Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, March 1, 2011

ΔΕΜΕΝΗ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν 3


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ "ΟΜΕΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ...


ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ : ΔΕΜΕΝΗ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΙΜΑΝΤΕΣ


«ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ» Η 10ΧΡΟΝΗ ΔΑΝΑΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΠΟΔΙ


25 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΚΗ
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 1.3.2011


Δεμένη με ιμάντες στο κρεβάτι της «για το καλό της» , βρίσκεται σήμερα στο κολαστήριο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας η μικρή Δανάη, ένα δεκάχρονο κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής, το οποίο πριν από πέντε περίπου χρόνια είχε βρεθεί με σπασμένο το πόδι του εξ αιτίας της αμέλειας του προσωπικού του ιδρύματος.


Την καθήλωση του παιδιού επιβεβαίωσε χθές στην «Ε» η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ Αννα Μαζαράκη, διευκρινίζοντας ότι το κοριτσάκι έχει δεμένα με ιμάντες τα άνω άκρα με βάση μετά την γραπτή οδηγία του ψυχιάτρου που παρακολουθούσε το ίδρυμα. Σε ερώτηση αν το παιδί ήταν δεμένο και πριν το σπάσιμο του ποδιού του το 2005, η κ. Μαζαράκη ανέφερε ότι δεν γνωρίζει και τόνισε ότι μπορεί να εκφράζει άποψη μόνο για εκείνα που συμβαίνουν με την νέα διοίκηση του ιδρύματος.


Για την κακοποίηση του παιδιού το 2005 που είχε αποκαλύψει η «Ε», έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 25 συνολικά εργαζόμενοι στο ίδρυμα Ανάμεσά τους ο τότε διοικητής (ο γνωστός έμπορος που πήρε πτυχίο φαρμακοποιού σε ηλικία 68 ετών κι έγινε διοικητής), καθώς και η γιατρός που παρακολουθούσε το ίδρυμα. Στους κατηγορούμενους αποδίδεται η κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος. Η δίκη έχει αναβληθεί.


«Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ανωτέρω: «Δεν υπέδειξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους τη δέουσα προσοχή ούτε έκαναν τους κατάλληλους ενδεδειγμένους χειρισμούς κατά την φροντίδα της φιλοξενούμενης στο ίδρυμα». Στο κατηγορητήριο περιγράφεται η κατάσταση του παιδιού και σημειώνεται ότι αυτό πάσχει από: «ψυχοκινητική καθυστέρηση, αδυναμία βάδισης, έλλειψη αισθητικότητας κατά τα κάτω άκρα και οστεοπόρωση…».


Με λίγα λόγια το παιδάκι μπορεί σήμερα να κινεί μόνο τα χέρια του τα οποία όμως οι αρμόδιοι του ιδρύματος φρόντισαν «για το καλό της» να τα δέσουν με ιμάντες. Το δράμα της μικρής Δανάης , περιέχεται και στην πολυσέλιδη αναφορά – φωτιά των ευρωπαίων εθελοντών που κατήγγειλαν οργανωμένα τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην «αποθήκη παιδικών ψυχών» του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.


Όπως αναφέρουν: «Ένα παράδειγμα που στενοχώρησε πολλούς εθελοντές είναι ένα μικρό κορίτσι ηλικίας 9 ετών. Πάσχει από οστεοπόρωση, οπότε τα οστά της είναι πολύ εύθραυστα. Αυτό έχει είχε ως αποτέλεσμα συχνά κατάγματα κατά την πάροδο του χρόνου. Το προσωπικό φοβάται πολύ ότι θα συμβαίνει αυτό πάντα. Ετσι το παιδί είναι πλέον σε θέση ανάσκελα με το λαιμό του σε κάμψη και τα δύο σκέλη δεμένα στα κάγκελα του κλουβιού του. Δεν επιτρέπεται στους εθελοντές να την βγάζουν από το κλουβί για να παίξουν μαζί της, ούτε καν να βγει από το κτίριο. Είναι ένα φυσιολογικό αξιαγάπητο παιδί που υποφέρει από αυτές τις εξουθενωτικές συνθήκες, που γελάει όμως και ανταποκρίνεται όταν εμείς παίζουμε έξω από το κλουβί της, αλλά δυστυχώς αυτό είναι η μόνο απόλαυση που παίρνει για μόλις λίγα λεπτά στη διάρκεια μίας ημέρας...»

nodaros@enet.gr
(αναδημοσίευση http://mnodaros.blogspot.com/2011/03/blog-post.html)

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ