Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, August 28, 2008

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ..ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

Τρίτη μέρα μετά την "έκρηξη" που προκάλεσε το θέμα της χρήσης του ποσού των 1.800.00eur που είχαν χορηγηθεί από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση για τα θύματα της πυρκαγιάς του 2007 και τα οποία έκρινε ο Δήμαρχος Ζαχάρως να χρησιμοποιήσει για την ανέγερση νέου Δημαρχείου.

Παραθέτω πάλι το άρθρο του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Μπορείτε να το δείτε και στο http://mnodaros.blogspot.com/2008/08/blog-post_27.html
========================================
Εισαγγελέας για το αυθαίρετο δημαρχείο
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πύργου και της αυστραλιανής κυβέρνησης, προκάλεσαν χθες τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Ε» για τη χρησιμοποίηση της αυστραλιανής χρηματικής βοήθειας ύψους 1.800.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους, για την κατασκευή παράνομου δημαρχείου στη Ζαχάρω Ηλείας μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η αντεισαγγελέας Πύργου, Μαρία Παπαγιαννίδου, διέταξε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποια πρόσωπα παρανόμησαν, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης για άλλο σκοπό από εκείνον που προοριζόταν και αν το επίμαχο κτίριο κατασκευάζεται νόμιμα.

Η κατασκευή του νέου δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι καθ' όλα νόμιμη, διαβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος

Χθες στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της αυστραλιανής κυβέρνησης, η οποία δήλωσε στην αυστραλιανή εφημερίδα «Herald Sun»: «Εχουμε λάβει γνώση για τον προβληματισμό των δύο Ελλήνων δημοτικών συμβούλων για το θέμα της ανέγερσης νέου δημοτικού κτιρίου, χρηματοδοτούμενου με πόρους που κατατέθηκαν ως βοήθεια από την Αυστραλία για την ανακούφιση των πυρόπληκτων. Ο πρέσβης μας στην Αθήνα έχει επικοινωνήσει με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κι έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον αρμόδιο προκειμένου να συζητήσει μαζί του το θέμα αυτό».

Τα σοβαρά ερωτηματικά που προκύπτουν από την υπόθεση που έφερε στο φως η «Ε», όπως, οι λόγοι της μη διενέργειας επίσημου διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολάβου που ανέλαβε την κατασκευή του κτιρίου με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ , το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου, οι λόγοι χρησιμοποίησης της βοήθειας που προοριζόταν για τα θύματα της φωτιάς για άλλους σκοπούς και η νομιμότητα κατασκευής του νέου δημαρχείου, παρέμειναν και χθες αναπάντητα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος διαβεβαίωσε χθες τα ΜΜΕ ότι η κατασκευή του νέου δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι καθ' όλα νόμιμη και μάλιστα επικαλέστηκε την άδεια της Πολεοδομίας Ζαχάρως.«Μνημείο αυθαιρεσίας» χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη άδεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Μπούσμπουρας και Γιώργος Βασιλόπουλος και κατήγγειλαν ότι η εκδοθείσα άδεια, που δεν την υπογράφει ο προϊστάμενος μηχανικός της Πολεοδομίας αλλά ο τεχνικός υπάλληλος που είναι και δημοτικός σύμβουλος (!) με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου, είναι «μαϊμού». Μάλιστα αποκαλύπτουν ότι ο εν λόγω υπάλληλος στις 26.10.2005 είχε αποφανθεί γραπτώς ότι το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο αλλά στη συνέχεια αναίρεσε εαυτόν.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το «κράτος της Ζαχάρως» όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στον δήμο, επικρατούν άλλοι νόμοι...«Ψάξτε στο βάθος».Οπως αποκάλυψε χθες στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως Μένιος Κριτσέλης, που είχε διατελέσει δήμαρχος επί 16 συνεχόμενα χρόνια, όταν παρέδωσε τη δημαρχία στον νυν δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο, του άφησε μέσω του Ειδικού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) το ποσό των 460 εκατομμυρίων δρχ. για την κατασκευή δημαρχείου καθώς επίσης και σχετικό οικόπεδο στο κέντρο της πόλης.«Δυστυχώς -όπως καταγγέλλει ο κ. Κριτσέλης- τα χρήματα αυτά χάθηκαν και ο δήμαρχος τα έκανε χαλίκια... καθώς πήγαν γι' άλλους σκοπούς και όχι για την κατασκευή του δημαρχείου. Οσο για το οικόπεδο που είχαμε αγοράσει, το έκανε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων».
Και πρόσθεσε:
«Υπηρέτησα την πόλη και την πατρίδα μου επί 16 συνεχόμενα χρόνια αλλά τέτοιες ενέργειες δημάρχου όπως αυτές του Πανταζή Χρονόπουλου πρώτη φορά βλέπω. Δεν είναι δυνατόν να χτίζει σήμερα δημαρχείο σε χώρο οικιστικού πρασίνου με χρήματα που προορίζονταν για τους συμπολίτες μας που έχουν καεί. Ελπίζω η κυβέρνηση και οι δικαστικές Αρχές να ψάξουν σε βάθος το πολύ σοβαρό αυτό θέμα».

Για την απίστευτη υπόθεση, η οποία εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον χθες το BBC και τα ΜΜΕ της Αυστραλίας. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/08/2008
Αναρτήθηκε από ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ στις 1:27 μμ



ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ