Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, October 15, 2009

ΤΟΞΙΚΗ Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Γεμάτη τέφρα και αποκαΐδια«Τοξική βόμβα» η λίμνη του Μαραθώνα μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου

Σε «τοξική βόμβα» έχει μετατραπεί η λίμνη του Μαραθώνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», στην επιφάνεια του νερού της τεχνητής λίμνης, ενός από τους βασικούς τροφοδότες του Λεκανοπεδίου σε πόσιμο και αρδεύσιμο νερό, έχουν εναποτεθεί τέφρα και αποκαΐδια, στοιχεία που είναι πλούσια σε τοξικές ουσίες και βαρέα μέταλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις φωτιές στην Ηλεία, σε σχετική μελέτη που εκπονήθηκε, γεωπόνοι και υδρογεωλόγοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου γινόταν λόγος ακόμη και για πλήρη απαγόρευση της πόσης των υδάτων από τους κατοίκους των περιοχών, αλλά και από τα κοπάδια των αιγοπροβάτων για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.
«Τα βαρέα μέταλλα και τα κατάλοιπα τοξινών, όταν εναποτίθενται στο έδαφος ή στην επιφάνεια υδάτινων οικοσυστημάτων επιηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα των νερών και γενικότερα του υδροφόρου ορίζοντα», εξηγεί ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

Και προσθέτει ότι: «Η λίμνη του Μαραθώνα που αποτελεί τη λεκάνη απορροής για την ευρύτερη περιοχή θα δεχτεί-αποδεδειγμένα-πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τέφρας με τις πρώτες βροχές, αλλά μέσω των υπόγειων νερών».

Ο κ.Λέκκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα η μέτρηση των τοξικών ουσιών στο νερό της λίμνης.

«Μέχρι νεωτέρας θα χαρακτήριζα την κατανάλωση και τη γενικότερη χρήση νερού από τη λίμνη ασφαλείς, αλλά μόνο εφόσον ξεκινήσουν εντατικοί και εξονυχτιστικοί έλεγχοι στη λίμνη και σε γειτονικές γεωτρήσεις», καταλήγει ο κ.Λέκκας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ IN.GR
Newsroom ΔΟΛ

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ