Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, September 2, 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ!

Αυτό είναι το νέο άρθρο του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ σχετικά με την πορεία των εργασιών στο ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ.

Η ανέγερση του δημαρχείου έφερε θύελλες...
Και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να κατηγορήσω τον ΕΕΣ παρά μόνο για αφέλεια όταν άφηνε εν λευκώ το δήμο να δράσει. Ειχαν ξεσπάσει τόσα προβλήματα και είχαν πέσει τόσες κατηγορίες στο τραπέζι πριν την ανέγερση του κτιρίου για άλλα θέματα. Δεν τα γνώριζαν. Δεν τους προβλημάτισαν.

Γιατί δεν απευθύνοταν στο ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ και τα έδωσαν κατευθείαν στο ΔΗΜΟ?
Εγώ , και ειναι καθαρά προσωπική μου εκτίμηση, θεωρώ το ταμείο ως τη πιο αξιόπιστη πηγη .
Ολοι φωνάζουν για τη δυσκολία στην εκταμίευση του ποσού.
Γιατί ο κος ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ, στον οποίο κανείς δεν έχει βρεθεί να προσάψει το παραμικρό από όσο γνωρίζω, δίνει πλήρη απολογισμό για τα πεπραγμένα.
Και το κυριότερο ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ, ΑΔΕΙΕΣ κλπ από τους ενδιαφερόμενους που να δικαιολογούν τα ποσά που ζητούνται. Βέβαια πολύς είναι ο κόσμος που δεν τα διαθέτει καθώς πχ τα ζώα ήταν αδήλωτα, οι ελιές ήταν αδήλωτες, τα σπίτια ήταν αυθαίρετα, οι στάνες ήταν μέσα σε δάση και αδήλωτες. Εχουν πάρει ποσά βοηθείας και μετά δεν έχουν παραστατικά για να πάρουν τα επιπλέον!

================================================================
ΕΠΙΣΗΜΟ "ΑΔΕΙΑΣΜΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ...
ΤΟΥ Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 2.9.2008

Έκθετος απέναντι στους δημότες του, στην Δικαιοσύνη, στην αυστραλιανή κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο της χώρας είναι από χθές ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής
Χρονόπουλος.

Ελάχιστες μόλις ώρες μετά τις μηνύσεις εκφοβισμού που κατέθεσε κατά του υπογράφοντος και κατά του γραμματέα της ΝΕ επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και διευθυντή της εφημερίδας "Πρωινή" του Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλου, επιβεβαιώνονται πλήρως τα ρεπορτάζ της «Ε» και αποκαλύπτεται μέσα από έγγραφα φωτιά των αρμοδίων υπηρεσιών ότι το δημαρχείο που κατασκευάζει μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για την ανακούφιση των θυμάτων από τη φωτιά, χτίζεται παράνομα.

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολεοδομίας Ζαχάρως με έγγραφό της (ΑΠ: 1707 -26/8/2008) που αποστέλλει προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και κοινοποιεί στον δήμο, ζητά την διακοπή των εργασιών για την ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου «λόγω πολεοδομικών παραβάσεων» που εντόπισε.

Πριν από το έγγραφο «φωτιά» της πολεοδομίας είχε προηγηθεί η παρέμβαση του αντινομάρχη Ηλείας Ευγένιου Μπαλκάμου ο οποίος με αφορμή τα ρεπορτάζ της «Ε» και τον σχετικό θόρυβο, ζήτησε την διερεύνηση του θέματος σε βάθος. Πηγές της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ηλείας αποκάλυψαν χθές στην «Ε» ότι από τον έλεγχο του φακέλου της υπ αριθμ. 1/2008 οικοδομκής άδειας που αφορά την ανέγερση του δημαρχείου της Ζαχάρως, διαπιστώθηκε ότι:
Α) Τμήμα του οικοπέδου που κατασκευάζεται το κτίριο, ίσως και ολόκληρο, βρίσκεται, με βάση τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, σε χώρο πρασίνου. (Εκεί επιτρέπονται μόνο αναψυκτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι συνάθροισης του Κοινού).
Β) Η άδεια για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτιρίου φαίνεται να εκδόθηκε παράτυπα καθώς βρίσκεται εκτός του ισχύοντος νομικού πλαισίου στο θέμα του αριθμού των ορόφων. Συγκεκριμένα από την άδεια προβλέπεται τριόροφο κτίριο, ενώ με βάση το ΠΔ περί οικισμών (ΦΕΚ 138 Δ.13.3.81) , σε οικισμούς πριν του 1923 όπως είναι η Ζαχάρω Ηλείας επιτρέπεται η ανέγερση κτιρίων μέχρι δύο ορόφους.

Η άδεια της οικοδομής του συγκεκριμένου κτιρίου εκδόθηκε στο όνομα του Δήμου Ζαχάρως και όχι για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όπως είχε ισχυριστεί σε γραπτή του δήλωση προς τα ΜΜΕ ο Πανταζής Χρονόπουλος.

Σημειώνεται ότι η υπ. αριθμ.1/2008 άδεια για την ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου της Ζαχάρως με χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης, υπογράφεται παραδόξως από τον τεχνικό υπάλληλο Σπήλιο Φωτόπουλο που είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου και όχι από τον τοπογράφο μηχανικό προιστάμενο της πολεοδομίας. Θεωρητικά ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει το δικαίωμα της υπογραφής αδειών αλλά θεωρείται παράδοξο την άδεια ενός τόσο σοβαρού έργου να μην την υπογράφει ο προιστάμενος της υπηρεσίας. Ο ίδιος υπάλληλος στις 26/10/2005 στο ΑΠ1804 έγγραφό του είχε αποφανθεί για το εν λόγω οικόπεδο ότι δεν είναι οικοδομήσιμο.

Η χθεσινή εντολή της Πολεοδομίας προς την ΕΛ.ΑΣ για την διακοπή των εργασιών ανέγερσης του δημαρχείου της Ζαχάρως λόγω πολεοδομικών παραβάσεων και παρατυπιών της σχετικής άδειας, αφήνει έκθετο και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος πριν από μερικές ημέρες σε γραπτή του δήλωση προς τα ΜΜΕ είχε αναφέρει επί λέξει:

«Κατά τον έλεγχο νομιμότητας που είχε προηγηθεί της έναρξης των εργασιών διαπιστώθηκε εξ άλλου ότι είχαν υποβληθεί για την ανέγερση του κτιρίου όλα τα αναγκαία νομιμοποιητικά έγγραφα…».

Γιατί άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΕΣ δεν εντόπισαν τότε στον σχετικό φάκελο τις πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες και έγινα αιτία να διακοπούν οι εργασίες;
Τότε ο κ. Μαρτίνης είχε επίσης ισχυριστεί ότι στο υπό ανέγερση κτίριο θα στεγάζονταν εκτός των υπηρεσιών του δήμου Ζαχάρως, υπηρεσίες πρόνοιας, κέντρο ιατρικής και ψυχοκινητικής υποστήριξης, πρώτων βοηθειών, αγωγής υγείας κλπ. ( όλα αυτά την ώρα που στη Ζαχάρω είναι υπό κατασκευή Κέντρο Υγείας). Όμως πουθενά στην οικοδομική άδεια που έχει στην διάθεσή της η «Ε» δεν αναφέρονται όλα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μαρτίνης.

Σημειώνεται επίσης ότι παρά την εισαγγελική παρέμβαση και την δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα, ο δήμαρχος της Ζαχάρως αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολάβου (FORUM AE) που κατασκευάζει σήμερα το δημαρχείο με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης (1.800.000 ευρώ) και 500.000 ευρώ επιπλέον που διέθεσε – κατά δήλωση του κ. Μαρτίνη – ο ΕΕΣ για την ολοκλήρωση του έργου.

nodaros@enet.gr
Αναρτήθηκε από ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ στις 9:48 πμ
http://mnodaros.blogspot.com/2008/09/blog-post_02.html

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ