Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, July 8, 2009

Η ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ

Πολίτες έτρεξαν όλοι να συνδράμουν ένα νομό που κάηκε συθέμελα!
Το κράτος έκανε μια προσπάθεια να ανακουφίσει βραχυπρόθεσμα & μακροπρόθεσμα, επιτυχώς ή ανεπιτυχώς τους ανθρώπους που υποφέρουν & έχασαν τα πάντα!

Τι μπορεί να πει κανείς όμως για απίστευτες ιστορίες συγκάλυψης & χρήσης των προσφορών για τους πυρόπληκτους που τελικά καταλήγουν να γίνονται καρέκλες, δημαρχεία, νέα γραφεία και μάλιστα με μεθόδους και τεχνικές που μόνο διαφάνεια δεν τις χαρακτηρίζει?

http://mnodaros.blogspot.com/2009/07/blog-post_07.html

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ» ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 7.7.2009

Χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και όχι το «αμαρτωλό» δημαρχείο της Ζαχάρως νομιμοποιεί η πρωτοφανής αποσπασματική τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ, για τον Δήμο Ζαχάρως, που αποκάλυψε χθες η «Ε».

Το γιαπί του περιβόητου δημαρχείου

Η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει βιαστικά τον δήμαρχο της Ζαχάρως, φαίνεται ότι έπεσε σε μεγάλη «γκάφα», καθώς το κτίριο που προσπαθεί να νομιμοποιήσει με την τροποποίηση ξεκίνησε μεν να χτίζεται σαν δημαρχείο, με τα χρήματα της Αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους, αλλά σήμερα με βάση την οικοδομική του άδεια έχει μετονομαστεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων!

Κι αυτό διότι πριν από μερικούς μήνες, υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, που τυγχάνει να είναι και αντιδήμαρχος (!) της πόλης, προέβη στην 324/2008 αναθεώρηση της 1/2008 άδειας και στην αλλαγή του τίτλου της, από «ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου Ζαχάρως» σε «...χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων», με σκοπό να παρακάμψει τους περιορισμούς δόμησης που ισχύουν σε χώρους οικιστικού πρασίνου όπου βρίσκεται και το σχετικό οικόπεδο.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που έκανε το ΥΠΕΧΩΔΕ και εμφανές ότι προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις παρατυπίες ή τις παρανομίες που υπάρχουν γύρω από το περιβόητο δημαρχείο της Ζαχάρως. Επίσημα δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για την τροποποίηση και ας δημοσιεύτηκε αυτή στη σελίδα ανακοινώσεων του τοπικού Τύπου. Δεν πρόκειται ποτέ να συγκαλύψουμε παρανομίες και έχουμε σαν στόχο πάντα τη διαφάνεια» - δήλωσε στην «Ε» ο πολιτικός μηχανικός και αντινομάρχης Ηλείας, Ευγένιος Μπαλκάμος.Αποκάλυψε επίσης ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας σιωπούν ανεξήγητα επί μήνες στα ερωτήματα που έχει υποβάλει η νομαρχία Ηλείας, για τις καταγγελίες περί αυθαίρετης δόμησης και κατασκευής ενοικιαζόμενων δωματίων του δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, σε περιοχή του οικοσυστήματος του Καϊάφα, όπου απαγορεύεται η δόμηση.

«Η οικοδομική άδεια που χτίστηκαν όλα αυτά φέρεται να υπογράφεται από τον τότε αντινομάρχη Ηλείας και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Τάκη Αντωνακόπουλο. Ομως ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και λέει ότι δεν είναι δική του η υπογραφή. Απευθυνθήκαμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στην Κτηματική Υπηρεσία ζητώντας εξηγήσεις αλλά τέσσερις μήνες μετά και ακόμα περιμένουμε...», τόνισε στην «Ε» ο κ. Μπαλκάμος.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ