Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Monday, April 27, 2009

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζω πάντα τη στήλη του κου Φροντιστή, στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ (φύλλο 26/04/2009, σελ 3). Θεωρώ ότι τις απορίες του τις συμμεριζόμαστε όλοι οι απλοί πολίτες!
http://www.patrisnews.gr/view.php?id=25639
***********************

ΟΠΩΣ δείχνουν οι εξελίξεις οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, που είναι αρμόδιες και υπεύθυνες, για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου και στην Ηλεία έπραξαν μέχρι σήμερα μία μεγάλη παράλειψη:

Δεν προέβησαν μετά την ολοκλήρωση των μελετών του νέου αυτοκινητόδρομου, για τη νέα χάραξη στο σύνολο του νομού, όπου αυτή κατά 90% προβλέπει αυτός να διέλθει, από περιοχές που υφίστανται ιδιοκτησίες κάθε είδους και φυσικά είναι τεράστιος ο αριθμός που δικαιούται αποζημιώσεις.

ΚΑΙ ενώ αρχικά προβλεπόταν σε κάποιους δήμους ειδικά στελέχη, σε ειδικές συγκεντρώσεις ενδιαφερομένων, θα τους ενημέρωναν αναλυτικά, για το καθεστώς που εφαρμόζεται, για τις αποζημιώσεις, πώς καθορίζονται οι τιμές μονάδας, για τα ακίνητά τους και από πού θα γινόταν αυτός ο καθορισμός τους.

Τα δικαιώματά τους αν κρίνουν ότι αδικούνται, για προσφυγές κ.λ.π. Ακόμα να έχουν προετοιμαστεί για τα δικαιολογητικά τους, που θα πιστοποιούσαν τις ιδιοκτησίες τους κ.λ.π.

Αυτό δε συνέβη και μάλιστα σε έναν νομό με τις ιδιαιτερότητές του. Αφού πλέον το υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε, αφού χρηματοδοτεί τις αποζημιώσεις, να τις υλοποιήσει με τη δική του διαδικασία των αριθμών.

ΦΥΣΙΚΑ το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέπεσε σε αυτή την παράλειψη της μη ενημέρωσης, πιστεύοντας ότι υλοποιεί και σε αυτό το νομό το μεγάλο έργο όνειρο κατασκευής αυτοκινητόδρομου, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, όπου κατασκευάζονται αυτοκινητόδρομοι και γίνονται μετά... βαΐων και κλάδων.

ΕΔΩ όμως είναι Ηλεία και φυσικά όλοι παίζουν τα παιχνίδια τους προβαίνοντας σε κάθε είδους δηλώσεις, περί αποζημιώσεων δημιουργώντας κάθε είδους ατμόσφαιρα που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να δημιουργούνται κάθε είδους καχυποψίες στους ιδιοκτήτες.

Από την άλλη μεριά, οι κάθε είδους παράγοντες, όπως συμβαίνει πάντα κρύβονται αν και πρωτοστατούσαν για το πού πρέπει να περάσει ο αυτοκινητόδρομος, γιατί περιμένουν για να περάσει η... μπόρα των αποζημιώσεων, γιατί όπως και να το κάνουμε, δημιουργούν οι αποζημιώσεις, όχι ευχάριστες διαδικασίες...

ΤΕΛΟΣ θα πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες, ότι αυτοκινητόδρομος δεν κατασκευάζεται στον... αέρα. Όπως ακόμα οι ξένοι όμιλοι και οι ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, δεν έχουν καμία υποχρέωση για την καταβολή των αποζημιώσεων, αφού την υποχρέωση αυτή την έχει το δημόσιο και μόνο...

Και κάθε είδους εμπόδια στην εκτέλεσητου έργου, απλώς θα καταλήγουν όπως πάντα σε βάρος της Ηλείας...

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ