Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, July 8, 2009

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ?

ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!

Διαβάζω με ενδιαφέρον στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ τα περί βόσκησης στα καμμένα καθώς και τη δήλωση-απάντηση του δασάρχη κου Γιακουμή περί έλλειψης προσωπικού & αδυναμίας του Δασαρχείου να περιπολεί επί 24ωρου βάσεως.
(http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=568)

Διαβάζω ότι "θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες για να τις ερευνούμε"!

Και ανατριχιάζω! Καθώς τα ίδια διάβαζα χρόνια πριν τις φωτιές, τα ίδια διάβαζα αμέσως μετά τις φωτιές & τώρα 2 χρόνια μετά διαβάζω πάλι τα ίδια.

Και ρωτώ:
*Γιατι χρειάζεστε καταγγελίες αφού αν κάνετε μια βόλτα στα βουνά μπορείτε να εντοπίσετε μόνοι σας τους καταπατητές που στερούν το μέλλον στα δάση της Ηλείας?
*Γιατί επί 2 χρόνια δε δημιουργήσατε τις απαραίτητες προυποθέσεις για να μην βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στη θέση να απαξιώνετε άλλη μια φορά τη δύναμη της Υπηρεσίας σας?
*Γιατί επί 2 χρόνια βλέπουμε ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά να δηλώνουν αδυναμία προστασίας των δασών? Τους ίδιους που επί θητείας τους κάηκαν τα δάση?
*Γιατί οι υπάλληλοι του δασαρχείου τηρούν αυστηρό ωράριο όταν όλη η Ελλάδα κινητοποιείται εθελοντικά σε θέματα δασων, αδέσποτων, παιδιών κλπ?

Απορώ!
2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΙ ΜΑΘΑΤΕ?
ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ & ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ!


Πόσα σεμινάρια/ενημερώσεις κάνατε στους αγρότες & τους κτηνοτρόφους?
Πόσους εθελοντές καλέσατε να σας βοηθήσουν στο έργο σας?
Τι ακριβώς έχετε ζητήσει από το Υπουργείο το οποίο δεν εγκρίθηκε σε θέματα ανθρώπινου δυναμικου, κονδυλίων, επιμορφώσεων?
Ας μάθουμε τι ακριβώς ζητήσατε, τι απορρίφθηκε για να πάρουμε και εμεις ως πολίτες τις αποφάσεις μας!

**********************
Τα δάση της Ηλείας, που κάηκαν τον Αύγουστο του 2007, αυτά τα δάση για την αναγέννηση των οποίων θα έπρεπε να ενδιαφερόμαστε και να πασχίζουμε όλοι, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με έναν ακόμη μεγάλο εχθρό.

Ο λόγος για την παράνομη βόσκηση, κάτι για το οποίο είχαν εκφραστεί φόβοι από ειδικούς επιστήμονες από τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή.

Μια τέτοια καταγγελία έφτασε στην εφημερίδα «Πατρίς» πριν από λίγες ημέρες και αφορά στην δασική περιοχή του Λαπίθα στην Ζαχάρω. Σε ένα τμήμα του καμένο δάσους, μεταξύ Σμέρνας και Ξηροχωρίου, κάποιοι ασυνείδητοι ή ανενημέρωτοι κτηνοτρόφοι, βοσκούν τα κοπάδια τους. Εκεί που η φυσική αναγέννηση, η δύναμη της φύσης, προσπαθεί με κάθε τρόπο να «επιβληθεί», συντελείται μια ακόμη μεγάλη καταστροφή.

Για το θέμα είναι ενήμερος ο δασάρχης Ολυμπίας Βασίλης Γιακουμής, ο οποίος μιλώντας στην «Πατρίς» τόνισε ότι αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που απασχολεί την υπηρεσία. Μέχρι σήμερα, από το δασαρχείο Ολυμπίας έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20 μηνύσεις και μάλιστα για κάποιες από αυτές έχουν ήδη προσδιοριστεί δικάσιμοι το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Γιακουμής, η έλλειψη προσωπικού στο δασαρχείο δεν βοηθά στο να γίνονται οι έλεγχοι στο βαθμό που θα έπρεπε. «Πέρα από τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, που μπορούμε να κάνουμε περιπολίες, απογεύματα, αργίες, Κυριακές, δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα. Σαφώς και αυτό είναι δουλειά δική μας και κατά δεύτερο λόγο της Αγροφυλακής, αλλά θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες για να τις ερευνούμε», τόνισε.

Παραδέχθηκε ότι πολλοί είναι αυτοί που παράνομα οδηγούν σε καμένες περιοχές τα ζώα τους για βοσκή και αρκετοί από αυτούς θα έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, καθώς έπεσαν στην αντίληψη του δασαρχείο ή κάποιοι ευαισθητοποιημένου πολίτη που έκανε την καταγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο διευθυντής δασών του νομού Παύλος Βαβλιάρας έχει επανειλημμένα επισημάνει το πρόβλημα, τονίζοντας ότι η παράνομη βόσκηση στις καμένες περιοχές είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της φυσικής αναγέννησης. Οι περιοχές που κυρίως έχουν απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές είναι της Σμέρνας και του Καϊάφα, χωρίς να αποκλείονται άλλες περιοχές.

Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι ιδιαίτερα αυστηρές και σε περίπτωση που καταδικαστεί κάποιος οριστικά είναι υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να κοινοποιήσει την απόφαση στο δασάρχη για να υποβάλλει διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται σε 30.000 ευρώ το στρέμμα.

Οι αρμόδιοι τέλος καλούν τους πολίτες όταν πέφτει στην αντίληψή τους ανάλογο περιστατικό να ενημερώνουν τις υπηρεσίες, προκειμένου να επεμβαίνουν.

Πέλυ Μπεβούδα

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ