Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, November 26, 2008

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ?


Το λιμανάκι του Κατακόλου, ένα μικρό καταφύγιο για τα ψαροκάικα (τότε που ήταν πλούσιος σε ζωή ο βυθός)...ένα μαγικό μέρος που το χαρακτηρίσανε κάποτε Natura....

Σιγά σιγά για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα -σίγουρα όχι των κατοίκων- μετατρέπεται σε ΔΙΕΘΝΗ ΛΙΜΕΝΑ με φοβερές επιπτώσεις στο οικοσύστημα καθώς ως γνωστόν οι περιβαλλοντικές μελέτες είναι ανύπαρκτες ενώ ακόμα δεν έχουν οριστεί και υπογραφεί οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί χρήσης της περιοχής.

Προχθές στην εκπομπή "ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" αναδείχτηκε μέρος του όλου θέματος

"Με εντάσεις, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η τηλεοπτική εκπομπή «Ενδεί-
ξεις-Αποδείξεις», που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Κοντογιάννη, λόγω έντονου διαπληκτισμού με τον αντινομάρχη κ. Παναγιώτη Πλατανιά, αλλά και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του, αλλά και από την δήλωση του δ/ντή της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Νίκου Σιάννη περί παράνομων λιμανιών λόγω έλλειψης δύο βασικών αδειοδοτήσεων.

Θέμα της εκπομπής ήταν ο Τουρισμός κι εκτός των προαναφερόμενων συμ
μετείχαν, επίσης, ο π. Νομάρχης Ηλείας κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος και η εκπρόσωπος του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων κ. Νίκη Κοκκαλιάρη.

......................
«Ο τουρισμός θα μπορέσει να αποτελέσει ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και για την τοπική οικονομία μόνο αν υπάρξει ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός που να σέβεται το περιβάλλον
και να λαμβάνει υπόψη του τα ιστορικά και φυσικά πλεονεκτήματα του νομού και όλης της χώρας», τόνισε η αντ/ρχος Αμαλιάδας κ. Νίκη Κοκκαλιάρη.

(δ/ντής της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Σιάννης) Ο κ. Σιάννης μίλησε επίσης για την έλλειψη υποδομών στα λιμάνια και ανέφερε πως τα δύο μας λιμάνια εκτός του ότι δεν έχουν τις αναγκαίες υποδομές για την εξυπηρέτηση των τουριστών, τα χαρακτήρισε και ως παράνομα.

«Δυστυχώς, η Κτηματική Υπηρεσία αν θέλει να κάνει καλά την δουλειά της πρέπει να
πάει να τα κατεδαφίσει, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο. Έχουν βγει κάποιες
μελέτες, έχουν γίνει τα λιμάνια, και δεν έχουν βγει δυο αδειοδοτήσεις οι οποίες προβλέπονται και από το άρθρο 18 του σχετικού Νόμου και από το άρθρο 14, για χρήση αιγιαλού και χρήση βυθού», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημητρουλόπουλου που ανέφερε πως ο νόμος ορίζει ότι για να γίνει ένα λιμενικό έργο, είτε είναι λιμάνι, είτε μαρίνα, είτε αλιευτικό καταφύγιο, είτε οτιδήποτε άλλο στη θάλασσα, απαιτούνται δώδεκα αδειοδοτήσεις που τις προσδιορίζει ο νόμος, για να χρηματοδοτηθεί για το έργο.

«Έτσι, λοιπόν, και το λιμάνι Κατακόλου που φτιάξαμε και το λιμάνι Κυλλήνης, δηλαδή, τα έργα που κάναμε, είχαν τις αδειοδοτήσεις τους για να γίνουν», ανέφερε.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ