Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, July 17, 2012

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

M ενδιαφέρον διάβασα το ακόλουθο άρθρο
Και αναρωτιέμαι
 καλά πλάκα κάνετε???????? Πήγε τώρα ελεγκτής στη περιοχή για να δουν τι θα αξιοποιηθεί?
Αφού ειναι ολόκληρη πολιτεία πλέον η περιοχή!
Μέχρι και σήμερα το ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ καταστρέφεται αφού
-τα δέντρα καίγονται με οξύ και αντικαθιστανται με ελιες
-επετράπη η ανέγερση ξενοδοχειου στη κορυφογραμμη
-τα αυθαίρετα πάνε συννεφο


Και ολα εν γνώσει πολιτικών,δημάρχων,νομαρχών που ακόμα και σήμερα κατέχουν σημαντικές θέσεις!

Η περιοχή ειναι ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας καθώς και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως Natura!

Kαι ναι, οι Ελληνες παρανόμησαν και έχτισαν (κακώς και πάλι κακώς)
Ομως αν  έρθει ο ξένος επενδυτης και αγοράσει αυτό το διαμάντι για ένα κομμάτι ψωμί, ολα θα γίνουν νόμιμα?

Τι τρέλλα είναι αυτή πια?

Ε, όχι!!!!!!!!!!!!!!!
 ***************
αναδημοσίευση http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/aythairesies_20_000_stremmatwn_se_aigialo_toy_nomou_hleias.1856060.html


Τον περασμένο Απρίλιο τεχνικοί ελεγκτές του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων επισκέφτηκαν τον νομό Ηλείας, με στόχο την επιθεώρηση δημοσίων ακινήτων, με στόχο την εξέταση της ενδεχόμενης αξιοποίησής τους από το Ταμείο, σε μία περιοχή μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, κοντά στο Κατάκολο.


Τα ευρήματα των ελεγκτών ήταν κάθε άλλο παρά αναμενόμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", που αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Ταμείου.
Πιο συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν βρήκαν κενή γη, όπως ανέμεναν και όφειλε να υπάρχει, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις βρέθηκαν μπροστά σε ολόκληρους οικισμούς με χιλιάδες αυθαίρετες κατοικίες.
Από μόνο ένα δημόσιο ακίνητο συνολικής  έκτασης 1.851 στρεμμάτων μόνο τα 300 θεωρήθηκαν σχετικά ελεύθερα και σχετικά αξιοποιήσιμα, αφού όπως αναφέρει η έκθεση, "έχουν μειονεκτική - όχι άμεση - επαφή με την παραλία".
Το εξεταζόμενο ακίνητο (ΑΒΚ 304, θέση Άγιος Ανδρέας - Κατάκολο - Καλλιθέα - Καβούρι) βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Πύργου, κοντά στο λιμάνι και τον οικισμό Κατακόλου.
Πρόκειται για παλαιό αιγιαλό που προσδιορίστηκε το 1992 και ο νομικός έλεγχος πού είχε προηγηθεί, έδειξε ότι το ακίνητο ήταν "καθαρό".
Ωστόσο, το παράδειγμα αυτό δεν είναι το πιο ακραίο, αφού σε μία περίπτωση, οι τεχνικοί ελεγκτές του Ταμείου δεν εντόπισαν ένα ακίνητο 2.000 στρεμμάτων.
Πρόκειται για το ακίνητο ΑΒΚ 9,  που υπάγεται επίσης στον Δήμο Πύργου, εκτείνεται σε μήκος 10 χλμ και για το οποίο, όπως αναφέρει ο ελεγκτής "δεν έχουν εντοπιστεί τα ακριβή του όρια ούτε έχει καθοριστεί η ακριβής θέση του ακινήτου".
Έμειναν οι "τρύπες της γραβιέρας"
Στην ευρύτερη περιοχή, φαίνεται πως έχουν συντελεστεί χιλιάδες καταπατήσεις, καθώς όλο το παραλιακό μέτωπο του ακινήτου έχει καταληφθεί κι έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα παραθεριστικά κτίσματα, αποκλείοντας όλο το παραλιακό μέτωπο, όπως διαπιστώνει η εταιρεία που ανέλαβε τον τεχνικό έλεγχο του ακινήτου.
Συνολικά, στον νομό Ηλείας, όπως αναφέρει η έκθεση, ελέγχθηκαν περισσότερα από 20.000 στρέμματα δημόσιας γης, όμως είναι ζήτημα από αυτά να είναι αξιοποιήσιμα τα 2.000 στρέμματα και η αξιοποίησή τους κρίνεται μάλλον δύσκολη, αφού οι εκτάσεις που έχουν απομείνει είναι σαν τις... τρύπες της γραβιέρας.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ