Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, December 18, 2008

ΑΝΑΒΟΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

Με τόσα θέματα επι τάπητος, αναβλήθηκε επ αοριστο η ψηφοφορία για την επικυρωση του Χωραταξικου Σχεδιου του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οποιος ζει στη πυροπληκτη Ηλεια καταλαβαίνει τα αυτονόητα.
Καταλαβαίνει την τάση να μη ξαναφυτρώσουν οι ελιές, να ψοφήσουν τα κοπάδια, να εξαληφθει το "ειδος" των κτηνοτρόφων και των γεωργών που απο καταβολής κόσμου συντηρουν την Ελλαδίτσα μας. Ειναι αυτονοητο οτι όλες οι κινησεις απο τοπικους και μη άρχοντες αποσκοπουν σε ενα πράγμα: το εύκολο & μεγάλο κέρδος που προκύπτει μονο απο το ΤΣΙΜΕΝΤΟ. Η δημιουργία μεγάλων ή μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, αυτοκινητοδρομων, αναψυκτηρίων, μέσα σε 1-2 χρόνια θα αποφέρει τεράστια κέρδη σε μεσάζοντες και επιχειρηματίες. Ομως αυτο σημαίνει:
-καταστροφή περιοχών ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και αξίας οπως η Γλύφα, το Κατάκολο, τα Γλυκά Νερά, ο Καιάφας και όχι μόνο
-καταστροφή του οικοσυστήματος
-καταστροφή της ισορροπίας της ζωής των κατοίκων -και μάλιστα χωρις να έχουν ερωτηθεί.

Ετσι, το μόνο θετικό ισως απο ολη αυτή τη ανελέητη και ανόητη σφαγή των τελευταίων ημερών, ειναι η αναβολη της ψηφοφορίας για το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ. Βεβαια κανείς δεν μας διαβεβαιώνει οτι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν θα περάσει , ειτε απο αυτη ειτε απο άλλη κυβέρνηση. Κανεις δε μας διαβεβαιώνει για τη προστασία του περιβάλλοντος .Μη γελιομαστε: τα συμφέροντα ειναι τα ιδια οποιος και αν κυβερνά. Τα ξενοδοχεία θα χτιστουν οποιος και αν κυβερνά. Οι εκτάσεις θα καταπατηθουν οποιος και αν κυβερνά. Το χρήμα & τα συμφέροντα δεν γνωρίζουν χρώματα και κομματα.

Αρα?????????
Αρα, εμεις παίρνουμε τις ζωες μας στα χέρια μας και αποφασιζουμε:
-να μην καταπαταμε ως πολίτες καμμένες εκτάσεις για να έχουμε το δικαίωμα να εμποδίσουμε και τους άλλους
-να μην καταπατάμε ως πολίτες παραλίες για να έχουμε το δικαίωμα να εμποδίσουμε τη τσιμεντοποιηση τους απο άλλους
-να μην αυθαιρετουμε για να εχουμε το κεφαλι ψηλα και να εχουμε το δικαιωμα αντιλογου !

Αρα εμεις ως πολιτες, ενεργουμε, δρουμε, αποφασιζουμε με βάση οχι τα μικρά μας συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα της δικης μας αλλα και των επερχόμενων γενεών
**********************************

Η πρώτη νίκη ενάντια στο Χωροταξικό του Τουρισμού

Μετά από τη μαζική αντίδραση 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων* (Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Μεσόγειος SOS, Mom, Greenpeace, WWF), κοινωνικών φορέων (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ, ΤΕΕ, ΣΕΠΟΧ, ΣΑΔΑΣ, ΓΕΩΤΕΕ)*, πολιτικών κομμάτων και χιλιάδων πολιτών, το ΥΠΕΧΩΔΕ αιφνίδια χθες ανέβαλε επ’αόριστον την προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας για το Χωροταξικό του Τουρισμού.

Ο αγώνας είναι δριμύς, τα συμφέροντα είναι τεράστια και οι πιέσεις προκειμένου να επιτραπεί μέσα από το Χωροταξικό η αλλεπάλληλη διάσπαρτη δόμηση τουριστικών χωριών σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά και στις ακτές με επιδότηση έως και 50% και πολλαπλάσια δόμηση από ότι επιτρεπόταν έως σήμερα θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

Βοήθησε και εσύ να μην τσιμεντωθούν οι ακτές και τα νησιά μας

Υπόγραψε για την απόσυρση του Χωροταξικού: http://www.diktioaigaiou.gr/contents/chorotaxiko.php?lang=1

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ