Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, October 23, 2008

ΚΟΤΥΧΙ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ

Μετά από χρόνια διαβουλεύσεων τελικά το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε την ΚΥΑ .
Ετσι η λιμνοθάλασσα ΚΟΤΥΧΙΟΥ, το δάσος της ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ και η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ ΚΟΤΥΧΙΟΥ.

Τώρα έρχεται η σειρά της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ να συνυπογράψει (ή να κάνει αλλαγές αν θεωρεί ότι επιβάλλονται) ώστε να αρχίσει να ισχύει η προστασία της περιοχής. Απαιτούν μια χρονική περίοδο τριών μηνών μέχρι να υπογράψουν το σχέδιο που ειναι προς συζήτηση!

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ & το επιτελείο επεμβαίνει . Βέβαια "φημίζονται" για για το ενδιαφέρον τους για περιοχές με ιδιαίτερη περιβαλλοντική σημασία πχ βλέπε το ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ που ενώ είναι NATURA με απροσδιόριστες χρήσεις έχει γίνει στόχος των τοπικών αρχόντων ώστε να μετατραπεί σε διεθνή λιμένα!

Σε σύσκεψη συμμετείχαν όλοι: ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, οι αντινομάρχες Ευγένιος Μπαλκάμος και Νίκος Μιχαλόπουλος, οι δήμαρχοι Λεχαινών Νίκος Κουλούρης και Βουπρασίας Αντώνης Σερέτης, ο αντιδήμαρχος Βουπρασίας Γιώργος Μπαμπουσκάκης, ο αντιπρόεδρος του φορέα Διαχείρισης Τάκης Λαϊνάς, οι εκπρόσωποι της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης, Πρόεδρος & Νίκος Αντίοχος, μέλος, ο διευθυντής της ΗΛΕΙΑΚΗ Α.Ε Βασίλης Αθανασόπουλος, η Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος της Ν.Α Ηλείας Αλεξάνδρα Φώτου καθώς και οι Χρ. Γαλανόπουλος, Νικ. Σάμαρης καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Βαλ. Αγγελοπούλου, δικηγόρος.

Kαι προσέξτε τι αποφασίζουν για αρχή:
"Η προωθούμενη ΚΥΑ έχει λάβει υπόψη της κάποιες από τις προτάσεις που
είχαμε κάνει και κάποιες όχι. Αλλά σίγουρο είνaι και με βάση την πρώτη εκτίμηση (του μεγάλου χρονικού διαστήματος) είναι ανάγκη να ξανατοποθετηθούμε και να εκτιμήσουμε τα θετικά της και τα αρνητικά της και να στείλουμε τις προτάσεις μας στο ΥΠΕΧΩΔΕ».

Οι αντιρρήσεις του κου ΚΑΦΥΡΑ αφορούν τα εξής
  • δεν γίνεται αναφορά στις Αλυκές Λεχαινών ως Α1 Ζώνη – παρέμεινε Α,
  • δεν γίνεται περιγραφική οριοθέτηση στην τελική ΚΥΑ
  • έγιναν Α1: παραλία Φάλαρηπαραλία Κουνουπελάκι, δεν έγιναν: Αλυκές Λεχαινών, Οικισμός ψαράδων,
  • δεν συμπεριλήφθηκε αναφορά στην προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας και την χρηματοδότησή της,
  • δεν επετράπη η ασφαλτόστρωση των δρόμων εντός των ζωνών Α, ΑΒ, όμως επετράπη η ασφαλτόστρωση των δρόμων προς παραλία Φάλαρη και Κουνουπελάκι.

Σε λίγο θα ασφαλτοστρώσουμε όλα τα ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ & μετά θα τα τεμαχίσουμε & μετά θα τα πουλήσουμε...Το έχουμε δει ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ πολλές φορές! Οποιος θέλει να επισκεφτεί Εθνικά Πάρκα ας κάνει και λίγο πεζοπορία!

  • Επίσης, δεν έγινε δεκτή η κατεδάφιση των παλαιών κτισμάτων στο Κουνουπέλι αλλά ο εκσυγχρονισμός ή κατασκευή νέου

προτιμούσατε να χτίσετε εκ νέου με τα δικά σας δεδομένα?

  • δεν έγινε δεκτή η εγκατάσταση βιοτεχνικών μονάδων χαμηλής όχλησης

μπραβο στο ΥΠΕΧΩΔΕ!!!!

  • δεν έγινε καμιά αναφορά στον όρο (παράγραφος 15) της εισήγησης ότι «ο κανονισμός διοικητικής λειτουργίας και το σχέδιο διαχείρισης θα έχουν ισχύ μόνο αν συνοδεύονται από εγκεκριμένο – ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης»
  • και δεν έγινε δεκτή η ασφαλτόστρωση Κοτύχι – Λεχαινά.

Ελεος με το τσιμέντο κε Καφύρα!!! Δηλαδή πρέπει να πάτε με το αυτοκίνητο μέχρι της καρδιά Εθνικού Πάρκου? Εθνικό Πάρκο είναι όχι πλατεία!!

  • Επίσης, συγκρίνοντας το σχέδιο ΚΥΑ και αυτή που υπεγράφη, έγινε αλλαγή στην ονομασία, προστέθηκε το Κουνουπελάκι στην ζώνη Α, μαζί με το Γιαννισκάρι,
  • αφαιρέθηκαν από τα έχοντας υπόψη οι σχετικές διατάξεις που αφορούσαν
    την άγρια πανίδα, κ.λ.π., άλλαξε το 8γ του άρθρου 3 σε σχέση με το Σχέδιο (βόσκηση), επιτρέπει αρκετά έργα στις λιμνοθάλασσες, τα οποία δεν αναφέρονται στο Σχέδιο ΚΥΑ (άρθρο 3&9β) της ΚΥΑ.
  • Επίσης δεν επιβάλλει την υποβολή νέας ΜΠΕ εντός ενός (1) έτους για τις υφιστάμενες όπως είχε το Σχέδιο. Το Σχέδιο δεν επέτρεπε συγκεκριμένα έργα της Ομάδας της
    ΚΥΑ 69269/90 όπως διυλιστήρια, θερμοηλεκτρικά, μεταλλουργικές βιομηχανίες για σίδηρο, χάλυβα, χημικές εγκαταστάσεις, λιμάνια, ενώ η ΚΥΑ απαγορεύει όλη την Α1 κατηγορία ενώ δεν οριοθετείται η Γ Ζώνη και ζητείται να διευκρινιστεί αν φτάνει μέχρι τα όρια του Νομού.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ