Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Monday, June 14, 2010

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Την Ηλεία του 2007 την ξεχάσαμε όλοι?
Μάλλον?
Ξεχάσαμε δεκάδες συμπολίτες μας που έγιναν στάχτη!
Ξεχάσαμε χιλιάδες ή ίσως εκατομμύρια ζώα που βρήκαν και αυτά φρικτό θάνατο στις φλόγες!
Ξεχάσαμε ένα νομό που έπεσε στο βωμό μεγάλων ή μικρών συμφερόντων.

Δεν ρώτησε κανένας τι γίνεται με τις αναδασώσεις!
Δεν ρώτησε κανένας αν προχωράνε τα έργα για να γίνει πάλι η ΗΛΕΙΑ ένας μικρός παράδεισος.
Μια δημοσιογράφος μας λέει την πικρή αλήθεια!
Και επικεντρωνόμαστε σε 3 σημεία:
α) ότι ενώ τα έργα θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν με ποσά που αγγίζουν τα 16.000.000ευρώ, θα περιοριστούν στις 500.000ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και εμείς ως πολίτες αυτού του χαροκαμμένου τόπου πρέπει να σχολιάσουμε?
Πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί διανύουμε περιόδους κρίσεως?
Πρέπει να θυσιάσουμε το μέλλον της φύσης στο βωμό ποιανού κοινού καλού?

β)αδυναμία πρόσληψης 10 εποχικών υπαλλήλων!
Ασχολίαστο να το αφήσουμε αυτό!
Οταν προσλαμβάνουν γυμνάστριες καλοπληρωμένες στη Βουλή για να ξεσκονίζουν οι βουλευτές τα κορμιά τους (και δυστυχώς όχι τα μυαλά τους) εκεί υπάρχουν κονδύλια!

γ)αναδασώσεις έχουν γίνει σε 800 από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν!
Με τέτοιους ρυθμούς αλί και τρισαλί!
Σίγουρα βέβαια αυτό θα εξυπηρετεί τους καταπατητές που κινούνται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από τη φυσική αναδάσωση της περιοχής!




ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΤΡΙΣ , http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=1877
Δεν θα ξαναγεννηθεί το δάσος
Εν αναμονή της χρηματοδότησης του προγράμματος δασικών έργων και εργασιών για την φετινή αντιπυρική περίοδο βρίσκεται η Διεύθυνση Δασών Ηλείας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 15.316.586 ευρώ το οποίο ωστόσο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί σε ένα μικρό μέρος του, που κατά εκτίμηση δεν θα ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Έτσι, έργα που είναι απαραίτητα να γίνουν από τα τρία δασαρχεία του νομού σε συνεργασία με τους δήμους, θα μείνουν στα χαρτιά.

Το πρόγραμμα, όπως αυτό έχει συνταχθεί, έχει σκοπό την εκπόνηση μελετών κα την εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων που θα συμβάλλουν στην ταχεία αποκατάσταση και ισορροπία των οικοσυστημάτων των πυρόπληκτων περιοχών ολόκληρου του νομού.

Τα έργα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής Δασών του νομού Παύλος Βαβλιάρας, αφορούν δραστηριότητες αντιδιαβρωτικής και αντιχειμμαρικής προστασίας, αναδασώσεις σε διπλοκαμμένες περιοχές, εργασίες σποροσυλλογής κ.α.

Εν αναμονή για τους εποχικούς
Ωστόσο, ο κ. Βαβλιάρας δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για την εξ ολοκλήρου χρηματοδότησή του. Παράλληλα, εμφανίζεται επιφυλακτικός και σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Όπως ανέφερε, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει έγκριση για την πρόσληψη 10 εποχικών εργατών για κάθε δασαρχείο, λόγω οικονομικής κρίσης. Μια τέτοια εξέλιξη, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις καθώς τα δασαρχεία από μόνα τους δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες καθώς διαθέτουν ελάχιστους μόνιμους εργάτες.

Το πρόγραμμα δασικών έργων που έχει εγκριθεί από την Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προβλέπει ποσό 142.000 για σύνταξη μελετών, 8.600.000 ευρώ για εργασίες αναδασώσεων, 35.000 για εργασίες φυτωρίων και σποροσυλλογής, 2.557.000 ευρώ για έργα αντιδιαβρωτικής και αντιχειμμαρικής προστασίας, 482.000 για έργα δασικής οδοποιίας, 300.000 για βελτίωση βοσκοτόπων, 150.000 ευρώ για έργα δασικής αναψυχής, 200.000 ευρώ για εργασίες ανάπτυξης θηραματοπονίας και ιχθυοπονίας ορεινών υδάτων, 1.100.000 ευρώ για εργασίες αντιπυρικής προστασίας, 1.050.000 ευρώ για εργασίες δασικών κτιρίων και 700.000 ευρώ για λοιπές εργασίες. Το πρόγραμμα συντάχθηκε αφού ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις των τριών δασαρχείων.

Προχωρά ικανοποιητικά η φυσική αναγέννηση…
Μιλώντας για τις αναδασώσεις που έγιναν φέτος, ο κ. Βαβλιάρας τόνισε ότι φυτευτήκαν περίπου 800 στρέμματα σε διάφορες περιοχές, περίπου 100.000 φυτά, κυρίως στην περιοχή Αρχαίας Ολυμπίας, στον Καϊάφα, και σε διάφορες θέσεις της περιοχής Αμαλιάδας. Ωστόσο, μπροστά στην έκταση που κάηκε το 2007, συνολικά 500.000 στρέμματα δασικά, αυτά που φυτεύονται είναι πολύ λίγα.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην φυσική αναγέννηση. Όπως τόνισε ο Διευθυντής Δασών, «οπωσδήποτε δεν στηριζόμαστε στην τεχνητή αναδάσωση αλλά στην φυσική αναγέννηση που είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση για την Ηλεία διότι και τα εδάφη είναι πολύ γόνιμα και η υγρασία του εδάφους είναι πολύ καλή. Η φυσική αναδάσωση πηγαίνει καλά γιατί οι χειμώνες που ακολούθησαν τις φωτιές ήταν πολύ καλοί από άποψη βροχών, είχαν καλές βροχές, ήρεμες και βοήθησαν να μην παρασυρθεί ο σπόρος. Έτσι, πρόλαβαν και φύτρωσαν. Παρακολουθούμε την φυσική αναγέννηση και είναι άριστη».

Αλλοίωση του δάσους στον Λαπίθα
Η εικόνα δεν είναι, δυστυχώς, ίδια στην περιοχή του νοτίου τμήματος του Λαπίθα. Εκεί, παρατηρείται ένα φαινόμενο που δεν είχε παρατηρηθεί σε άλλες φωτιές. Όπου η φωτιά πέρασε με μεγάλη ένταση, έχουν καεί και οι σπόροι, που σε άλλες φωτιές δεν καίγονταν. Πρόκειται για την περιοχή που πέρασε την πρώτη μέρα η φωτιά, Αρτέμιδα, Μάκιστο και Σμέρνα.

«Εκεί κάηκαν οι σπόροι και δεν θα γίνει φυσική αναδάσωση και για την τεχνητή χρειάζονται πολλά λεφτά. Εκεί θα έχουμε τροποποίηση του δάσους καθώς θα φυτρώσουν άλλα είδη κι όχι πεύκα. Θα φυτρώσουν άλλες ποικιλίες όπως αριές, κουμαριές, θα έχουμε αλλοίωση, διαφοροποίηση του δάσους».

Πέλυ Μπεβούδα

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ