Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Friday, September 12, 2008

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ!!!!



Χθες έγινε το απόγευμα δημόσια συζήτηση στη Ζαχάρω σχετικά με το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ. Πολύς ήταν ο κόσμος που πήγε να συμφωνήσει και να χειροκροτήσει το κο Μαρτίνη & την προσπάθειά του να γεφυρώσει τις όποιες διαφωνίες μεταξύ του Δημάρχου & των δυο αντιδημάρχων που έχουν καταγγείλει το θέμα της ανέγερσης του Δημαρχείου. Και εγώ χειροκροτώ την ομόνοια, την σύμπνοια, την συνεργασία!

Ομως θα σημειώσω και θα σχολιάσω μερικά μόνο από τα σημεία της δημοσίευσης της Πατρίδος στο σημερινό της φύλλο

1)"Να δώσετε τα χέρια, να αποσύρετε αγωγές, μηνύσεις και να σκίσετε πρακτικά συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων που καταγράφονται πράγματα που δεν αρμόζουν στον τόπο σας, έναν τόπο που σας θέλει ενωμένους γιατί έτσι θα είστε πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί"
Συμφωνώ. Ο τόπος πρέπει να είναι ενωμένος αλλά αυτό σε πλαίσια νομιμότητας, διαφάνειας, δημοκρατικών διαδικασιών & ηθικής τάξης. Οταν γίνεται μια κίνηση να γίνεται με γνώμονα τον πληγωμένο λαό της Ζαχάρως & την εξυπηρέτηση των αναγκών του όχι με γνώμονα τη "βιτρίνα" της περιοχής





2)Ο κ. Μαρτίνης διευκρίνισε ότι το έργο θα συνεχιστεί αν το θέλει ο τόπος αλλά σε διαφορετική περίπτωση η προσφορά της Αυστραλιανής Κυβέρνησης θα κατευθυνθεί σε κάποιο άλλο δήμο.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ή ΤΙΠΟΤΑ? Δεν το βρίσκω ιδιαίτερα πρέπον μην αφήνουμε επιλογές στους πολίτες. Τους οδηγούμε σε μονόδρομο εμφανώς!





3)Το ποσό είχε δοθεί από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση χωρίς ειδικό όρο.
Εγώ πάντως στο έγγραφο της Αυστρ. Κυβέρνησης διάβασα ότι διατίθενται για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Ηλείας. Η άμεση μετάφραση είναι ότι η ανάγκη της Ζαχάρως είναι Νέο Δημαρχείο???





4)"Υπήρξε συναφής αλληλογραφία από τον δήμαρχο με την ομόφωνη απόφαση 19 επικεφαλής τοπικών διαμερισμάτων που επιβεβαίωνε την βούληση της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου"
Δεν θα τον αμφισβητήσω το κο Μαρτίνη σε αυτό. Αλλά θα πω ξεκάθαρα ως πολίτης που έβαλα βαθιά το χέρι στη τσέπη για τους πυροπληκτους. Πες τε μου τα δημοτικά διαμερίσματα που αποφασισαν οτι η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και θα απαιτήσω ως πολίτης τη παύση κάθε βοήθειας.


ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ που όντως υποφέρει !!!!!



5)"Μου επισημάνθηκαν ορισμένες ενστάσεις ως προς την νομιμότητα όχι του έργου αλλά του τόπου. ..στην διαπροσωπική μας κουβέντα με τον Νομάρχη μου είπε «ναι δεν έχει πρόβλημα κάτι αλλαγές πρέπει να γίνουν"


Αρα το θέμα λύθηκε?
Το θέμα δηλαδή δεν ειναι ηθικό κύριοι?
Ο νομός ΗΛΕΙΑΣ απορροφά αμύθητα κονδύλια από μια χώρα που ούτως ή άλλως περνά δύσκολες ώρες και παλεύει να σταθεί στα πόδια της. Ομως κάθε μέρα βλέπουμε στα κανάλια εκπροσώπους του κράτους αλλά και απλούς πολίτες να φωνάζουν για περισσότερα λεφτά για κάλυψη βασικών αναγκών! Παρ όλα αυτά λεφτά πάνε σε ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ που λογικά καλύπτονται από κονδύλια του κράτους ήδη προγραμματισμένα (πχ αυτοκίνητα, οφειλές φιλοξενίες, ανέγερση κτιρίων νέων - που δεν έχουν καν καεί)
ΘΕΜΑ ΤΑΞΗΣ & ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ?

Θα συνεργαστώ λοιπόν και εγώ μαζί σας.
Ψηφίζω την ανέγερση του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλά θεωρώ ότι εφόσον φτάσαμε να φτιάχνουμε τη βιτρίνα του Δήμου, σημαίνει ότι έχουμε καλύψει επαρκώς όλες τις άλλες ανάγκες επιβίωσης των κατοίκων.
ΑΡΑ ΤΕΡΜΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ! Σωστά?


ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ