Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, December 18, 2008

ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

«Χάνεται» ο προσήνεμος μόλος!

Για το λόγο αυτό μάλιστα, αναμένονται σήμερα το πρωί στις 11 εκπρόσωποι της εταιρείας μελετών που έχει αναλάβει το μάστερ πλαν του Κατακόλου με εξειδικευμένο δύτη, προκειμένου να υπάρξει ακριβής καταγραφή των ζημιών και εν συνεχεία εκτίμηση και προ-
τάσεις για άμεση επέμβαση.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε χρόνο κατά τον οποίο, η κίνηση στο λιμάνι Κατακόλου βαίνει συνεχώς αυξανόμενη και στις προτάσεις και παρατηρήσεις της Ν. Α επί της υπό ολοκλήρωση μελέτης έχει προστεθεί αυτή της κατασκευής μιας επιπλέον θέσης ελλιμενισμού
κρουαζερόπλοιων, με στόχο οι θέσεις να αυξηθούν στις πέντε.

Τώρα είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος, να χαθεί μια από τις υπάρχουσες τρεις θέσεις!

Και αναρωτιεμαι ως απλος αδαης Ελληνας πολιτης:
*ακομα και οι παραθεριστές γνωρίζουν οτι σε μια παραλια 170 χιλιομέτρων , το να κλεισεις και να κατασκευάσεις μαρινες & μώλους απαιτεί κάτι παραπάνω απο την "τσιμέντωση" του βυθου!΄
*ακομα και ο πιο αδαης γνωρίζει οτι τα κυματα και ο αερας έσπαγαν το μικρο χωριό του Κατακολου στα δυο απο την ορμη τους εδώ και αιώνες.
Οταν επαιρναν κονδύλια δισεκατομμυρίων για μώλους & εξεδρες δεν ειχαν κάνει μελέτες για τη προστασία απο τα καιρικά φαινόμενα?
Οταν παίρνουν κονδύλια δισεκατομμυρίων για έργα βιτρίνας, δεν προβλέπουν το μέλλον?
Εμεις ως απλοι πολίτες το προβλέπουμε.Αυτοι όχι?


.............................
Νομάρχης : Να αποφύγουμε μεγαλύτερη καταστροφή

Σοβαρός κίνδυνος καταστροφής μεγάλου τμήματος του προσήνεμού μόλου, διαπιστώθηκε κατά την χθεσινή αυτοψία, δήλωσε ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, που αναφέρθηκε επίσης και το Master Plan.

« Διαπιστώθηκε, ( σ.σ από την αυτοψία ) ότι πέρα των βλαβών που έχει υποστεί από τους σεισμούς και των προβλημάτων από την προσέγγιση που δημιουργούν τα κρουαζιερόπλοια, το λιμάνι έχει επιβαρυνθεί από τις τελευταίες δύο μεγάλες κακοκαιρίες.

Εκτιμήθηκε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τον προσήνεμο μόλο και προς τούτο κλήθηκε επειγόντως ο μελετητής, ο οποίος με τη συνδρομή δύτη, θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος που επαναλαμβάνω από την εκτίμηση των δικών μας Τεχνικών Υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και θα αποφασιστούν οι άμεσες ενέργειες και τα έργα που πρέπει
να γίνουν, για να αποφευχθεί μια πιθανή καταστροφή», είπε ο ο κ. Καφύρας και
συμπλήρωσε ότι η Ν .Α Ηλείας και ο ίδιος , σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο του
Κατακόλου, θα συνδράμουν με όποιους οικονομικούς πόρους διαθέτουν , για να
αποφευχθεί κάθε καταστροφή και ότι θα ζητήσουν την οικονομική συνδρομή της
περιφέρειας για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων άμεσα.

Οταν εκπονουσαν το master plan και οταν ο κος Καφυρας εχει βαλθει να μετατρέψει μια περιοχη Natura σε διεθνη λιμένα δεν υπολογιζαν οτι προκειται για ενα τελειως αβαθες λιμάνι ???
Οταν εκπονουσαν το master plan δεν υπολογιζαν τις ζημιές και την αδυναμια του λιμανιου να ανταπεξέλθει στις τουριστικές αναγκες που του φορτωσαν?

Στις αρχές του 2009
«To Master Plan, ως γνωστόν έχει ανατεθεί στην εταιρεία ΑΔΚ (Δρέττας) και είναι
κοντά στην ολοκλήρωσή του. Μας είχε έρθει το αρχικό σχέδιο και κατά τον μήνα
Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν δυο συσκέψεις για μελέτη του» είπε ο νομάρχης
Ηλείας και τόνισε ότι η πρόταση της εταιρείας προέβλεπε :
α) την επέκταση του προσήνεμου μόλου για προφύλαξη του λιμένος και την
αποφυγή προβλημάτων όπως αυτά που παρατηρήθηκαν από τις δύο τελευταίες
κακοκαιρίες
β) Την κατασκευή νέου μόλου για τον ελλιμενισμό και τέταρτου κρουαζιερόπλοιου
γ) την μεταφορά και τη δημιουργία νέας μαρίνας.
Κατά τις συσκέψεις αποδεχτήκαμε όλες τις προτάσεις και διαφοροποιήσαμε μόνο τη δεύτερη αφού προτείναμε τη δημιουργία και πέμπτης θέσης ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιου.
Μπραβο βρε...Ωραια αλλαγη κανατε στο master plan. Εδω καλά καλα δεν αντεχει 1 κρουαζιεροπλοιο προσθέσατε με τη μια και πέμπτη θέση για να μη χάσετε κονδύλια & περισσότερο μολυνση σε μια ηδη επιβαρυμενη περιοχη.Τι να πω? Αναυδος ο πολιτης!


Οι προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές από την μελετητική εταιρεία και πρόκειται να παρουσιαστούν στις αρχές του επόμενου έτους. Βεβαίως θεωρούμε χρέος της πολιτείας να χρηματοδοτήσει τα έργα που θα προτείνει το MASTER PLAN και αυτά θα ξεκινήσουν εντός του 2009» κατέληξε .
Εχετε πάρει δισεκατομμυρια για αυτο το λιμάνι.
Δισεκατομμύρια. Ποσα ακομα πρέπει να πληρώσω ο πολιτης για να εκπληρωθουν οι φαντασιώσεις μια νομαρχίας?

Το δυσκολότερο λιμάνι της χώρας!
............... Ο κ. Αποστολόπουλος, προεδρος του Λιμενικου Ταμειου, από την
πλευρά του, αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση, είπε ότι το λιμάνι
Κατακόλου είναι το πιο «δύσκολο λιμάνι της χώρας» από πλευράς κυματισμού,
δεδομένου ότι δεν υπάρχει σε απόσταση 600 μιλίων από την ξηρά, τίποτα που να εμποδίζει τα κύματα να αναπτύσσονται πριν καταλήξουν σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο, συνέχισε, ότι στην τε-
λευταία κακοκαιρία η θάλασσα μετακίνησε μπλόκια 15 τόνων βάρους στον
προσήνεμο μόλο.
Αυτο το γνωρίζαμε όλοι...ψαράδες,παραθεριστές,κάτοικοι. Παρ όλα αυτά οι περιβαλλοντικές μελέτες ανύπαρκτες, τα έργα ατελή εως και απολυτα επικινδυνα, τα ξενοδοχεια να καταστρέφουν τη κορυφογραμμή & καταγγελίες για ένα λιμάνι που ειναι τελείως παράνομο! ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!!!

http://www.patrisnews.gr/view.php?id=22217
πατρις, 18Δεκεμβριου, σελ 5

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ