Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, November 12, 2008

ΑΚΟΜΑ ΜΑΛΏΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Στην Ηλεία κάηκε ο νόμος, 60 άνθρωποι σχεδόν, 2εκατομύρια στρέμματα δασών. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

Τελευταία κάηκε η Στροφυλιά όπου 600 στρέμματα του ΕΘΝΙΚΟΥ πλέον ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ/ΚΟΤΥΧΙΟΥ πέθαναν. Πέθαναν- δεν κάηκαν- και μαζί τους πέθανε ένα κομμάτι του οικοσυστήματος, της φύσης , του μέλλοντός που τόσο ανεύθυνα αφαιρούν κάποιοι απο εμάς και τα παιδιά μας.

Μια φίλη ρώτησε τι γίνεται εκεί κάτω. Πως προχωράνε τα πράγματα.
Και ιδού η απάντηση:
ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΗΣ! ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΜΑΡΕΙΚΩΝ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ!
ΑΙΣΧΟΣ!


Σήμερα το μεσημέρι, στη μια ακριβώς πρόκειται να γίνει η σύσκεψη που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπ. Σπυρίδων, για την επίλυση του προβλήματος οριοθέτησης του οικισμού Σαμαρεΐκων, για τις εκτάσεις του οποίου «ερίζουν» οι νομοί Ηλείας και Αχαΐας.

Τα πρόσφατα γεγονότα, κατά την απόπειρα της Τοπογραφικής Υπηρεσίας της Αχαϊας να διαγράψει κατά τα δοκούν τα διοικητικά όρια του οικισμού, προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων και της δημοτικής αρχής Βουπρασίας . Η σημερινή σύσκεψη, εκ των πραγμάτων κρίνεται σημαντική, καθώς αναμένεται να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, που εδώ και δεκαετίες διεκδικούν τα αυτονόητα, να δοθεί ένα τέλος οριστικό και δίκαιο, στον «ακήρυκτο πόλεμο» μεταξύ των δυο νομών..................

Σαν οργανικό τμήμα της πρώην κοινότητας Μανολάδας σε όλες τις απογραφές από το 1960 μέχρι σήμερα τα Σαμαραίϊκα απογράφονται σαν ομώνυμος οικισμός της εν λόγω κοινότητας και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας της Ηλείας ασκούν πλήρεις αρμοδιότητες στην περιοχή.

Ανάμεσα στις δύο όμορες κοινότητες ( Μανολάδας- Μετοχίου) υπήρχαν κατά καιρούς αντιπαραθέσεις για τα διοικητικά τους όρια που αποτελούν και τμήμα των ορίων των Νομών Ηλείας και Αχαΐας. Οι αντιπαραθέσεις αυτές είχαν σχέση και με τις αντιπαραθέσεις των δύο μοναστηριών για τα δικά τους όρια.....................

Ο κ Καφύρας, αναφερόταν επίσης σε δύο γεγονότα που είχαν δρομολογήσει το πλήρες ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού και διοικητικού καθεστώτος στην περιοχή:
Α) Το ένα είναι ο Νόμος Καποδίστριας που μετά από ομόφωνες αποφάσεις των όμορων Δήμων Βουπρασίας Ν. Ηλείας και Λαρισσού Ν. Αχαΐας ξεκαθαρίστηκε το θέμα του οικισμού με την ένταξή του στο ΔΔ Μανολάδαςτου Δήμου Βουπρασίας Ν. Ηλείας.

Β) Το δεύτερο είναι η κτηματογράφηση της περιοχής στο Κτηματολόγιο Μανολάδας (Πιλοτικό πρόγραμμα, Συν.11) Τα όρια των κοινοτήτων Μανολάδας –Μετοχίου καθορίστηκαν με την 16/6 /1926 απόφαση επιτροπής ορίων που ισχύουν σήμερα και δεν υπόκεινται σε ένδικο μέσο (Συν.1).

Με βάση την απόφαση αυτή η παραπάνω έκταση ανήκει διοικητικά στο Δήμο Βουπρασίας Ν. Ηλείας.

Ρύθμιση εποικιστικών εκτάσεων
Η Νομαρχία Ηλείας έχει την γνώμη ότι η διαδικασία του Κτηματολογίου που αποτέλεσε μια σημαντική πρόοδο για την περιοχή είναι και ο μοναδικός δρόμος για την επίλυση των
προβλημάτων που αφορούν την ταυτότητα των εκτάσεων.

Με αυτή την έννοια οι εκτάσεις αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ίδια ακριβώς διαδικασία όπως οι υπόλοιπες του Κτηματολογίου και οποιαδήποτε πράξη κήρυξης αναδασωτέας είναι τουλάχιστον πρόωρη πριν την λήξη της διαδικασίας προσφυγών και αγωγών.

Η Νομαρχία μας πιστεύει ότι ο Αγρός Σαμαραίικα ενόψει του κτηματολογίου πρέπει να συμπεριληφθεί σε γενική ρύθμιση που αφορά όλες τις εποικιστικές εκτάσεις του κτήματος
Μανολάδας Ν. Ηλείας για τις οποίες το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Ν. Ηλείας έχει πάρει σχετική απόφαση και βρίσκεται σε διάλογο με το Υπουργείο Γεωργίας.


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΕ Η ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ!

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ