Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, December 24, 2008

και ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Πρα γ μ α τ ο π ο ι ή θ η κ ε χθες η συνάντηση του Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου.

Αντικείμενο της συνάντησης του Νομάρχη Ηλείας ήταν η παράδοση και η παρουσίαση
του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Νομού Ηλείας 2009 –2020, καθώς και του Ειδικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και η προώθηση του αιτήματος για άμεση χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα – οριοθετήσεις
ποταμών και βασικών χειμάρρων – έργα αποκατάστασης ζημιών στις υποδομές του Νομού και η αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων ύψους 28.000.000ευρώ.....................
http://www.patrisnews.gr/view.php?id=22413
*******************************
*******************************
Οι ανάγκες του νομου ειναι αναμφισβήτητα τεράστιες ιδίως σε έργα υποδομής και πρόληψης πλημμυρών! Ομως χρόνια τώρα οι τοπικοι άρχοντες έχουν πάρει στα χέρια τους εκατομμύρια ευρώ. Και αν με ρωτήσετε να σας δείξω ουσιώδη έργα , έργα υποδομής δεν έχω τίποτα να δείξω. Η Ηλεία και φαίνεται να ειναι ακομα ανοχύρωτη μπροστά σε επερχομενες καταστροφές,αποτέλεσμα των πυρκαγιών...

Και ενώ περνάνε εκατομμύρια ευρώ στο νομό, δεν ακουγονται, δεν μαθαίνονται αλλά γίνεται σάλος οταν βγαίνει κάποιος νομάρχης ή δημαρχος να απαιτήσει 1 δεκάρα!

Βάζω εγώ κάτω μερικά κονδύλια που πολυ προχειρα μπορώ να παραθέσω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ,100.000.000EUR
αφορά την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής αλλα αν μελετήσετε τα έργα που προβλέπονται θα δειτε οτι τελικα αφορά οδοποιία & ασφαλτοστρωση . Δηλαδή οι ανάγκες των αγροτών μεταφράστηκαν όχι σε αντιπλημμυρικά αλλα σε ασφαλτοστρωση χιλιοασφαλτοστρομένων δρόμων!!!

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ, 1.000.000EUR
Το ζήτησε ο νομός για να στελνει τους τουριστες στο Φραγμα, να καθονται στο αναψυκτηριο και να το βλέπουν να στερεύει???? Εντυπωσιακο πως κατανοουν οι τοπικοι άρχοντες τις ανάγκες των πυρόπληκτων!

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΥ, 1.800.000EUR
Νεο Δημαρχείο,νεα χαλιά, νέα κομπιουτερ, νέες καρέκλες & αιθουσες συνεδριασεων θεωρουνται ως ένας καταπληκτικός & έξυπνος τρόπος κάλυψης των αναγκών των ανθρώπων στα βουνα που έμειναν χωρις ζωα & ελιές!

ΓΛΥΦΑ, θα τη μετατρέψουν σε τουριστικο αγκυροβόλιο -ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ- με 2.000.000eur (για αρχή)

Αν μάλιστα κάποιος μπει στο http://www3.mnec.gr/ergorama/greece_map/Data/Hlia.htm
θα διαβάσει για τα τεραστια κονδύλια που πήρε ο νομός απο το 3ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ που και πάλι φαίνεται οτι δεν βοηθησαν και δεν βοηθουν πουθενά.ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 6,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

ΔΗΛΑΔΗ Η ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ?

Η ΗΛΕΙΑ ΑΠΟΜΥΖΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ?

ΜΕ ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ , ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ & ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟΣΑ ΔΙΣ?

ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ, ΤΟ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΕΙΣ, ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ Ο.ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ