Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, August 26, 2008

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 2007

Γελάμε ή κλαίμε.
Ο απολογισμό της περσινής πυρκαγιάς όπως καταγράφηκε από το ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ.
Τραγικά τα νούμερα και αφάνταστες οι απώλειες.
Δεν μπόρεσα όμως να κρατηθώ και να μη χαμογελάσω όταν διάβασα ό,τι σας σημειώνω με ΚΌΚΚΙΝΟ .
Εσείς?
(ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ BLOG MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ http://www.zacharo.gr/ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ)
---------------


  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
    Ταχ. Δ/νση : Ζαχάρω Ηλείας
    Ταχ. Κωδ. : 27054
    Τηλέφωνο : 26250/33000
    Φαξ : 26250/32277
    E-mail : dzaxaro1@otenet.gr
    Website : http://www.zacharo.gr/


    ΘΕΜΑ : Στοιχεία για πληγέντες Δήμου Ζαχάρως.

    ΣΧΕΤ. :

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Τον Αύγουστου του 2007, συνέβη μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Το φονικότερο χτύπημα από αυτή τη μεγάλη καταστροφή, συντελέστηκε στο Δήμο Ζαχάρως. Η φωτιά εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μακίστου. Το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε γρήγορα και στον υπόλοιπο Δήμο, κατακαίοντας τον από άκρη σε άκρη. Από τα 19 Δημοτικά Διαμερίσματα, που ανήκουν στο Δήμο Ζαχάρως, τα 13 ορεινά υπέστησαν βαρύτατες καταστροφές. Κατά κύριο λόγο κάηκαν δασικές εκτάσεις και αγροτικές καλλιέργειες, ενώ καταστράφηκαν κατοικημένες περιοχές. Η καταστροφή όμως αφορούσε και κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Το μένος της πυρκαγιάς ήταν τόσο δυνατό που απειλήθηκαν και τα παραθαλάσσια Δημοτικά Διαμερίσματα.

    Πιστεύοντας ότι είναι απαραίτητη η γνώση του μεγέθους της καταστροφής καταγράφουμε στο κείμενο που ακολουθεί το μέγεθος των απωλειών :
    · Αδικοχαμένοι νεκροί 41.
    · Από τα 180.000 στρέμματα που ανηκουν στο Δήμο μας κάηκε ολοσχερώς το 90%. Εξ’ αυτών τα 32.000 στρέμματα είναι ελαιόδεντρα ( το 70% των κατοίκων της περιοχής είναι ελαιοπαραγωγοί ) και τα υπόλοιπα αφορούν αγροτικές καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις. Σύμφωνα με στοιχεία της WWF κάηκαν από το δάσος του Καϊάφα το 22,5% της προστατευόμενης περιοχής ( 7.577 στρέμματα ). Τα περισσότερα στρέμματα των δασικών εκτάσεων βρίσκονται σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000.
    · Η σπάνια βιοποικιλότητα της περιοχής επλήγη σε μεγάλο βαθμό. Τόσο τα ενδημικά είδη της χλωρίδας όσο και της πανίδας υπέστησαν σοβαρό πλήγμα.


    Δ.Δ ΝΕΚΡΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΖΩΑ ΕΛΙΕΣ ΚΤΙΡΙΑ

  • ΑΓ.ΗΛΙΑΣ 70% 80%
  • ΑΝΗΛΙΟ 1 5 5% 75% 1
  • ΑΡΗΝΗ 9
  • ΑΡΤΕΜΙΔΑ 17 28 95% 100% 4
  • ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ 40%
  • ΚΑΛΙΔΟΝΑ 20% 100%
  • ΛΕΠΡΕΟ 8 40% 90%
  • ΜΑΚΙΣΤΟΣ 7 73 100% 100% 2
  • ΜΗΛΕΑ 4 100% 100% 2
  • ΜΙΝΘΗ 2 10 30% 100%
  • ΝΕΟΧΩΡΙ 100%
  • ΞΗΡΟΧΩΡΙ 3 15 30% 90%
  • ΠΡΑΣΙΔΑΚΙ 95%
  • ΡΟΔΙΝΑ 11 5% 100%
  • ΣΜΕΡΝΑ 2 14 100%
  • ΣΧΙΝΟΙ 1 5% 100%
  • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ 80% 100%
  • ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ 42 80% 100%


Στην Αρτέμιδα έχασαν επίσης τη ζωή τους ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως Κρέσπης Αντώνης, δυο πυροσβέστες και ένας δασοφύλακας από τη Ζαχάρω, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών καθώς και ένας δημότης Πύργου, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στο μαρτυρικό αυτό τόπο στους 22. Ο Δήμαρχος Χρονόπουλος Πανταζής και ο αντιδήμαρχος Μπηλιώνης Σπυρίδων, που είχαν αποκλειστεί στην Αρτεμιδα, κατάφεραν την τελευταία στιγμή να απεγκλωβιστούν και να σωθούν.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως ο περασμένος Αύγουστος θα μείνει στη μνήμη μας ως ο μήνας της ανείπωτης καταστροφής. Τα πύρινα μέτωπα άφησαν στο πέρασμα τους τον όλεθρο και τη φρίκη, στερώντας τη ζωή συνανθρώπων μας και προκαλώντας αμέτρητες πληγές ( στο σώμα και στη ψυχή ), σε εκείνους που βρέθηκαν στο διάβα της.
Έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Αγροτική Τράπεζα με αριθμό 3250300201784 με σκοπό να βοηθήσουμε τους συνάνθρωπους μας, που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν άστεγοι και άποροι χάνοντας τις περιουσίες τους και βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη.
Ο Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος και οι κάτοικοι της Ζαχάρως θα θέλαμε εκ των προτέρων να σας ευχαριστήσουμε από καρδίας και να εκφράσουμε τη βαθιά συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη μας για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση σας.


Με Τιμή

Ο Δήμαρχος
Πανταζής Χρονόπουλος

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ