Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, March 17, 2010

Ο αγώνας για ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ συνεχίζεται!


Να κάνουμε μόνοι μας δημοψήφισμα για στάση πληρωμών!

- Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 στις 7 μμ στο αμφιθέατρο του Δήμου Ν. Πετριτσίου του Ν. Σερρών ομιλία του Παναγιώτη Σαϊνατούδη για τη συλλογή και διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών. Με την υποστήριξη του Δήμου Ν. Πετριστίου.

10η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη 10η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, που θα πραγματοποιηθεί στη γη του Πελίτι το Σάββατο στις 10 του Απρίλη 2010. Η γιορτή οργανώνεται από το Πελίτι και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Παρανεστίου, με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου. Άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο δηλώνουν τη συμμετοχή τους και όλοι βρίσκουν έναν λόγο για να βρίσκονται σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Η 10η Πανελλαδική Γιορτή θα είναι η κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για το 2010 Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας, χρονιά ορισμένη από τον ΟΗΕ. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους καλλιεργητές από τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, την Αθήνα, την Αίγινα, το Ναύπλιο, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα τη Λάρισα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τη Σέρρες, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα κ.α. Από το εξωτερικό περιμένουμε καλλιεργητές από την Τουρκία ένα εκπρόσωπο της οργάνωσης echo roulotte από την Ελβετία και έναν αγρότη από τη Γαλλία. Φέτος επίσης συμμετέχουν κτηνοτρόφοι με γαϊδουράκια, κότες, κ.α. Οι εθελοντές που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ξεπερνάνε τους 100, είδη έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι και έχουν δηλώσει ενδιαφέρον εθελοντές από τις Η.Π.Α και τη Γαλλία. Στις αρχές Απριλίου περιμένουμε εθελοντές από την Αυστρία και την Ιταλία από την οργάνωση Bauorden (www.bauorden.at), καθώς και εθελοντές που θα φτάσουν με ποδήλατο. Τέλος μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών Help Exchange (http://www.helpx.net
) έχουμε κάνει πρόσκληση σε εθελοντές από διαφορά μέρη της γης.
Για τους καλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και τους εθελοντές έχουμε φροντίσει για τη διαμονή τους και είναι καλό όσοι θα χρειαστείτε φιλοξενία να μας ενημερώσετε.

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την "7η Απριλίου", μέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις ντόπιες ποικιλίες. Εκδηλώσεις ετοιμάζονται στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Μαγνησίας, στην Κέρκυρα, την Αίγινα, τη Χαλκιδική κ.α. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.
Για την καλύτερη ενημέρωση σας μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Πελίτι, www.peliti.gr. Οι εκδηλώσεις που είναι σε εξέλιξη είναι αναρτημένες στην πρώτη σελίδα. Το γραφείο του Πελίτι λειτουργεί τις πρωινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 13:00 στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ