Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, September 30, 2008

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA?


Και επειδή είχα και καιρό να ασχοληθώ με την ΗΛΕΙΑ συνεχίζω και σας παραπέμπω στο http://mnodaros.blogspot.com/ και νέες αποκαλύψεις για άδειες ανέγερσης κτισμάτων/ενοικιαζόμενων δωματίων σε ιδιοκτησία του κου ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ σε περιοχή NATURA ...

***************************************
ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ... ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΧΤΙΣΕ ΣΕ ΖΩΝΗ ΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΟΜΗΣΗ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ιδιοκτήτης αυθαίρετης τουριστικής επιχείρησης ενοικιαζομένων δωματίων, αγνώστου επωνυμίας, εντός του οικοσυστήματος του Καϊάφα, σε περιοχή Natura 2000, εντός της Β2 ΖΟΕ (ζώνη υψηλής προστασίας - με Π.Δ. δεν επιτρέπεται η δόμηση) που ανεγέρθηκαν με παράνομες και άκυρες οικοδομικές άδειες, φέρεται να είναι ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Η υπόθεση αποκτά διαστάσεις σκανδάλου που βαρύνει τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αλλά και τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη που παρέχουν με τη σιωπή τους κάλυψη στον κ. Χρονόπουλο, παρότι ο τελευταίος εμπλέκεται εκτός του σκανδάλου των οικοδομικών αδειών, με βάση τα πορίσματα των υπηρεσιών και τις δικαστικές αποφάσεις, σε μια σειρά σοβαρότατων πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στην «Ε» το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο της Ν.Α. Ηλείας, ο δήμαρχος της Ζαχάρως εξασφάλισε στις 22.2.2000, κατά περίεργο τρόπο και κατά παράβαση του ισχύοντος Π.Δ. 3.9.1993 ΦΕΚ 1161 Δ/20.9.1993, τις υπ. αριθμ. 40 και 41 οικοδομικές άδειες για την ανέγερση μιας σειράς διώροφων κτισμάτων εντός της ιδιοκτησίας του, παρακάμπτοντας (!) την Πολεοδομία.Οι συγκεκριμένες άδειες (βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») φέρουν μόνο την υπογραφή τού τότε αντινομάρχη (!) Ηλείας και γιατρού στο επάγγελμα Τάκη Αντωνακόπουλου και σύμφωνα με τους αρμόδιους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας αυτές είναι παράνομες και άκυρες, διότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν με βάση τον νόμο να αντικαθιστούν την Πολεοδομία.

Με βάση τα στοιχεία του φακέλου, οι αρμόδιοι της Πολεοδομίας ανέφεραν στην «Ε» ότι ο κ. Χρονόπουλος με τις υπ. αριθμ. 12/1991, 2001/1991 και 31/1992 οικοδομικές άδειες οικοδόμησε στο αγροτεμάχιό του, έκτασης 28,5 στρεμμάτων, ισόγειο κατάστημα και ισόγεια κατοικία με την προσθήκη ορόφου. Ολα αυτά φέρονται να είναι νόμιμα, καθώς πραγματοποιήθηκαν πριν από το 1993, οπότε και εφαρμόστηκε το ΠΔ περί ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) στην Ηλεία.Ομως, εφτά χρόνια αργότερα, κατά παράβαση του νόμου ο δήμαρχος της Ζαχάρως συνέχισε τις οικοδομές χρησιμοποιώντας τις δύο παράνομες και άκυρες άδειες που φέρουν απλά την υπογραφή τού τότε αντινομάρχη Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος αφού παραδέχεται ότι είναι άκυρες, εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί τη γνησιότητα της υπογραφής του σε αυτές.

«Τα δύο αυτά έγγραφα που φέρονται να έχουν εκδοθεί από τη Ν.Α. Ηλείας και φέρουν τη δική μου υπογραφή μού κινούν την περιέργεια για τους εξής λόγους: Δεν έχουν καμιά υπογραφή από κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα και καμιά εισήγηση της Πολοεδομίας και όπως καταλαβαίνετε γι' αυτό τον λόγο είναι και άκυρα. Απορώ πώς αυτά τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν από τις άλλες υπηρεσίες. Επίσης, εκείνη την περίοδο, τον Φεβρουάριο του 2000, είχαμε μπει σε προεκλογική περίοδο και δεν θυμάμαι αν είχα παραιτηθεί από τα καθήκοντα του αντινομάρχη, καθώς ήμουν υποψήφιος βουλευτής. Δεν θυμάμαι να συνέβη τέτοια διαδικασία και να βγήκαν τέτοια έγγραφα από το γραφείο μου. Ειλικρινά είναι κάτι που προβληματίζει πολύ» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Αντωνακόπουλος και αποκάλυψε ότι για το θέμα ενδιαφέρθηκαν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Οι δύο οικοδομικές άδειες «μαϊμούδες», βάσει των οποίων ο κ. Χρονόπουλος οικοδόμησε μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και ΖΟΕ διώροφα κτίσματα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και την παρέμβαση του προέδρου της Ν.Ε. Ηλείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Κανελλόπουλου. «Γνωρίζω το θέμα που μου λέτε κι έχω δει τις σχετικές άδειες. Από το 1993 και μετά στην εν λόγω περιοχή με βάση το Π.Δ. απαγορεύεται κάθε είδους δόμηση. Μάλιστα όποια καταστήματα λειτουργούσαν μέχρι το 1993 στην περιοχή ως μπαρ ή ντίσκο κ.λπ. απαγορεύεται να πάρουν εκ νέου άδεια για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Σε κάθε περίπτωση η υπογραφή της οικοδομικής αδείας από τον τότε αντινομάρχη είναι παράνομη, διότι δεν είχε εξουσιοδότηση από το νομαρχιακό συμβούλιο να πράξει κάτι τέτοιο. Οι άδειες αυτές προφανώς είναι παράνομες και θα πρέπει να ανακληθούν άμεσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε δύο ειδών σοβαρές παρανομίες. Η μία είναι ότι σε καμιά περίπτωση μεμονωμένα και αποσπασματικά δεν μπορεί ένας αιρετός εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αντικαθιστά την Πολεοδομία χωρίς προηγουμένως να πάρει εντολή από το νομαρχιακό συμβούλιο.Η δεύτερη αφορά τούς περιορισμούς της ΖΟΕ που ισχύει μετά το 1993, όπου με βάση τον νόμο απαγορεύεται στην εν λόγω περιοχή κάθε είδους δόμηση. Επρεπε ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν ανακαλέσει αυτές τις άδειες και να έχουν κινήσει τις διαδικασίες με πρωτόκολλα κατεδάφισης και επιβολή προστίμων. Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα απασχολήσει άμεσα το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Κανελλόπουλος.

Τις παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες του δημάρχου της Ζαχάρως εντός της προστατευόμενης περιοχής του οικοσυστήματος του Καϊάφα κατήγγειλαν στις 28.2.2008 με αναφορά τους προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στις αρμόδιες υπηρεσίες η αντιπολίτευση του δήμου και πολίτες της περιοχής. Το περιβάλλον του κ. Χρονόπουλου ισχυρίζεται πάντως ότι όλα όσα του προσάπτουν είναι συκοφαντικά και ότι οι οικοδομές στο επίμαχο σημείο είναι καθ' όλα νόμιμες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα διενεργείται έρευνα από το Σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/09/2008
Αναρτήθηκε από ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ στις 5:09 μμ 0 σχόλια
ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ