Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, July 23, 2008

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ WWF

Δυστυχώς η ανευθυνότητα στην Ηλεία συνεχίζεται...

Σε συναντήσεις και συνεντεύξεις που έδινε ο δασάρχης Πύργου σχετικά με τις αναδασώσεις επεσήμανε παραδείγματος χάρι ότι στις αναδασώσεις πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή. Προσοχή στο τύπο δέντρων, προσοχή στα άτομα (οχι μεγάλες ομάδες κατά την εκτίμηση του) για να μην καταστρέφεται ό,τι έχει απομείνει κλπ κλπ

Ετσι όλοι οι εθελοντές αισθανθήκαμε προς στιγμή ότι η παρουσία μας στις περιοχές αυτές θα ζημίωνε παρά θα οφελούσε.

Και τελικά τι έγινε?
Οι δήμοι και οι κοινότητες μπήκαν στις καμμένες περιοχές με μπουλντόζες.
Μπήκαν μπουλούκια από αδαείς & αδιάφορους και προκαλούν τερατουργήματα και μάλιστα σε περιοχές όπως ο ΚΑΙΦΑΣ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ NATURA!!!

Παραθέτω και ένα απόσπασμα από άρθρο / καταγγελία της WWF για τις καταστροφές αυτές... Απαράδεκτο!!!!


18-17-08: Η προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης Καϊάφα –ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα που επλήγησαν από τις περσυνές καταστροφικές πυρκαγιές- βρίσκεται ενώπιον μία δεύτερης μεγάλης καταστροφής που συντελείται στο όνομα της «αποκατάστασης».
Όπως διαπιστώθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες του WWF Ελλάς που εργάζονται στην περιοχή, στα πλαίσια των εργασιών υλοτόμησης και απομάκρυνσης των καμένων δέντρων στην περιοχή ιδιοκτησίας των Ε.Τ.Α., σημειώνεται μία σημαντική καταστροφή του οικοσυστήματος. Κατά παράβαση των μελετών και των σχετικών αδειών που έχουν δοθεί, βαρέα οχήματα κινούνται πάνω στις αμμοθίνες προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στην φυσική αναγέννηση και καταστρέφοντας τη συνοχή του αμμώδους εδάφους. Η οικολογική υποβάθμιση από τις εργασίες αυτές είναι ανυπολόγιστη, ενώ η φθορά των εδαφών προοιωνίζεται μεγάλα προβλήματα μελλοντικής διάβρωσης.
Όλα αυτά στο όνομα της αναδάσωσης της περιοχής και της ανασύστασης του δάσους κουκουναριάς (αντί του πευκοδάσους που καταστράφηκε πέρσι), μίας προσέγγισης που εξαρχής αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα από τους ειδικούς επιστήμονες, και η οποία σε κάθε περίπτωση δε μπορεί να δικαιολογήσει την ολοκληρωτική καταστροφή και απομάκρυνση κάθε είδους βλάστησης.
Από την έναρξη των εργασιών επιστήμονες της οργάνωσης βρίσκονται συνεχώς στην περιοχή παρέμβασης, προσπαθώντας να αποτρέψουν την καταστροφή, τεκμηριώνοντας τα προβλήματα που προκύπτουν και ενημερώνοντας σχετικά τις αρχές. Σήμερα, η οργάνωση απέστειλε επιστολή καταγγελίας σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, ζητώντας την αναστολή των εργασιών, την άσκηση ουσιαστικής επιτήρησης της εργολαβίας, την κλήση όλων των υπευθύνων να δώσουν διευκρινίσεις για το πρόβλημα και την απαγγελία των όποιων διοικητικών ή ποινικών κυρώσεων επιβάλλονται. Τον επόμενο καιρό, η οργάνωση θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν αντίστοιχες καταστροφές.
Διαβάστε εδώ την επιστολή που απέστειλε η οργάνωση. Διαβάστε εδώ τον οικολογικό απολογισμό των καταστροφών από τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο.
Υποστηρίξτε την δράση μας!
Δείτε εδώ φωτογραφίες της περιοχής: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ...ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ!!!!
Φωτογραφικό αρχείο 1
Φωτογραφικό αρχείο 2
Φωτογραφικό αρχείο 3

http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=643&Itemid=72

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ