Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, August 26, 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Πολύ ενδιαφέρον.
Μπείτε στο blog mnodaros.blogspot.com ιδίως για να διαβάσετε το έγγραφο της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που ξεκινά έρευνες για το θέμα...

Πάντως όπως και έχει δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την όλη πορεία της υπόθεσης ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ του δικαίου επί του αδίκου!

===========
Τρίτη, 26 Αύγουστος 2008

ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ * ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
«Χτίζουν αυθαίρετο δημαρχείο με 1,8 εκατ. ευρώ των πυροπλήκτων»
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
http://mnodaros.blogspot.com/2008/08/blog-post_26.html

.......................
Οπως επισημαίνεται στην επιστολή-βόμβα των μελών της αντιπολίτευσης προς την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, ο Δήμος της Ζαχάρως, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χτίζει τους τελευταίους μήνες, με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες, στο κέντρο της πόλης δημαρχείο, με τα χρήματα -ύψους 1.800.000 ευρώ- που χορήγησε ως βοήθεια η αυστραλιανή κυβέρνηση στους πυρόπληκτους μετά τις φωτιές στην Ηλεία.
Τα χρήματα αυτά, με βάση το επίσημο «έγγραφο-απάντηση» της αυστραλιανής πρεσβείας που υπογράφει ο πρέσβης Τζέρεμι Νιούμαν (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), αποτελούν «κεφάλαιο βοήθειας που δόθηκε σε ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα θύματα της φωτιάς με σκοπό την ανακούφισή τους» και όχι για την κατασκευή κάποιου πολυώροφου κτιρίου.
Το συγκεκριμένο οίκημα φέρεται μάλιστα να οικοδομείται σε χώρο οικιστικού πρασίνου, ο οποίος με βάση τα συμβόλαια αγοράς (βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») είναι μη οικοδομήσιμος. Τις εργασίες εκτελεί εργολάβος-φάντασμα καθώς καμιά υπηρεσία αλλά ούτε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης ήταν σε θέση μέχρι χθες να δημοσιοποιήσουν το όνομά του επειδή δεν το θυμόταν...

Το θέμα αποκτά μεγάλη σοβαρότητα καθώς, με βάση τις καταγγελίες και τη μηνυτήρια αναφορά του πολιτικού μηχανικού και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαχάρως, Γιώργου Μπούσμπουρα, για την παράνομη οικοδομή δεν έγινε από τον δήμο ο σχετικός διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση σε εργολάβο. Κάποιες από τις εργασίες δε -όπως καταγγέλλει- εκτελούνται υπεργολαβικά και από συγγενικά πρόσωπα αιρετού εκπροσώπου του Δήμου Ζαχάρως που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος λόγω της πρόσφατης καταδίκης του για την κατάρτιση πλαστού εγγράφου.

«Μας έφεραν τρεις προσφορές εργολάβων και διαλέξαμε την καλύτερη. Δεν ξέρουμε αν έγινε σχετικός διαγωνισμός. Αν δεν έγινε είναι λάθος. Εμείς είχαμε δώσει σαφείς οδηγίες για το θέμα αυτό. Δεν θυμάμαι το όνομα του εργολάβου που εκτελεί το έργο» -λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

..............................

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είναι και ο διαχειριστής της οικονομικής βοήθειας από την αυστραλιανή κυβέρνηση δίνει τη δική του εξήγηση:«Αμέσως μετά τις φωτιές ο δήμος μάς ζήτησε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για την κατασκευή δημαρχείου επειδή ήταν απαίτηση όλων των εκπροσώπων των τοπικών διαμερισμάτων. Θυμάμαι όταν πήγα στη Ζαχάρω με υποδέχθηκαν όλοι εγκάρδια με έκαναν επίτιμο δημότη και μου ζήτησαν να πράξω αυτό πράγμα που αποδέχθηκα. Μου έδειξαν και αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αν αυτές είναι νόμιμες ή όχι δεν είναι δική μου δουλειά να τις κρίνω», λέει στην «Ε» ο κ. Μαρτίνης και σημειώνει:«Οταν μάθαμε από την αυστραλιανή κυβέρνηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τις άδειες κ.λπ. ήταν αργά και τα έργα είχαν αρχίσει. Ομως ζήτησα στις 20 Ιουνίου 2008 από τον Δήμο της Ζαχάρως να διακοπούν οι εργασίες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι πρόθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν και είναι η ανακούφιση των πληγέντων από τη φωτιά κατοίκων και αν κάποιος παρανόμησε σε αυτή την περίπτωση επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Σκάνδαλο
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βασιλόπουλος με επιστολή τους προς την αυστραλιανή κυβέρνηση καταγγέλλουν ότι τα χρήματα που προορίζονταν για τις οικογένειες των θυμάτων χρησιμοποιούνται σήμερα για την ανέγερση ενός κτιρίου, χωρίς απόφαση του Δ.Σ. για την επιλογή του χώρου, την ανάθεση της μελέτης, την έγκρισή της από το Δ.Σ. και χωρίς δημοπρασία για την ανάδειξη του μειοδότη αναδόχου... Επίσης καταγγέλλουν ότι ποτέ δεν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για την αποδοχή της δωρεάς, όπως προβλέπει ο δημοτικός και κοινοτικός κώδικας.«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που διαχειρίζεται την προσφορά της αυστραλιανής κυβέρνησης δεν εκτιμά, όπως όλοι εμείς, ούτε τη νομιμότητα ούτε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος... Αλλιώς δεν θα δαπανούσε τα χρήματα του αυστραλιανού λαού κατασκευάζοντας αυθαίρετα κτίσματα με συνοπτικές διαδικασίες και με χρήματα που προορίζονταν για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλούμε άμεσα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την ελληνική κυβέρνηση και την αυστραλιανή πρεσβεία να παρέμβουν, να ψάξουν σε βάθος τη βρώμικη αυτή, υπόθεση να τιμωρήσουν εκείνους που έπαιξαν με τη βοήθεια των πυροπλήκτων συναθρώπων μας», λένε στην «Ε» οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι κ. Μπούσμπουρας και Βασιλόπουλος αποκαλύπτουν επίσης στην «Ε» ότι από τις 31.3.2008 έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την παρέμβασή του και τη διερεύνηση των αποδεκτών της χρηματικής βοήθειας και άλλων φορέων προς τον Δήμο Ζαχάρως.«Ζητήσαμε εγγράφως από τον δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο να μας πει για τα χρήματα αυτά αλλά δεν μας έδωσε καμιά απάντηση. Υπάρχουν 300.000 ευρώ από ποδοσφαιρικό αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός για τους πυρόπληκτους, μια επιταγή με άγνωστο ποσό τού τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και άλλα ποσά, την τύχη των οποίων κανείς δεν γνωρίζει. Ζητάμε να μάθουμε πού πήγαν τα χρήματα αυτά και κανείς δεν μας λέει», καταγγέλλουν στην «Ε» οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

nodaros@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/08/2008
Αναρτήθηκε από ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ στις 12:49 πμ

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ