Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, March 31, 2011

ΑΦΗΝΑΝ 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://mnodaros.blogspot.com/2011/03/3.html

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ (ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ 2 ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΜΕΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 29.11.2011 :http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=29/03/2011&id=263154


Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας στις 7.4.2011 οι πρώην αντινομάρχες Ηλείας και νυν αντιδήμαρχοι του Πύργου, Αντώνης Καράμπελας και Λεωνίδας Δημουλιάς μαζί με τέσσερις ακόμη υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας.

Σε δίκη που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, επειδή ο σχετικός φάκελος δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί από την Βουλή στην Εισαγγελία Πύργου , με την ίδια κατηγορία και για την ίδια υπόθεση , παραπέμπεται να δικαστεί και ο Ηλείος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος, μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας στις αρχές Μαρτίου.

Οι ανωτέρω με βάση το κατηγορητήριο και το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, φέρονται να παρέβησαν τα καθήκοντά τους και να μην έπραξαν τα νόμιμα, για τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και ρύπαιναν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον στην περιοχή Χάβαρι Αμαλιάδας. Πρόκειται για δύο εργοστάσια παρασκευής τουρσιών κι ενός τυροκομείου για τα οποία 28 κάτοικοι της περιοχής, με αναφορά τους προς την νομαρχία και τον εισαγγελέα στις 26.4.2000 (!) κατήγγειλαν ότι ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα με τα απόβλητά τους την περιοχή καθιστώντας εφιαλτική την ζωή των κατοίκων με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Εφτά χρόνια μετά την καταγγελία , στις 15.11.2007 ο Συνήγορος του Πολίτη σε πολυσέλιδη έκθεσή του που στέλνει προς την νομαρχία Ηλείας επισημαίνει την αδράνεια της Ν.Α. ως προς τη συμμόρφωση με την νομιμότητα και την αποτροπή της ρύπανσης . Αναφέρει μεταξύ άλλων και πράξεις κακοδιοίκησης και μη τήρησης των σχετικών διατάξεων που αφορούν την λειτουργία των μονάδων και την προστασία του περιβάλλοντος επικαλούμενος και τα σχετικά πορίσματα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει ακόμα ότι οι εγκαταστάσεις λειτουργούσαν χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση, ότι δεν είχαν επιβληθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (ανάκληση – αναστολή αδειών) , ενώ αναφέρει αδράνεια και μη ανταπόκριση συνεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Ηλείας.

Στις 26.2.2008 ο Συνήγορος του Πολίτη διαβιβάζει την υπόθεση με νέα αναφορά του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας υπογραμμίζοντας τις παρανομίες αλλά και την άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών της Ν.Α Ηλείας με την Ανεξάρτητη Αρχή…

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο πρώην αντινομάρχες αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον Συνήγορο του Πολίτη ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες: «ουδέποτε απάντησαν στα ερωτήματα που ανάγονταν στην αρμοδιότητά τους σχετικά με τη νομιμότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων».

« Δεν διαπράξαμε κανένα αδίκημα , συνεργαστήκαμε πολλές φορές με τον Συνήγορο του Πολίτη και ενεργήσαμε πάντα με γνώμονα την νομιμότητα και το συμφέρον της Ηλείας » - δήλωσαν στην «Ε» οι δύο πρώην αντινομάρχες και νυν αντιδήμαρχοι του Πύργου.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηλείας και πρώην νομάρχης Τάκης Δημητρουλόπουλος αφού διευκρινίζει ότι την άρση της ασυλίας του τη ζήτησε ο ίδιος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 15/2/2011 τονίζει : « Η υποτιθέμενη «παράβαση καθήκοντος» αφορά την υπογραφή συνέχισης λειτουργίας μιας εξαγωγικής μονάδας τυποποίησης αγροτικών προϊόντων της Ηλείας που και την αγροτική παραγωγή στηρίζει και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Μιας επιχείρησης η οποία όμως τηρούσε εξ αρχής τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για τη νόμιμη λειτουργία της. Ως νομάρχης, ως βουλευτής και ως ενεργός πολίτης στήριζα και θα στηρίζω κάθε νόμιμη δραστηριότητα, κάθε νόμιμη επιχείρηση και κάθε θέση εργασίας στον τόπο μου.» .-

nodaros@enet.gr

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ