Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, August 26, 2008

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ζαχάρω Ηλείας
Ταχ. Κωδ. : 27054
Τηλέφωνο : 26250/33000
Φαξ : 26250/32277
E-mail : dzaxaro1@otenet.gr
Website : www.zacharo.gr


ΘΕΜΑ : Στοιχεία για πληγέντες Δ.Δ. Αρτέμιδας.

ΣΧΕΤ. :

Αξιότιμοι κύριοι,

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007 η Αρτέμιδα βρέθηκε στο μέτωπο της τερατώδης φωτιάς η οποία κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου.

Η Αρτέμιδα ήταν το δεύτερο χωριό που έκαψε η φωτιά με απολογισμό 22 νεκρούς, ανάμεσα τους 7 παιδιά, τους περισσότερους από κάθε άλλο χωριό. Κατά την εγκατάλειψη του χωριού, κάποιοι έμειναν πίσω για να σβήσουν την φωτιά διώχνοντας τα παιδιά και τους γεροντότερους οι οποίοι ακολουθήσαν δυο διαφορετικές διαδρομές. Όμως η μια ομάδα πηγαίνοντας προς τη Ζαχάρω, ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό, εγκλωβίστηκε στις φλόγες.
Έχοντας ολοκληρώσει τον θλιβερό απολογισμό των πυρκαγιών παρουσιάζουμε συγκεντρωτικά όλες τις πληροφορίες .

Από τους 38 νεκρούς που θρηνήσαμε στην περιοχή μας οι 17 ανήκαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αρτέμιδας. Επίσης στη συγκεκριμένη περιοχή έχασαν τη ζωή τους ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως Κρέσπης Αντώνης, δυο πυροσβέστες και ένας δασοφύλακας καθώς και ένας δημότης του Πύργου, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 22.

Ο Δήμαρχος Χρονόπουλος Πανταζής και ο αντιδήμαρχος Μπηλιώνης Σπυρίδων που είχαν αποκλειστεί στην Αρτέμιδα, κατάφεραν την τελευταία στιγμή να απεγκλωβιστούν και να σωθούν. Ελεος! Τι δουλειά έχουν αυτές οι παρατηρήσεις σε επίσημα έγγραφα απολογισμού των πυρκαγιών. Ξέρετε πόσους πυροσβέστες ξέρω που είχαν αποκλειστεί και είδαν το χάρο με τα μάτια τους? Πόσους πολίτες? Τι δουλειά έχουν τέτοιες παρατηρήσεις σε επίσημα έγγραφα του ΔΗΜΟΥ? Ελεος πια!

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τα 17 σπίτια ολοσχερώς ενώ 11 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης κάηκαν το κοινοτικό γραφείο, το κοινοτικό καφενείο, το ιατρείο και ο ιερός ναός της κοινότητας.

Όλες οι οικογένειες της Αρτέμιδας, 50 στο σύνολο, επλήγησαν τόσο ως προς το ζωικό όσο και στο φυτικό κεφάλαιο. Οι δασικές εκτάσεις, οι αγροτικές καλλιέργειες και τα ελαιόδεντρα έχουν καταστραφεί σε ποσοστό 100%, ενώ το ποσοστό των ζώων που χάθηκε ανέρχεται σε 95%.

Την ανοικοδόμηση της Αρτέμιδας την ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ το κοινοτικό γραφείο, το κοινοτικό καφενείο, το ιατρείο και ο ιερός ναός του κοιμητηρίου ανοικοδομούνται με την ευγενή προσφορά της εταιρείας Folli-Follie.

Τις οικογένειες με παιδιά έχουν επισκεφθεί ψυχολόγοι από το Υπουργείο Παιδείας και από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ενώ ομάδα κοινωνικών λειτουργών και παιδοψυχολόγων από τον Ερυθρό Σταυρό θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Για οικονομική ενίσχυση του πυροπαθούς δήμου μας υπάρχει λογαριασμός στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 3250300201784. Για ποιό λόγο έχει ανοίξει διαφορετικό λογαριασμό ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ. Γιατί δεν πάνε όλα τα λεφτά στο ειδικό ταμείο? Γιατί φοβούνται τον ΕΛΕΓΧΟ (ελλειπή ή όχι) ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?

Με Τιμή

Ο Δήμαρχος
Πανταζής Χρονόπουλος

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ