Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, December 9, 2008

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ




Οταν δεν εισαι απο την περιοχή ακους μερικές κινδυνολογίες και τρέμει το φυλοκάρδι σου.
Οταν όμως ξέρεις κάθε σπιθαμή της περιοχής μπορείς να σχολιάσεις ως εξής
*****************************************************************************
http://www.patrisnews.gr/view.php?id=21936
Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Κατάκολο εδώ και αρκετό καιρό αφού τα ακραία καιρικά
φαινόμενα που το τελευταίο διάστημα έχουν χτυπήσει…έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά
προβλήματα σε προβλήτες και σπίτια έως του Ντόζη.

Ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχουν στο Κατάκολο τα τελευταία 100 χρόνια.Απλά τότε η φύση ειχε χώρο να εκφραστεί.Οταν τα σπίτια τα χτίζουν μέσα στο νερό (χωρίς υπερβολή) τι περιμένουν? Να κοπάσουν τα κύματα?

Συγκεκριμένα με την κακοκαιρία που πριν μερικές μέρες έπληξε την περιοχή η θάλασσα ανέβηκε αρκετά ψηλά και μπήκε στα πρώτα σπίτια ενώ ταυτόχρονα βούλωσε και τον αγωγό
των ομβρίων στην περιοχή της Αλκυώνας με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν τα σπίτια της περιοχής.

Μιλαμε για τα χιλιάδες αυθαίρετα σπίτια που χτίστηκαν 100 μέτρα απο τη θάλασσα?
Οσοι γεννήθηκαν εκεί ήξεραν οτι η θάλασσα "φουσκώνει" κάθε χειμώνα και χρειάζεται χώρο, γυρω στα 500-800 μέτρα για να χυθεί.Η θάλασσα ανέβαινε μέχρι τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Τα σπιτια όμως όχι μόνο κατέβηκαν μέχρι μέσα στο κύμα αλλά το καλοκαίρι δόθηκαν άδειες για νέα κτίρια μοντέρνα μέσα, μεσα στην άμμο!

Πέρα απο τη νοητή γραμμή της τελευταίας σειράς σπιτιών τώρα πουλιέται και η άμμος !! -οπως βλεπετε στη φωτογραφία-

Τι περιμένετε κύριοι, οι θάλασσα να οπισθοχωρήσει για να χτίζετε ασύστολα?

«Έχει γίνει μια διάβρωση από τα προηγούμενα μποφόρ αρκετά μεγάλη. Δυσκολεύουν τα πράγματα περισσότερο για τα σπίτια και τα καταστήματα του οικισμού. Αν γίνει το
έργο έχει ακτίνα δράσης μέχρι το Καβούρι, θα λυθεί το πρόβλημα κατά 60% οπότε με μικρές άλλες παρεμβάσεις μπορούμε να προστατέψουμε τα σπίτια.

Μιλάτε για ακτίνα 30 χιλιομέτρων. Δηλαδή μια πανέμορφη παραλία -ό,τι έχει απομείνει- θα το τσιμεντώσετε απλά για να πάρετε εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις?

Τώρα ό,τι άμμο βγάζουμε από τα φραγμένα όμβρια θα τη ρίξουμε μπροστά δημιουργώντας πρόχειρο ανάχωμα. Πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα ο καθαρισμός των όμβριων γιατί αν βρέξει θα γίνει Νέα Ορλεάνη. Θα πλημμυρίσουν όλα τα σπίτια. Είναι πολλά σπίτια, πάνω από εκατό. Γιατί σε ακτίνα 80 μέτρων είναι βουλωμένα τα όμβρια», επεσήμανε ο πρόεδρος
του Τοπικού Συμβουλίου Κατακόλου κ Φρατζής Καλόσακας.

Οταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών χτίζουν πάνω στις ΄"γράνες", όταν τις κλείνουν για να κάνουν πάρκιγκ, όταν βγάζουν τις αποχετεύσεις μέσα στην άμμο, όταν περιφράζουν την άμμο, εκεί δεν επεμβαίνετε?

«Προσπαθούμε να βάλουμε ξύλα, σαν τείχος προστασίας, ξύλοφράγματα. Πριν 7 χρόνια που φούσκωσε η θάλασσα πήρε πέντε μέτρα, τώρα άλλα πέντε μέτρα, σιγά- σιγά θα φτά-
σει και θα πάρει το σπίτι. Λύση βλέπουμε τα κορμοδέματα για να μην πάρει το χώμα», τόνισε ο κ Π....Π..... κάτοικος της περιοχής.

Μήπως λεω μήπως, τα σπίτια ειναι μέσα στη θάλασσα και έχετε πάρει και αρκετό χώρο και απο τη παραλία ??????

Κινδυνεύει και η προβλήτα

Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην κύρια θέση στην προβλήτα η οποία έχει υποστεί καθίζηση τόσο από τον σεισμό όσο και από την διάβρωση με τις προπέλες των πλοίων.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ?
ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΡΗΧΟ & ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ? ΤΙ ΝΕΟ ΑΚΟΥΤΕ ΤΩΡΑ?


«Έχουμε κάνει ήδη μελέτη και ψάχνουμε άμεσα για χρηματοδότηση. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ Δημήτρης Αποστολόπουλος έχει έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από το οποίο λένε ότι δεν έχουν χρήματα. Είναι δυο τα κακά
που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Το ένα είναι να ενταχθεί το έργο κάπου και να γίνει άμεσα η προβλήτα γιατί αν δεν γίνει και πέσει δεν θα μπορούν να έρχονται ούτε τα πλοία που έρχονται.

Ο κος Αποστολόπουλος ψάχνει ξανά λεφτά, εκατομμύρια ευρώ ...
Μήπως για να ξεχάσει οτι η περιοχή ειναι Natura και δεν θέλει τσιμέντο αλλά περιβαλλοντικές μελέτες για να σωθεί?
Μήπως για να ξεχάσει τις άδειες που έχει δώσει σε ξενοδοχείο που κατέστρεψε την κορυφογραμμή σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους?
Μήπως για να ξεχάσει τις εκατοντάδες κατοικίες σε περιοχή ιδαιτερου φυσικου κάλους την οποία προστάτευε υποτίθεται το Λιμενικό Ταμείο?
Μήπως για να ξεχάσει βιολογικούς ελαιώνες με κεραίες κινητής τηλεφωνίας & πισίνες?
Λέω μήπως?

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ