπατιών και διαδρομών .
- Θέσπιση ειδικού τέλους υπέρ των Φορέων Διαχείρισης.


Σχόλιο κου Καφύρα
Τέτοιες περιοχές στην Ηλεία...είναι οι :Κοτυχι,Αρχαια Ολυμπια,δασος Στροφυλιας,οροπεδιο Φολοης,εκβολες, δελτα παταμου Πηνειου,Θινες & παραλιακό δάσος Ζαχαρως, λιμνη Kαιφα, Στροφυλια, Κακοβατος, λιμνοθαλασσα Κοτυχι, Μπρινια, παρακτια θαλάσσια ζώνη από ακρ.Κυλληνης εως ορια νομου, θαλασσια περιοχη κολπου Κυπαρισσίας- ακρ.Κατακολο έως Κυπαρίσσια.
Προτείνεται :
- Ο περιορισμός της δόμησης μικρών, σύμφωνα με την κείμενη τουριστική νομοθεσία, τουριστικών καταλυμάτων στις εντός σχεδίου και εντός ορίων οικισμών περιοχές, καθώς και σε μια ζώνη πλάτους 500 μέτρων από τα όρια τους στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται σχετικός κορεσμός (ποσοστό αδόμητων γηπέδων <40%).

Σχόλιο Ελλήνων Πολιτών
Αργήσατε ήδη. Ολα κάηκαν.
Γιατί δεν λαμβάνετε αποφάσεις αμεσότατα για το ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ?
Γιατί δεν ανακαλείτε όλες τις άδειες που κάποιες δημόσιες υπηρεσίες σας έχουν δώσει?
Γιατί δεν ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΟΜΗΣΗΣ να αφήσετε το περιβάλλον να πάρει μια ανάσα? Γιατί αντιθέτως αφήνετε περιθώρια για οικοδόμηση?

5)ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΠΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ
Ακρωτήριο Αγ. Ανδρέα Κατάκωλου,Ανδρίτσαινα,Αρχαία Ολυμπία,Λίμνη και Δάσος Καϊάφα,Μονή Κρεμαστής,Παραπόταμοι Αλφειού.


Σχόλια κου Καφύρα: "Αυτά έχουν ανάγκη εξέτασης και αξιοποίησης με περιβαλλοντική ευαισθησία αλλά και προς όφελος των κατοίκων της Ηλείας"

Σχόλια Ελλήνων πολιτών.
Αφού αφήνετε τόσα περιθώρια για εξυπηρέτηση συμφερόντων πολιτών, σας ρωτώ: αν η περιβαλλοντική προστασία και οι ανάγκες των πολιτών συγκρούονται εσείς ποιανού την πλευρά θα πάρετε? Του δέντρου ή του πολίτη-ψηφοφόρου?
Εγώ πάντως μέχρι τώρα βλέπω δέντρα να κόβονται και κτίρια ΤΡΙΩΡΟΦΑ να χτίζονται καθημερινά. Να υποθέσω πως αυτή είναι η απάντησή σας?

7)Σχόλια κου Καφύρα
Στην ΚΥΑ τα λιμάνια Κατακολου και Κυλλήνης δεν υπάρχουν πουθενά ούτε ως διεθνείς πύλες εισοδου,ουτε ως κομβόι εθνικής εμβελείας ούτε ως περιφερειακής σημασίας !!!!

Σχόλια Ελλήνων Πολιτών
Εχετε ήδη έτοιμες τις περιβαλλοντικές μελέτες που να δείχνουν ότι το περιβάλλον τα αντέχει?
Εδώ δεν αντέχει τα ήδη φιλοξενούμενα κρουαζιερόπλοια, τα ηδη υπάρχοντα ξενοδοχεία, τους κατοίκους του τους ίδιους. Οι παραλίες έχουν γεμίσει καφέ φουσκάλες και βρωμιά που τις μισές μέρες του καλοκαιριού δεν μας άφησαν να χαρούμε τα καταγάλαν νερά του Ιουνίου.
Αν τις έχετε έτοιμες σας παρακαλώ κοινοποιήστε τα.


8)Κατηγορίες χώρου με ειδικό καθεστώς – Επίλυση συγκρούσεων με άλλες χρήσεις
Για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων τίθεται ως γενική αρχή η αποφυγή της διάσπασης της ενότητάς τους. Επιτρέπεται μόνο η εγκατάσταση ελαφρών μη μόνιμων υποδομών εξυπηρέτησης ειδικών μορφών τουρισμού φύσης.......

Σχόλιο κου Καφύρα
Τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν ολοκληρωμένα και μέσα από επιστημονική προσέγγιση και απαιτείται οι φορείς του τόπου μας να τοποθετηθούν.

Σχόλιο Ελλήνων Πολιτών
Υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσετε και γιατί???


Μου φαίνεται , εμένα του απλού και αδαή Ελληνα πολίτη, ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν πιο αυστηρό από τη ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος...
Αλλά οι ειδικοί θα ξέρουν σίγουρα καλύτερα!

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ