Ρίξτε μια ματιά και αν σας αρέσει αναρτήστε το!

http://paideia-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_27.html
Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Αυτό που επί χρόνια απέφευγε η χώρα μας να συζητήσει με την τουρκία, την εθνική της κυριαρχία, το αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου.

Η αποδοχή αυτή, που γίνεται κάτω από την απειλή του casus belli αν η χώρα μας εφαρμόσει το δίκαιο της Θάλασσας που δεν αποδέχεται η τουρκία αλλά θα που υποχρεωθεί να το δεχθεί στην ΕΕ και συνεπώς ο χρόνος τρέχει υπέρ μας, είναι, όπως πολύ διακριτικά αναλύει ο Σταύρος Λυγερός, πολύ επικίνδυνη για την χώρα μας.

Είναι επικίνδυνη γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να υπογράψει το απαιτούμενο για το δικαστήριο της Χάγης συνυποσχετικό με την τουρκία, όπου η τουρκία θα περιλάβει όλες τις εναντίον της κυριαρχίας της χώρας μας μη νόμιμες απαιτήσεις της

Έτσι και δεδομένου ότι το δικαστήριο της Χάγης όπως πολλές φορές ελέγχθη κρίνει κυρίως πολιτικά και δίνει μεσαίες λύσεις, αναμένεται να δικαιώσει κατά το ήμισυ τις εκτός διεθνούς δικαίου απαιτήσεις της τουρκίας.

Συνεπώς ο Γιώργος Παπανδρέου αναθέτει την τύχη της κυριαρχίας της χώρας μας σε ξένους δικαστές (κατευθυνόμενους από τα γνωστά κέντρα).

Επίσης ουσιαστικά η κυριαρχία της χώρας μας τίθεται στην διάθεση της τουρκίας.

Η κατάσταση θυμίζει το υπό τύπον αστείου λεχθέν πριν από χρόνια βαθυστόχαστα από τον αμίμητο Τ. Χόρν στο γραφείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 22 Νοεμβρίου 1982 (σελίδα 247 βιβλίου Άκρως Απόιρρητο Ειδικού Χειρισμού του πρέσβη ε.τ. Χρήστου Ζαχαράκη).

Είχε πει τότε:

"Η ακεραιότης της Ελλάδος επαφίεται στον φιλελληνισμό της τουρκίας"

Δυστυχώς φαίνεται ότι τα αστεία γίνονται πραγματικότητα.

Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη με τον Θουκυδίδη θεωρία, του να κοιμώμστε ήσυχοι, κτλ.

Όσον αφορά την Κύπρο η επιστολή προς Ερτογάν, όπως αναφέραμε χθες, την ξεγράφει.


paideia-gr: Δεν καταλάβατε τι κάνει ο ΓΑΠ. Σου λέει αφού είμαστε καταχρεωμένοι, γιατί να το πουλήσουμε στους Κινέζους που είναι δυνάμει εχθροί της πατρίδας(ΗΠΑ) και να μην το δώσουμε στους Τούρκους;