Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, November 4, 2009

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 14-15/11/2009

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 14-15/11/2009
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ, 14 ΚΑΙ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Είναι η τέταρτη νομίζω δεντροφύτευση που πραγματοποιούν εθελοντές της ΕΛΙΞ τα τελευταία χρόνια στην Ολυμπία. Ειδικά μετά τις φωτιές του 2007 κινητοποιηθήκαμε έντονα για την αποκομιδή των καμένων στην περιοχή, αλλά κυρίως για να συμβάλλουμε στο σημαντικό έργο που ανέλαβε η κ. Έλκε Σπηλιοπούλου: Να ξαναπρασινίσει ο λόφος της Γαλανής, τον οποίο υιοθέτησε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και στον οποίοέχει φυτέψει με την βοήθεια εθελοντών και φίλων της πάνω από 10.000 δέντρα!

Και όχι μόνο τη φύτευση, αλλά και το πότισμα, το στέγαστρο και τη δημιουργία μονοπατιών και… και...!

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ?
Με τα αυτοκίνητά μας ή άλλων εθελοντών.
Θα συναντηθούμε το Σάββατο 14/11/2009 το πρωί 8:30 σε περιοχές ανάλογα με τις συμμετοχές και θα επιστρέψουμε στο ίδιο σημείο την Κυριακή 15/11/2009 το βράδυ.Οι μετακινήσεις στην περιοχή θα γίνονται με τον ίδιο τρόπο ή με τα πόδια. Όλοι μας θα μοιραστούμε τη βενζίνη και τα διόδια. Θα συνεννοηθούμε για το μοίρασμα στα αυτοκίνητα (γύρω στα 40€ ανά αυτοκίνητο).
Στην Ολυμπία θα συναντηθούμε στο πάρκινγκ του Αρχαιολογικού χώρου στις 13:00.
Να προσέχετε στο ταξίδι και μην οδηγείτε επιθετικά!

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
Δεντροφύτευση ΤΩΡΑ!!!
Ο στόχος μας είναι να φυτεύσουμε 800 δέντρα, τα οποία παρέχει η εταιρεία ΤΙΤΑΝ στην κα Έλκε προσωπικά, και ότι άλλο καλύτερο προλάβουμε να κάνουμε!
Η εργασία θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες, την Κυριακή το πρωί.
Μαζί μας θα δουλέψουν και άλλοι νέοι της Ολυμπίας και εθελοντές φίλοι του Φυσιολατρικού Συλλόγου της κας Έλκε.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ - ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ?
Θα μείνουμε σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων (Hotel Europa) σε τρίκλινα δωμάτια. Η διαμονή είναι δωρεά της κας Έλκε, υπνόσακοι, σεντόνια και πετσέτες δε θα χρειαστούν.Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος θα μας προσφέρει 3 γεύματα σε εστιατόριο, μεσημέρι – βράδυ Σαββάτου και Κυριακή μεσημέρι.Για το κολατσιό της Κυριακής στο διάλειμμα, θα συμβάλλουμε όλοι με 3€ και θα το φροντίσει ο συντονιστής.Επίσης με άλλα 2€ θα καλύψουμε όλοι τα έξοδα της ασφάλισής μας για το διήμερο, όλα μαζί 5€

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ?
Η καθιερωμένη επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα. Μετά το βραδινό, (για όποιον θέλει και αντέχει) θα πιούμε ένα ποτό σε μπαρ της περιοχής ή στο τζάκι του ξενοδοχείου! Αυτό δε θα επηρεάσει φυσικά τους στόχους της δράσης μας, δηλαδή ξύπνημα στις 7:30 την Κυριακή και εξάωρη εργασία μετά!

ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ?
Παλιά ρούχα: η δουλειά έχει πολλή λάσπη, όπως είναι λογικό!
Αδιάβροχο, παλιό να μη σε νοιάζει αν λερωθεί!
Ζεστά ρούχα γενικά
Κλειστά γερά παπούτσια ή γαλότσες (2 ζευγάρια συνολικά γιατί ίσως βραχούν)2-3 ζευγάρια κάλτσες (αν βραχούν τα παπούτσια θα βραχούν και οι κάλτσες!)
Κοντομάνικο μπλουζάκι, γιατί το σκάψιμο ζεσταίνει!!
Καπέλο - Αντιηλιακό (ελπίζω να χρειαστούν και τα δύο )
Και μη ξεχάσεις να φέρεις το καλύτερο ζευγάρι γερά χέρια που διαθέτεις και την πιο καλή σου διάθεση για παρέα και ομαδική δουλειά!

Για άλλες πληροφορίες, διευκρινίσεις και επιβεβαίωση κάλεσε τον συντονιστή Γιώργο Τάτση στο τηλέφωνο 6932911011 ή στείλε email στο george@gta.gr ή εναλλακτικά την Ελένη Γαζή στο e.gazi@elix.org.grΠερισσότερες πληροφορίες:Φυσιολατρικός Σύλογος Αρχαίας Ολυμπίας www.olympianature.gr -

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ