Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, November 4, 2008

OI ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Η ανικανότητα της Πολιτείας και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής έβαλαν προχθές «μπουρλότο» στο μοναδικό σε ομορφιά δάσος της Στροφυλιάς στα σύνορα Ηλείας και Αχαΐας, που όπως είναι γνωστό αποτελεί τμήμα του οικοσυστήματος (Κοτυχίου - Στροφυλιάς) που προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ramsar.Περισσότερα από 800 στρ. έγιναν στάχτη

Το παράδοξο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 5.10 μ.μ. ήταν ότι αυτή ξεκίνησε από την «αμαρτωλή» περιοχή «Σαμαρέικα», την οποία έχουν καταλάβει ετσιθελικά τα τελευταία χρόνια διάφοροι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν οικοδομήσει παράνομα με άδειες που έχει εκδώσει η Πολεοδομία της Αμαλιάδας.

Η πυρκαγιά, που αποτέφρωσε περίπου 800 στρέμματα δάσους, σημειώθηκε μία μέρα μετά τη λήξη της αντιπυρικής επιφυλακής και λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) με την οποία ανακηρύχθηκαν προστατευόμενες περιοχές το δάσος της Στροφυλιάς, καθώς και η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου.

«Δεν είναι βέβαια συμπτωματικό ότι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προστασία των υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ακριβώς στην περιοχή "Σαμαρέικα", την επίμαχη και πολύπαθη περιοχή στην καρδιά του βιοτόπου της Στροφυλιάς. Η υπογραφείσα ΚΥΑ, μέσα από ασαφείς διατυπώσεις, εξαιρεί από την προστατευόμενη περιοχή τη συγκεκριμένη περιοχή και αφήνει ανοιχτό το θέμα της νομιμοποίησης των παρανομιών, ανοίγοντας τεράστια πόρτα για την οικοπεδοποίησή της. Γιατί η κυβέρνηση αφήνει αυτά τα "κενά" στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας, στα οποία πατάνε οι φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας.

«Είναι τυχαίο ότι η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή όπου διεκδικεί το δάσος η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου; Δεν μπορεί να είναι όλα αυτά διαβολικές συμπτώσεις και σίγουρα υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τη νέα οικολογική καταστροφή», δήλωσε στην «Ε» ο Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα.

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν, καθώς η περιοχή «Σαμαρέικα» απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά κατά περίεργο τρόπο εξαιρέθηκε με βάση την πρόσφατα υπογραφείσα ΚΥΑ από την προστατευόμενη περιοχή.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) επισημαίνει ότι στην εν λόγω περιοχή έχουν γίνει εκτεταμένες καταπατήσεις, ανέγερση αυθαιρέτων, που νομιμοποιήθηκαν έπειτα από 11 χρόνια από την Πολεοδομία Αμαλιάδας, ενώ εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ της Εκκλησίας της Ελλάδας (Μονή Μεγάλου Σπηλαίου) κατά της απόφασης του γ.γ. της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που χαρακτήρισε αναδασωτέα μια έκταση 540 στρεμμάτων... Η συγκεκριμένη διάταξη αφήνει εκτός προστασίας εκτάσεις του δάσους που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες για τις οποίες υπάρχουν πάνω από 50 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που ουδέποτε εφαρμόστηκαν.

Η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) Ηλείας σε ανακοίνωσή της χθες καταγγέλλει ότι η ημέρα, η ώρα και η θέση εκδήλωσης της πυρκαγιάς ενισχύουν την άποψη ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια και σημειώνει:«Είναι επίσης γνωστές οι καταπατήσεις, εκχερσώσεις, καταστροφές και άλλες παράνομες δραστηριότητες που συμβαίνουν στη Στροφυλιά τις τελευταίες δεκαετίες. Η ΕΠΟΠ επισημαίνει τις ευθύνες πρώτα της πολιτείας, που αφενός μεν χρονοτριβεί επικίνδυνα για τη ρύθμιση των επιτρεπομένων χρήσεων στην προστατευόμενη αυτή περιοχή, αφετέρου δε δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα φύλαξης και προστασίας του δάσους και κατά δεύτερο στους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιδίδονται σε λαϊκίστικες πλειοδοσίες, παραγνωρίζοντας τη μέγιστη οικολογική σημασία ενός Εθνικού Πάρκου».

nodaros@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/11/2008

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ