Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Friday, August 29, 2008

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Το βουνό του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ αποτελεί τη ΒΙΤΡΙΝΑ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Εδώ καταφτάνουν χιλιάδες τουρίστες ετησίως με τα κρουαζιερόπλοια.
Εδώ καταφτάνουν χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Εδώ καταφτάνουν όλοι οι Ηλείοι πολίτες για να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά του τοπίου.

Το βουνό αγγίζει τη θάλασσα και η ομορφιά του συγκινεί όποιον τον βλέπει.
Σε λίγα μέρη βλέπεις αυτό το συνδυασμό γής & θάλασσας!

Δεν συγκίνησε όσους όμως θεωρούν ότι τους ανήκει και έτσι :
-το τεμάχισαν, το πούλησαν ως αγροτεμάχια, και στη συνέχει με τα διάφορα παραθυράκια του νόμου άρχισαν να οικοδομούν την περιοχή.
-άλλαξαν τους νόμους που αναφέρονταν στο Κατάκολο ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ιδιαίτερης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας ενώ το Ακρωτήρι του Κατακόλου έχει χαρακτηριστεί και αυτό Natura.
-έκοψαν τα δέντρα & έβαλαν ελιές
- έκοψαν τα δέντρα και έκαναν περιπατητικά μονοπάτια τα οποία αν είναι πάνω από 8μ δίνουν το δικαίωμα πλέον να χτιστούν τριόροφα (αν κατάλαβα καλά από όσα διάβασα στις εφημερίδες)....Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι οτι η βλάστηση στο βουνό ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΥΚΝΗ και δεν υπήρχαν δρόμοι 8 μέτρων έκαστος. Κάποιος τους έκανε!!!
-κομμάτια που έμαθα από τις εφημερίδες- και ούτε και εγώ ήξερα΄-ότι είναι ιστορικής & αρχαιολογικής αξίας (και συγκεκριμένα περιοχή ΑΓ.ΑΝΤΡΕΑ-ΚΟΡΑΚΟΧΩΡΙΟΥ) έχουν οικοδομηθεί και η πυκνή βλάστηση δεν υπάρχει πια.

Εν πάσει περιπτώσει τη Τρίτη συνεδριάζει ξανά λέει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για αναστολή έκδοσης των οικοδομικών αδειών μέχρι να αποφανθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για το ισχύον καθεστώς δόμησης . Εχει εκδηλώσει τη πρόθεση να προστατευτεί το βουνό από κατασκευές που δεν ειναι εναρμονισμένες με το περιβάλλον.

Συγχαίρω τη ΝΟΜΑΡΧΙ & ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ για την άμεση κινητοποίηση τους και για τις προσπάθειες τους αυτές. Είναι μεγάλο βήμα αν και ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ αλλά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Αυτό που εγώ ρωτώ είναι γιατί να μιλάμε ΚΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ/ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Στο βουνό του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ σταμάταγαν τα αποδημητικά πουλιά & αποτελούσε μέρος του ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Με κτίρια και κόσμο - όσο όμορφα και οικολογικά χτισμένα και να είναι- το ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ θα αλλάξει...

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ