Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, October 11, 2011

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΔΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!


Αναρτήθηκε στο site του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Δημόσια Διαβούλευση επί του κειμένου «Δυνατότητα άμεσης παραχώρησης εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου των δικαιωμάτων του για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με τη διαδικασία της «ανοικτής πρόσκλησης» (open door)

Στη σελίδα http://www.opengov.gr/minenv/?p=2881 θα διαβάσετε ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ τα κάτωθι

3. Δυτικό Κατάκολο ( Χάρτης 3)

Κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε το 1982 από τη ΔΕΠ-Α.Ε με εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 3 MMbbls σε βάθος 2400-2600 μ. Απέχει περίπου 3,5 χιλ. από το ακρωτήρι Κατάκολο. Την εποχή της ανακάλυψής του θεωρήθηκε οικονομικά οριακό λόγω του μεγάλου βάθους θαλάσσης 250 μ, των τότε τιμών του πετρελαίου αλλά και της παρουσίας H2S και CO2.
Σήμερα, οι τιμές του αργού και η τεχνολογία επιτρέπουν την από ξηράς εκμετάλλευσή του με κεκλιμένες γεωτρήσεις, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η θαλάσσια περιοχή και η τουριστική δραστηριότητα ιδιαίτερα στο λιμάνι του Κατάκολου.







***************



Κάνετε μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι δεν επηρεάζεται η περιοχή του Κατακόλου!

Ηδη υπάρχουν τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές μόνο από τα πλοία, τις καταπατήσεις περιοχών Natura (που όμως κανείς δεν τις ονομάζει Natura για να μην έχει στη συνέχεια την υποχρέωση να τις προστατέψει).

Καταστρέψατε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας με την ανοχή σας, με τις αδειοδοτήσεις παράνομων οικοδομήσεων σε δάση που τελικά όλοι τα έβλεπαν ως πάρκα, με το χτίσιμο σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικής & αρχαιλογικής σημασίας αλλά και φυσικής ομορφιάς.

Τωρα θα την αποτελειώσετε με γεωτρήσεις, με τοξικά, με πλατφόρμες και εγώ δεν ξέρω με τι άλλο!

Αποτελειώστε το Κυπαρισσιακό κόλπο που ο πραγματικός του -ανεκμετάλλευτος & απροστάτευτος πλούτος- είναι οι ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ ΤΟΥ!

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ