Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Monday, October 26, 2009

ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥΤην υπόθεση "αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο" την παρακολουθούμε βήμα το βήμα, τούβλο το τούβλο από τους "Φίλους του Περιβάλλοντος- Πιερία 2008" με τους οποίους συμμετέχουμε στο Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης" καθώς και από την "Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας" .

Από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής προκύπτουν σοβαρές καθυστερήσεις ή ακόμα και κάλυψη των αυτοδιοικητικών αλλά και άλλων υπηρεσιών.

Η νομική στήριξη του WWF που βασίστηκε στις ενέργειες των πολιτών και στις φωτογραφίες που είχαν προηγηθεί ήταν αποφασιστικής σημασίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση των πολιτών που αγωνίζονται και υπερασπίζουν τον Όλυμπο:
"Σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 ενημερωθήκαμε από την WWF Hellas για την απάντηση του Πολεοδομικού Γραφείου Ελασσόνος σχετικά με την αυθαίρετη κατασκευή. Στο έγγραφο της υπηρεσίας, το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη έγγραφη απάντηση των κρατικών αρχών, αναφέρονται τα παρακάτω:
*στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής
*το Δασαρχείο Ελασσόνας συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και επέβαλλε πρόστιμο αυθαιρέτου
*βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση συνεργείου κατεδαφίσεως"

Aρκετές από τις 2.000 υπογραφές που μαζεύτηκαν για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου είναι από τα μέλη και τους φίλους του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου.
-----------
Διαβάστε την ανακοίνωση του Ελληνικού Δικτύου "Φίλοι της Φύσης" για το παράνομο κτίσμα:
Αθήνα 22/10/2009

Να κατεδαφιστεί άμεσα το παράνομο κτήριο στην καρδιά του Ολύμπου

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε εδώ και μήνες την ανέγερση ενός παράνομου κτηρίου στην καρδιά του Ολύμπου.
Η έκπληξη μετατράπηκε σε οργή τώρα που διαπιστώνουμε ότι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, αν και έχουν ενημερωθεί από τους ενεργούς πολίτες της περιοχής και τα μέλη του Δικτύου μας «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΙΕΡΙΑ 2008», όχι μόνο δεν προχώρησαν στη διακοπή των εργασιών, στην κατεδάφιση του κτηρίου και στην απομάκρυνση των μπαζών, αλλά αντιθέτως διευκόλυναν την ανέγερση.

Το Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της Φύσης», μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Friends of Nature” καταγγέλλει όσους ευθύνονται για την ανέγερση του κτηρίου καθώς και όσους με οποιοδήποτε τρόπο τους διευκόλυναν και απαιτεί:

ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Μάκης Σταύρου (Πρόεδρος) Γεώργιος Μάλλης (Γραμματέας)

http://xpolis.blogspot.com/2009/10/blog-post_26.html

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ