Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, May 5, 2009

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ & ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Χθες 04/05 έγιναν καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως από ιδιοκτήτες κτισμάτων στην παραλία της Ζαχάρως κατά του Δήμου ο οποίος ξεκίνησε διαδικασίες καθαρισμού της παραλίας που περιλάμβανε μπάζα αλλά και περιφράξεις που παρεμπόδιζαν την ελεύθερη διέλευση των λουόμενων.

Γενικά πολλά λέγονται για το Δήμο Ζαχάρως. Πολλά γίνονται. Πολλά παιχνίδια φαίνονται να παίζονται εις βάρος πολιτών αλλά και με τα κονδύλια που διατίθενται για τους πυρόπληκτους που τελικά τους έχουμε όλοι ξεχάσει και το μόνο που μας απασχολεί είναι η τουριστική ανάπτυξη, η Ιόνια Οδός, η ξενοδοχειακή ανάπτυξη.

Ομως, εγώ ως πολίτης αναρωτιέμαι για το ήθος το δικό μας, των απλών πολιτών:
α. τι δουλειά έχουν περιφράξεις μέσα στο κύμα?
β. τι δουλειά έχουν σπιτάκια μέσα στην άμμο?
γ. τι δουλειά έχουν φράχτες που κόβουν τη δίοδο των πολιτών στη παραλία?

Ομως, εγώ ως πολίτης, επίσης, αμφισβητώ τις προθέσεις καθώς:
α. οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι απλά κοιτάζουν το συμφέρον μου φημίζονται για τις "οικοδoμικές" τους δραστηριότητες πάνω σε περιοχές Natura, σε περιοχές αστικού πράσινου και όχι μόνο.
β. όπου πέφτει ένας φράχτης σηκώνεται μια πολυκατοικία.
γ. όπου δίνεται άδεια για τροχήλατο αναψυκτήριο σηκώνεται ένα μπαρ/club/καφετέρια μέσα στο κύμα.
δ. όπου φροντίζουμε για την "αναψυχή" των πολιτών ξεχνάμε το ευαίσθητο οικοσύστημα & τα πλάσματά του.

Και εγώ ως πολίτης απλά φοβάμαι!
*****************************************

http://www.patrisnews.gr/view.php?id=25914

Καταγγελία κατά του δήμου έκαναν χθες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ιδιοκτήτες κτισμάτων στην παραλία της Ζαχάρως, όταν αντιλήφθησαν ότι μηχανήματα είχαν φτάσει στο σημείο προκειμένου να απομακρύνουν τμήματα περιφράξεων και μπάζα από την παραλία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι εργασίες στις οποίες θα προέβαινε ο δήμος να σταματήσουν, ωστόσο το «πάγωμα» της απομάκρυνσης των υλικών αυτών μάλλον είναι προσωρινό, καθώς από την πλευρά
του ο δήμος φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, η κοινή υπουργική απόφαση των
υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών που υπεγράφη στις 15 Απριλίου δίνει το
δικαίωμα στον δήμο να καθαρίσει αιγιαλό και παραλία. Όπως τόνισε ο κ. Χρονόπουλος, «η θάλασσα τιμώρησε φέτος όσους είχαν πάει και είχαν καταλάβει τον αιγιαλό και την
παραλία αλλά δυστυχώς είναι πολλά τα μπάζα και δύσκολα θα την καθαρίσουμε. Εμείς καθαρίζουμε κάθε χρόνο κλαριά, μπάζα, φέτος καθαρίζουμε και τις περιφράξεις που παρεμπόδιζαν την ελεύθερη διέλευση των λουομένων. ......................Η απόφαση είναι σαφέστατη και λέει ότι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν αιγιαλό και παραλία......

Η κοινή υπουργική απόφαση αφορά στην απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμών και πλεύσιμων ποταμών στους ΟΤΑ. Η παραχώρηση, μέχρι 31-12-2012, γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου κ.α.

Πέλυ Μπεβούδα

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ