Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Friday, November 21, 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΠΕΚΤΑΣΤΗ ΕΛΠΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!

Δεν μπορώ να μην αναρτήσω / αναδημοσιεύσω το πολύ ενδιαφέρον άρθρο απο το OIKO.ΠΟΛΙΣ που παραπέμπει σε ένα γενικό πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα:


  • στο ρόλο της εκάστοτε Νομαρχίας και των αρμόδιων τοπικών παραγόντων που παίζουν με τη ζωή και το μέλλον του τόσο λαβωμένου οικοσυστήματος.

  • στις προθέσεις του εκάστοτες Νομάρχη και των υπαλλήλων που με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου μας ή καλύτερα για τη καταστροφή του

***************************************

Η Νομαρχία Δυτικής Αττικής θα μπορούσε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να δώσει εντολή στην πολεοδομία της να μη εκδώσει την «άδεια της ντροπής» για την επέκταση των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)



Η εκτίμησή μας αυτή βασίζεται:

α) Στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών υπ. Αριθ.121/97 (7 -10-97) σύμφωνα με την οποία «αποφασίζει ομόφωνα την αναστολή έκδοσης της οικοδομικής άδειας από τη Δ/νση Πολεοδομίας Αθηνών για το κτίριο της ΔΕΗ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προτεινόμενης από το Δήμο τροποποίησης με την τελική επί το θέματος απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ».

β) Στην απάντηση της ΝΑ Αθηνών – Πειραιώς, Νομαρχία Αθηνών προς την Δ/νση Πολεοδομίας – Τομέα Κεντρικής Αθήνας (Μενάδρου 6) αρ.Πρωτ. 1824/98 3-4-98 στην οποία αναφέρει ακριβώς τα εξής (έχει προηγηθεί έγγραφο της πολεοδομίας): «Σε απάντηση του σχετικού σας (5496/547/98) σας πληροφορούμε ότι οι Υπηρεσίες δεν νομιμοποιούνται για έλεγχο των πράξεων των συλλογικών οργάνων όπως και στην προκειμένη περίπτωση. Μετά από αυτό υποχρεώνονται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τις εκάστοτε αποφάσεις και δεν τίθεται ζήτημα συνδρομής του αρ.71 Υπαλληλικού Κώδικα, αφού οι αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεσμεύουν αρχικά και κυρίως τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και κατ΄ επέκταση τους υπαλλήλους της».



Υπογραφή: Γιώργος Ανανιάδης (Βοηθός Νομάρχη).



Από το 1998 μέχρι σήμερα, δηλαδή μετά από δέκα χρόνια, δεν έχει εκδοθεί η συγκεκριμένη άδεια από την πολεοδομία ούτε κανένας υπάλληλος διώχτηκε βάση του υπαλληλικού κώδικα.

Από τα παραπάνω προκύπτει:•


  • Η Νομαρχία Αττικής θα μπορούσε κατ΄ αρχάς (αν είχε όντως την πολιτική βούληση) να πάρει ομόφωνη απόφαση για την μη έκδοση της πολεοδομικής άδειας ή ακόμα και τώρα θα μπορούσε να την αναστείλει. Η προσφυγή της Νομαρχίας στο ΣτΕ καθυστερεί και η μη έκδοση απόφασης του ΝΕ «υπονομεύει» την ίδια την προσφυγή.•

  • Δεν τίθεται θέμα ευθυνών των υπαλλήλων της Νομαρχίας γιατί «οι αποφάσεις του ΝΑ δεσμεύουν αρχικά και κυρίως τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και κατ΄ επέκταση τους υπαλλήλους της».

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συμπαραστέκεται στην Επιτροπή Αγώνα και θα υποστηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει (νομικά, τεχνικά, επικοινωνιακά κ.λπ) το αίτημα «να μην επεκταθούν τα ΕΛΠΕ» και παράλληλα να αναδείξει τις ευθύνες της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Και ένα ερώτημα (όποιον αφορά): Την παρέμβαση του WWF πως την αξιοποίησε η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση?(κλικάρετε στον τίτλο για περισσότερα)


http://xpolis.blogspot.com/2008/11/blog-post_20.html

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ