Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Monday, August 24, 2009

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από την Παρασκευή το βράδυ ολόκληρη η βορειοανατολική Αττική έχει παραδοθεί στο έλεος της φωτιάς. Μέσα σε ένα 24ωρο έχουν ξεσπάσει 83 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Η κατάσταση : τραγική. Γραμματικό, Βαρνάβας, Μαραθώνας, Σταμάτα, Ροδόπολη, Άγιος Στέφανος, Παλαιά Πεντέλη, Άνω και Κάτω Σούλι, Ανθούσα, Διόνυσος, Ντράφι, Παλλήνη, Πικέρμι (και συνεχίζεται) στην Αττική καθώς και στην Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρο, Ζάκυνθο και Αχαϊα.

Ποιος είναι ικανός να σταματήσει αυτόν τον πύρινο κλοιό ; Και η απάντηση :κανένας. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την κατάσταση που βιώνουμε ; ΟΛΟΙ!!
http://silentsymmetry.blogspot.com/2009/08/blog-post_23.html
Δεν είναι μόνο οι ανθρώπινες κατοικίες και οι κατοικίες των ζώων που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Είναι τα δέντρα, τα δάση, οι αγροτικές καλλιέργειες, τα θερμοκήπια, κάθε ίχνος πρασίνου που τείνει να εξαφανιστεί από τη χώρα μας. Αυτό το σπίτι μας καίγεται. Το μοναδικό μας καταφύγιο για ζωή. Η μόνη μας ελπίδα. Ποιοι είναι αυτοί οι επιδέξιοι κουτοπόνηροι που εκμεταλλεύονται τις καιρικές συνθήκες και ξεκινούν φωτιές στους εναπομείναντες πνεύμονες της Αττικής ; Και έπειτα :γιατί οι αρμόδιοι φορείς δε φρόντισαν να μεριμνήσουν για την προστασία των δασικών εκτάσεων με τη δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας ; Δεν έχουν ξανακούσει στη ζωή τους για εποχικούς δασοφύλακες ;

Πολλά ερωτήματα ξεπηδούν από το μυαλό μας δίχως να καταφέρνουμε να λάβουμε μία ολοκληρωμένη και σωστή απάντηση. Μήπως τελικά τα ανώτερα κλιμάκια υποστηρίζουν την αχρήστευση της γης μέσω των πυρκαγιών ;

Όλη αυτή η ειδεχθής προσπάθεια λαμβάνει χώρα γιατί - και πρέπει να το κατανοήσουμε τώρα πια- στόχος είναι η ερημοποίηση της καμμένης γης. Τα μεσογειακά οικοσυστήματα (όπως αυτά της χώρας μας) έχουν τη δυνατότητα να επακανάκαμψουν το λιγότερο μέσα σε 10 χρόνια και αυτό γιατί οι πυρκαγιές, ο καύσωνας και γενικότερα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες έχουν οδηγήσει στην απόκτηση ορισμένων μηχανισμών αυτορύθμισης που τους επιτρέπουν να επανακάμψουν γρηγορότερα. Όταν όμως η γη έχει καεί επανειλημμένως υφίσταται ερημοποίηση. Και τι σημαίνει αυτό ; Πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφυτρώσει ούτε ο παραμικρός σπόρος.

Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος τους. Να ερημοποιήσουν τη γη για να την "μπαζώσουν". Να χτίσουν τα οικόπεδα τους. Να στρώσουν τα μπετά και τα τσιμέντα τους. Ξεχνούν όμως κάτι πολύ σημαντικό. Ότι χωρίς δέντρα, χωρίς οξυγόνο δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα, δεν θα προλάβουν να "χαρούν" τις μέλλουσες νεόδμητες κατοικίες τους. Ντροπή τους. Ντροπή μας. Ντροπή σε όλους μας. Αν είχαμε έστω και την ελάχιστη συνείδηση για το τι έχουμε καταφέρει δε θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο. Τα δάση φωνάζουν βοήθεια αλλά εμείς έχουμε κλείσει τα αυτιά μας και δεν ακούμε τίποτα. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να γίνουμε υπέρμαχος και σύμμαχος του. Οι ελπίδες μας για μία καλύτερη ζωή ελαχιστοποιούνται μέρα με τη μέρα. Γι'αυτό οφείλουμε να σταματήσουμε τη δολοφονία του περιβάλλοντος που ισοδυναμεί με την αυτοκτονία μας. Γιατί περί αυτοκτονίας πρόκειται......

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ